Planlagt kejsersnit – forberedelser derhjemme

Planlagt kejsersnit - forberedelser derhjemmeNår du ved, du skal føde dit barn ved et planlagt kejsersnit, har du heldigvis mulighed for, at planlægge hvordan du ønsker tiden derhjemme skal foregå, inden fødslen, og du kan også forberede dig på, at du kommer hjem igen fra barselsgangen.

Der er mange ting, du kan gøre klar, så du sparer både tid og arbejde når du kommer hjem.

Hjemme er tiden dyrebar, for din nyfødte baby tager det meste af din tid, og du vil sandsynligvis i dagene efter fødslen, ikke have energi til så meget andet end at være mor.

 

Forberedelser til jeg kommer hjem fra barselsgangen

De fleste der venter barn, forbereder sig til fødslen på en eller anden måde. Det kan være der indrettes et børneværelse, måske laves der pusleplads på badeværelset, eller måske skal der sættes vugge op i dit soveværelse.

Udover at vide, hvor din nyfødte baby skal sove, er det også en god idé at have indkøbt tøj, stofbleer, almindelige bleer og alle de produkter, babyen får brug for, når I er hjemme igen.

Når disse praktiske ting er sørget for, kan du også sørge for, at du ikke skal arbejde så meget i hjemmet, når du og den nyfødte kommer hjem fra hospitalet.

 

Hvad kan lette mit arbejde?

Lav mad. Fyld fryseren op med mad, så du ikke skal tænke på, hvad I skal spise i den første uges tid, men bare kan finde en ret i fryseren, der kan varmes op. Bag boller og brød, så du har i huset, eller køb brød og pålæg og frys det ned. Det behøver ikke være gourmet-retter, men det er en enorm hjælp at have maden klar, når man ikke har energi til at lave mad.

Sørg for, du har købt godt ind. Dåsemad, pasta, ris, gryn, linser, cous cous mv. kan altsammen holde sig længe. Hvis du fylder hylderne op, så kan du spare dig selv for indkøbsture i dagene efter hjemkosten,  og bare vælge noget, du allerede har. Hygiejneprodukter som toiletpapir, bind, tandpasta og shampoo kan du også have sørget for, for at lette dit arbejde.

De fleste kvinder, der har gennemgået en kejsersnitsoperation er godt trætte bagefter. Kroppen skal restituere sig, du tager smertestillende medicin igennem en længere periode, og du skal samtidig nusse om din baby, og sandsynligvis ammer du også. Alt dette kan gøre enhver udmattet.

Hvis du tager dig af alt dette forarbejde, inden du skal føde, så kan du spare dine kræfter, så du kan fokusere på dig selv og din baby, og I kan nyde den første tid sammen i fuldkommen ro.

 

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit

Rate this post