Naturlige metoder til at sætte fødslen i gang

Naturlige metoder til at sætte fødslen i gangNår du er højgravid og er utålmodig efter at se den lille baby, du bærer rundt på, er det helt almindeligt at begynde at undersøge, om du selv kan gøre noget for at sætte fødslen i gang.

Men kan det overhovedet lade sig gøre, eller er det bare ammestuehistorier?

De fleste læger og jordemødre vil nok sige, at der ikke er noget videnskabeligt belæg for at påstå, at bestemte aktiviteter sætter fødslen i gang.

Men det betyder ikke, at man ikke kan afprøve dem alligevel.

Hvad kan du selv gøre for at sætte fødslen i gang?

Er du godt træt af at være gravid? Måske er du ligefrem gået over tiden, og gerne vil se det lille vidunder inde i din mave? Så kan du afprøve nogle af mulighederne for at sætte fødslen i gang selv. Selvom der ikke findes videnskabelige undersøgelser om virkningen af metoderne, så er de blevet benyttet i masser af år, af mange kvinder. Nogle kvinder siger de virker, så hvorfor ikke kaste sig ud i det:

  • Gå op og ned ad trapper. En travetur op og ned ad trapperne i din opgang gør at tyngdekraften kan hjælpe til at barnet bevæger sig længere ned i bækkenet, og kan ved sit pres på livmoderhalsen bevirke en begyndende åbning.
  • Gå lange ture. På samme måde som turene op og ned ad trapper, kan lange, friske gå-ture få barnet til at placere sig længere nede i bækkenet.
  • Dyrk sex. Når du dyrker sex, så bruges musklerne i underlivet, og derudover indeholder mandens sæd et hormon, der får livmoderen til at få muskelsammentrækninger.
  • Spis krydret mad. Krydret mad er kendt for at sætte gang i maven, og det gør den fordi den frigiver hormonet glandin, der sætter gang i muskelsammentrækningerne i underlivet, på samme måde som sex.
  • Pres på hælen. Et fast tryk på hælen, lige under og til venstre for achillessenen kan stimulere punkter i kroppen, der for nogle kan igangsætte fødslen.
  • Akupunktur. Akupunktur kan frigive hormonet oxytocin i kroppen. Hormonet er normalt medvirkende til, at fødslen går i gang.

For nogle kvinder bliver det til en hel sport, at udtænke hvad de kan gøre for at få gang i fødslen, og du kan altid prøve med nogle af aktiviteterne, der er nævnt her.

Sker der ikke noget lige med det samme, så fortvivl ikke. Baby kommer, når den er helt klar til at møde verden.

3.3/5 - (20 votes)