Myter og fakta om at blive gravid

Myter og fakta om at blive gravid“Man” siger utrolig mange ting omkring det at blive gravid. Og internettet siger endnu flere ting. Men hvor meget af det er sandt?

I denne lille artikel forsøger vi at skille myter fra fakta, så du ved, hvad du skal stole på, og hvad du bare skal glemme alt om.

Myte 1: At have sex hver dag mindsker sædkvaliteten og gør det sværere at blive gravid

Fakta: Engang var dette faktisk, hvad man troede. Men nyere forskning har vist, at det er mere effektivt at have sex hver dag omkring ægløsningen, end det er kun at have sex hver anden dag.

Så rigtig god fornøjelse.

Myte 2: At bruge boxershorts forbedrer sædkvaliteten

Fakta: Forskerne har endnu ikke afgjort kampen mellem boxershorts og almindelige underbukser, men de fleste forskere lader til at tvivle på, at det har nogen synderlig påvirkning, hvilken slags undertøj manden går med.

Dog er de også enige om,  at der kan være fordele ved at holde testiklerne kolde og give dem plads jævnligt.

Så hvis din mand ikke har noget imod boxershorts, så kan de jo ikke skade.

‘Myte 3: Missionærstillingen er den bedste til at gøre dig gravid

Fakta: Det slim, som er tyndt og kan strækkes, der findes i kvindens skede omkring ægløsningen, er perfekt til at få sædcellerne hele vejen op tilget. Men der er et problem med sædcellernes mobilitet, så vil de nå ægget, uanset hvilken position du har sex i.

Det sagt, så kan det ikke skade at lægge dig på ryggen efterfølgende, så sæden ikke løber ud af dig, allerede før de er kommet af sted fra startblokken.

Myte 4: Glidecreme hjælper sædcellerne med at nå ægget

Fakta: Faktisk er det modsatte sandt. Glidecreme kan ændre PH-balancen i din vagina, hvilket kan skabe et fjendtligt miljø for sædcellerne.

Myte 5: Sex midt på dagen øger chancerne for graviditet

Fakta: Selvom der er noget bevis for at sædkvaliteten er højere om morgenen end om aftenen, så er der ingen undersøgelser, der viser at det er nemmere at blive gravid om morgenen end om aftenen.

Men lad endelig ikke det stoppe dig fra at tage en “quickie” inden morgenmaden.

3.7/5 - (3 votes)