Pas på dig selv under fødslen

Pas på dig selv under fødslenSkal du overleve dit barns fødsel, skal du tænke på dig selv.

Det lyder dramatisk og voldsomt. Især fordi den kommende mor trækker det meste af læsset på fødegangen.

Dit velbefindende er imidlertid vigtigt, både din kone og for dig.

 

Dét kan du gøre for dig selv

Vi har fundet frem til 5 timg, som vi mener er essentielle for dig som mand at holde øje med når du skal hjælpe din kone med et føde. Men altså 5 ting, som du skal gøre for dig selv – for at du kan være den bedst mulige hjælp.

1) Udryd din tvivl!

Spørg jordemoderen hvis du undrer dig eller er bekymret. Hun ved godt, at du ikke har styr på alt, og du har brug for at kunne udvise ro overfor din kone.

2) Husk selv at hvile, når din kone hviler.

Find en lænestol eller spørg om du ikke kan få en madras at ligge på.I skal på lige om lidt! Begge to.

3) Husk at spise og drikke.

En fødsel er en langvarig affære, der i gennemsnit varer 8-12 timer. Derfor skal du have energi til at bistå din fødende kone, når hun ønsker hjælp. Spis sundt og godt. Det er vigtigt, at du har energi og ro i maven i mange timer frem. Brød, pastasalat – du ved selv, hvad du kan lide.

Hverken de sløvende, hørmende ostechips, den hyperventilerende energidrik eller den kvalmende, hvidløgsstinkende aoli kan anbefales. Husk din kone er hypersensitiv lige nu.

4) På samme måde som ovenfor: Træk frisk luft, hvis du har behov. Få ilt til hjernen.

5) Lad ikke ord gå dig på.

Det er vigtigt at huske, at de fleste bliver mindre snaksalige og høflige i pressede situationer.

Din kone har smerter, når det går løs. Hun glemmer måske de høflige fraser – men hun er ikke sur på dig, tværtimod er hun glad for din hjælp. Lad ordene glide af på dig, og bliv ved hendes side.

 

Er du i tvivl om, hvad du egentlig skal gøre for din kone ved selve fødslen, kan du læse gode tips i artiklen: Hvad kan manden gøre for sin kone under fødslen.

Rate this post