På barsel i efteråret

På barsel i efteråretSkal du på barsel i efteråret?

Vi kan ikke snige os uden om, at efteråret er over os. Det er blevet koldere og det regner dagligt i øjeblikket.

Det er en kæmpe forskel at være på barsel med din nyfødte baby om efteråret end det er om foråret eller sommeren.

Det er blevet inde-tid.

Hvad kan du lave på barsel i efteråret?

Har du født i løbet af sommeren, så er du sandsynligvis vant til at putte baby i barnevognen og gå dejlige ture i solen, og så kan det godt være lidt af en brat opvågning, at vejret med ét, ikke er til de smukke gåture længere.

Planlæg ture, selvom vejret er dårligt

Det er vigtigt både for dig og for dit barn at få luft. Selvom det er blæst og regn, så er vi i Danmark heldigvis vant til at kæmpe imod vejret, så lad dig ikke afskrække, selvom det umiddelbart virker hyggeligere, bare at blive indenfor i varmen.

Sørg for at komme ud mindst en gang dagligt. Det behøver ikke være flere timer, at du er ude at gå, men sørg i det mindste for, at gå en halv time dagligt. Pak dig godt ind og købt et regn-overtræk til barnevognen og pak baby godt ind, så er I klar til at gå.

En daglig gåtur løfter humøret og giver også motion, der er vigtig for en nybagt mor.

Gå i baby-bio. Bor du i en større by, så har de fleste biografer tilbud om baby-bio, hvor du kan se de nyeste film, mens den lille sover i barnevognen. Der er som regel en medarbejder fra biografen, der holder øje med barnevognene, mens mødre eller fædre hygger sig med filmen.

Tag i et butikscenter. Det kan godt være, butikscentre kan være indelukkede og det kan i hvert fald være hårdt for pengepungen, hvis du ofte går ud og shopper. Men du kan bruge butikscenteret til at komme ud og få lidt luft, så du ikke blot holder dig inden for egne fire vægge.

Benyt lejligheden til at lave aftaler med veninder eller andre fra mødregruppen til at drikke en kop kaffe i centeret.

Meld dig til en aktivitet. Der er mange tilbud rundt omkring til babygymnastik, eller barselsrytmik. Find et hold i nærheden af hvor du bor, så du kan komme ud en gang om ugen, til en aktivitet, der både er hyggelig for dig og den lille ny.

Lav hyggelige ting hjemme

Barselsperioden skal være en tid, hvor du hygger dig med dit nyfødte barn, og du kan sørge for at lave en masse hyggelige ting hjemme, når vejret ikke tillader, at I ligger på et tæppe i parken.

Barselstid kan f.eks. være bagetid og lave-god-mad-tid. Udforsk nye opskrifter på nettet og lav lækre retter. Du kan også nyde roen og putte dig med et tæppe og hygge dig med en bog, når baby sover. Eller lav en god kop te og forkæl dig selv med god film.

Det er en tid, hvor du lærer dit barn rigtig godt at kende. Har du et barn, der er mere tidskrævende, så er det stadig vigtigt, at du har nogle aktiviteter at se frem til – nogle der både er for dig alene, og for dig sammen med baby.

Barselstiden er en særlig tid, hvor stærke bånd ofte knyttes. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert i forhold til, hvad du skal lave i din barsel. Gør hvad der føles rigtigt for dig og din nyfødte. Og så nyd din barsel, uanset årstiden.

 

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit.

5/5 - (2 votes)