Nogle drømmer om at kunne bestemme deres barns køn, og der har da også gennem tiden været mange forskellige ideer til hvordan man kunne gøre dette.
Nu har en ny forskning fra to førende engelske universiteter vist en sammenhæng mellem:
- Moderens madvaner op til undfangelsen
- Barnets køn
I undersøgelsen blev 740 førstegangsgravide, som ikke kendte deres barns køn, bedt om at beskrive den madplan de fulgte op til undfangelsen og i den første del af graviditeten.
Konklusionen var at en meget energirig kost gav flere drengebørn.
Den gruppe af kvinder, der havde det højeste indtag af kalorier fik hele 56% drengebørn, mens den gruppe der havde det laveste indtag kun fik 45% drengebørn.
Undersøgelsen viste også en sammenhæng mellem kvindernes indtag af kosttilskud som indeholdt mineralerne potasium og calsium, og vitaminerne C, E og B12.
Desuden spiste kvinderne der fik flest sønner oftere kornprodukter som muesli til morgenmad.
Man har i mange år kendt til at f.eks. køer og heste, i gode tider med masser af mad, føder markant flere hanner. Måske fordi hanner på sigt kan give langt flere efterkommere end hunner kan, og at det derfor i gode tider er biologisk smart, at lave en han så man kan øge slægten.
Dr. Fiona Mathews fra University of Exeter mener, at grunden til at antallet af drengebørn i den vestlige verden, trods de gode år, er faldet markant gennem de sidste mange år er, at der samtidig er kommet mere fokus på ikke at spise så mange kalorier.
Undersøgelsen er fra 2008 og udført på Universiteterne Oxford og Exeter.