Øget abortrisiko ved overdreven motion

Øget abortrisiko ved overdreven motionHvis du er gravid kan du med fordel sætte visse motionstyper på standby, ihvertfald i den første tid. En stor dansk undersøgelse viser nemlig at overdreven motion i de første 18 uger øger risikoen for ufrivillig abort.

Forskere fra blandt andet Syddansk Universitet, står bag undersøgelsen som er baseret på data fra det nationale projekt “Bedre sundhed for mor og barn”. Konklusionen er at såsnart graviditetsprøven er positiv, bør man overveje sine motionsvaner.

92.671 gravide kvinder har svaret på en række spørgsmål om deres motionsvaner, og svarene viser at specielt motion hvor man på »slipper jorden« som løb, boldspil og ketsjerspil kan tredoble risikoen for en ufrivillig abort i de første 18 uger af graviditeten.

Risikoen er størst i første del af graviditeten, og stiger yderligere, hvis du dyrker mere end syv timers motion om ugen. Det er dog stadig vigtigt at holde sig i form under graviditeten. Motion med måde er nemlig med til at modvirke overvægt og graviditets-diabetes.

I den sammenhæng anbefales svømning som den bedste måde at dyrke motion på, da det ikke øger risikoen for abort, og helt uden problemer kan fortsættes gennem hele graviditeten.

3/5 - (2 votes)