Thomas Beatie, manden der blev gravid

Her kan du møde manden Thomas Beatie. Han er gravid i femte måned! Og det er ikke engang løgn. Hans kone Nancy kunne ikke blive gravid, så de besluttede at han skulle bære barnet istedet.

På den måde blev Thomas Beatie den første mand i historien der er gravid, og som d. 3. juli skal føde en lille pige. Du tænker selvfølgelig at dette er en joke, men det er det IKKE! Læs omgående videre og opdag hvordan det hænger sammen.

Faktisk har Thomas Beatie været gravid før, men der endte det i en ufrivilig abort på grund af en graviditet udenfor livmoderen. Denne gang går graviditeten fint og Thomas Beatie er meget optimistisk med hensyn til den forestående fødsel. Han siger det er en fantastisk oplevelse at være gravid som mand.

Sandheden er at Thomas Beatie oprindeligt blev født som en kvinde. Senere skiftede han køn på den måde, at han fik fjernet sine bryster og begyndte at tage indsprøjtninger med mandligt kønshormon. Han fik dog aldrig opereret sine kønsorganer, og har derfor stadig alle de kvindelige kønsorganer i behold.

På grund af de de jævnlige indsprøjtninger med mandligt kønshormon, havde Thomas i mange år ikke menstruation og var derfor heller ikke frugtbar. Efter at have stoppet med indsprøjtningerne i fire måneder fandt hans (hendes?) krop dog tilbage til dens normale balance, og han begyndte igen at have både ægløsning og menstruation.

Thomas Beatie er biologisk set nok mest kvinde, men på papiret er han en mand, da han i det amerikanske system, i mange år har været registreret som en mand. Dette har for ham og hans kone skabt kolosale problemer i forbindelse med at de ville have et barn – især da han skulle have tilladelse til insemination.

Thomas og hans kone er i de to år hvor de har arbejdet på at blive gravid blevet hånet, drillet og mobbet af læger, journalister og mange andre personer, de har været i kontakt med. En enkelt læge ville på et tidspunkt ikke se ham mere, fordi lægens ansatte blev ubehageligt til mode ved at undersøge ham.

Hele denne oplevelse har været yderst udfordrende for min kone og jeg. Vores situation er på ukendt område indenfor både lovgivning, politik og det sociale. Læger har diskrimineret os på grund af deres religiøse overbevisninger, sundhedspersonale har nægtet at kalde mig en mand eller at anerkende Nancy som min kone, og selv familiemedlemmer har været ude af stand til at støtte os. Thomas Beatie.

Læs Thomas Beatie’s egen beretning her.

Hvad synes du? Har du nogen sinde hørt noget lignende? Skriv en kommentar…

4.5/5 - (2 votes)