Tjekliste – er jeg i fødsel?

Tjekliste - er jeg i fødsel?Når terminsdatoen nærmer sig bliver man som gravid ofte lidt utålmodig. Alle reaktioner i kroppen bliver analyseret – er fødslen i gang? Læs vores artikel: Tjekliste – er jeg i fødsel og find ud af mere om veerne.

Mange især førstegangsfødende er i tvivl om, hvornår de rigtige veer er i gang.

Nogle oplever at tage på fødegangen, fordi de synes de har veer, for derefter at blive sendt hjem fordi fødslen endnu ikke var langt nok. 

 

Tjekliste – er jeg i fødsel eller er det plukveer

 

Fortvivl ikke. For de fleste begynder fødslen lidt diffust. Her er en oversigt, der gerne skulle hjælpe med at afklare tvivlen:

 

– Har du smerter over lænden som ikke forsvinder eller menstruationslignende kramper?
– Har du haft tegnblødning (afgang af slimproppen/let blodigt udflåd)?
– Har du haft vandafgang?
– Har du sammentrækninger (veer), der kommer med uregelmæssige mellemrum?

 

Så er du højst sandsynligt i den indledende fase af fødslen. Denne fase er kendetegnet ved at vare alt fra en halv time til et par dage. I denne fase vil din livmodermund åbne sig fra 0-3 cm.

Efter denne indledende fase, går fødslen over i den aktive, hvor veerne bliver regelmæssige, kraftigere og kommer med stadig kortere interval.

Er du stadig i tvivl så ring til din jordemoder, der kan råde dig. Men det bedste du kan gøre i denne fase er at slappe mest muligt af: sov, læs, se film, gå en tur – og glæd dig – du skal snart være mor.

2.6/5 - (7 votes)