Massage i stedet for klip og sy

Massage i stedet for klip og syAt revne og skulle sys er mange fødende kvinders mareridt. Små rifter er noget man hurtigt kommer sig over, men større beskadigelser er noget der kan tage lang tid at komme sig over.
En australsk undersøgelse viser, at en del af de kvinder der regelmæssigt masserer deres mellemkød under den sidste del af graviditeten, ofte helt kan undgå at revne.

Mellemkødet er området mellem skeden og anus, og det er det område der skal udvide sig mest under en fødsel. Det er også her en del kvinder oplever enten at revne spontant under fødslen, eller at blive klippet af jordemoderen for at undgå større skader.

I sjældne tilfælde revner kvindens mellemkød så meget, at det kan beskadige ringmusklen hvilket kan give problemer med at holde på afføringen. Det er den slags skader man søger at undgå ved at klippe.

Selve massagen er ganske let at udføre: Kvinden (eller hendes partner) fører en eller to fingre ca. 5 centimeter ind i skeden og masserer nedad mod anus og ud mod siderne med mandelolie. Dette gøres dagligt eller en til to gange om ugen fra uge 34 og tiden ud.

En anden ting man har fundet særdeles effektivt til at nedbringe specielt de svære skader i mellemkødet, er at lægge et varmt kompres på mellemkødet under fødslen.

Hvad mener du? Har du prøvet at revne eller har du prøvet at forebygge det med massage? Hvordan var dine resultater? Del artiklen og skriv gerne en kommentar…

Rate this post