Stress giver færre drengebørn

Fra 1940 til 1959 var andelen af drengebørn i vores del af verden på 51,6 procent. Siden er den faldet en smule, så den i dette årti i gennemsnit kun er 51,3 procent

Det faktiske tal var i 2005 kun 51 procent og sikkert en smule lavere i dag. Der bliver altså født færre og færre drenge i de vestlige lande, og nu har danske forskere måske fundet årsagen til dette.

 

»Jo mere stressede gravide er, jo færre drengebørn føder de,« udtaler Carsten Obel som er læge og forsker ved Aarhus Universitet. Sammen med fire kolleger har han undersøgt 8.719 gravide danske kvinder for stress under graviditeten.

I den gruppe kvinder, der var mindst stressede, fik 52 procent af dem drenge, mens den fjerdedel der var mest stresset under graviditen, kun fødte 47 procent drenge. Altså en markant forskel.

»Vi tror, det skyldes, at drengefostrene lettere aborteres tidligt i graviditeten, hvis de udsættes for stress«, siger Carsten Obel, der mener, at stress sagtens kan være væsentlig del af forklaringen på de færre drenge.

Har du oplevet at være stresset under graviditeten? Hvis du har, er det så noget du har søgt hjælp til, f.eks. i form af coaching eller afspænding – og med hvilken virkning?

Carsten Obel har forsket en del i stress og dens betydning for det ufødte barn, herunder f.eks. i relation til senere opmærksomhedsforstyrrelser og ADHD.

Se Googlesøgning på Carsten Obel og stress.

Rate this post
Pete Andersen siger:

Hej Laila

Tak for din kommentar til indlægget.

Nu er det jo marginaler vi taler om – og statistik er noget sjovt noget. Jo større grupper vi taler om, jo bedre passer det. Statistik duer ikke rigtigt til små grupper.

Bortset fra det, så tror jeg du afgjort har ret i det med Ã…rhus 🙂

Mange hilsner
Graviditet.dk

Laila siger:

Spændende med tørre tal på dette område.

Jeg synes nemlig at der er et stort overtal af små nyfødte drenge. Jeg har selv 2 små sønner, og sådan er det i hele familien, på vejen og i dagplejen..

Jeg er desuden med i 2 mødregrupper, hvor der tilsammen er 3 piger og 8 drenge !

Vi må jo være meget afslappede her på Ã…rhus egnen *ss*