Træner jeg for meget til at blive gravid?

Træner jeg for meget til at blive gravid?
Kære Graviditet.dk

Jeg træner for tiden 6-7 gange om ugen, tung styrketræning og løb, og ønsker nu at blive gravid.

Jeg har læst artiklerne om motion under graviditet, men spiller det også en rolle i den periode man prøver at blive gravid?

Ved godt at fedtprocenten ikke må være for lav, men skal jeg sætte mit motionsniveau lidt ned…?

Hilsen Line.

 

Kære Line.

Jeg synes at det er lige i overkanten med 6-7 gange. Men det afhænger dog meget af dit niveau.

Hvis du presser dig maksimalt hver eneste gang du er afsted, så er det for meget. Føler du omvendt at du træner fornuftigt men tungt så synes jeg blot at du i stedet for at træne til maks. på sidste sæt, kan vælge at have to sæt hvor du egentligt godt kunne tage flere gentagelser.

Hvad løbet angår afhænger det af hvor meget du er vant til at løbe.

Hvis du i en lang periode har fast har løbet 6-7 gange i ugen er din krop vænnet til dette og derfor er belastningen ikke for stor.

Du skal dog ikke regne med at du kan løbe hele graviditeten igennem, men ind til midt i graviditeten vil det være muligt.

Din fedtprocent skal være så høj at du har regelmæssig menstruation, det gælder også træningsniveauet. Det ses ofte hos eliteidrætsfolk at menstruationen udebliver da træningsniveauet er meget højt.

Du skal tænke således, at nu hvor du gerne vil blive gravid og være gravid, så skal du ikke præstere maksimalt, men holde ved lige så du kan nyde graviditeten, og have en sund graviditet med fokus på dig og dit barn.

Jeg håber dette svar var tilstækkeligt ellers må du endelig skrive igen.

Venlig hilsen
Graviditet.dk

 

Hvad mener du? Hvor meget træner eller motionerer du selv? Skriv en kommentar…

5/5 - (1 vote)