Sådan træner du din bækkenbund med bækkenbundskugler

BækkenbundskuglerDet er en rigtig god idé at træne din bækkebund. Det ved du sikker allerede godt, og det er gynækologer, jordmødre, sexologer, læger og andre eksperter på dette område af kroppen helt enige om.

Det gælder både for mænd og kvinder, unge og gamle. Men hvorfor er det så vigtigt?

Vejen til et godt sexliv

Bækkenbunden er en gruppe muskler, og som alle andre muskler er det vigtigt at træne dem, hvis de skal fungere korrekt. Bækkenbundsmusklerne sørger for, at du kan holde dig, når du er trængende og ikke lige er i nærheden af et toilet eller når du hoster, løfter, danser osv.

Men en god og stærk bækkenbund er ikke bare praktisk, en stærk bækkenbund er også vejen til et bedre sexliv og bedre orgasmer.

Mærk din krop

Bækkenbundstræning foregår ved, at du kniber sammen, ligesom når du skal holde dig, eller hvis du skal stoppe strålen, mens du tisser. Det kan være svært at mærke, om du kniber rigtigt og godt nok, da det jo foregår inde i kroppen. Til den slags øvelser er bækkenbundskugler et fantastisk redskab kvinder. Kuglerne sættes op i skeden, hvor de skal holdes på plads, og hvor du kan knibe om dem. Nu er det nemmere at mærke, at du kniber, og din træning bliver således meget mere effektiv.

For at få en sund og veltrænet bækkenbund, bør du lave knibeøvelser tre gange om dagen. I badet, når du venter på toget, når du sidder i toget, mens du laver mad og inden du skal sove. På et hvilket som helst tidspunkt. Du behøver ikke bruge bækkenbundskugler hver gang. Se en guide her.

Når du har fået lidt mere erfaring med at lave dine bækkenbundsøvelser, kan du lave dem, samtidig med du bevæger dig. Også med kugler.

Udvælg dine bækkenbundskugler

Der findes et utal af varianter inden for bækkenbundskugler – eller smart balls, yoni æg, elskovskugler som de også kaldes – runde eller ovale, en enkelt eller flere kugler, latex eller silikone, med eller uden vibrator, stor, mellem eller lille, let eller tung eller måske et sæt med flere forskellige.

Er du nybegynder, kan det være en god idé at vælge bækkenbundskugler med en helt glat overflade i et blødt materiale. Start gerne med en lille og let, og øg evt. størrelse og vægt, hvis du føler for det.

Stor fortjeneste

Bækkenbundskugler er en god investering for enhver kvinde. Du bliver meget mere bevidst om din krop og bliver bedre til at mærke den. Du bliver strammet op i de nedre regioner, og undgår lidelser som inkontinens. Du får bedre orgasmer og et bedre sexliv. Du bliver en bedre sexpartner – nu kan du klemme om din partners penis helt uden hænder.

3.8/5 - (14 votes)