Dit barns sutteflaske er måske giftig

Dit barns sutteflaske er måske giftigDe fleste danske spædbørn får hver dag en lille bitte smule af det kræftfremkaldende stof Bisphenol A, når de drikker af deres sutteflaske.

Forbrugerrådet advarer mod stoffet, og i Canada forbyder man nu sutteflasker der indeholder stoffet, men i Danmark (og i EU) tøver man.

Bisphenol A er et kemisk stof, som blev opdaget i 30-erne under jagten på syntetiske østrogener. Det indgår ofte i plastikmaterialet polycarbonat. Det største problem er dog når stoffet indgår i plastikvarer der bruges til madvarer, hvilket desværre er et helt almindelig anvendelsesområde.

Bisphenol A menes på sigt at kunne skade indlæringsevnen, og amerikanske forsøg har påvist at stoffet kan skade pigers livmoder og muligvis forårsage brystkræft. Bisphenol A er klassificeret som et såkaldt hormonforstyrrende stof.

Med de gældende regler i Danmark kan et spædbarn på fem kilo, der dagligt drikker 750 ml mælk som opvarmes i sutteflasken, risikere at optage helt op til syv (7) gange den tilladte grænseværdi. Dette er dog »worst-case-scenario«. Hvor meget Bisphenol A barnet faktisk får afhænger af flere forhold.

Se beskrivelsen af Bisphenol A på Wikipedia.org.

Check også Biosite.dk som oplyser at Bisphenol A også bruges som svampegift.

Hvad mener du? Har du gjort dig overvejelser om dette? Hvad er du kommet frem til? Skriv en kommentar…

Giv din vurdering

John siger:

Det er uhyggeligt at den slags stoffer som BPA ikke bliver forbudt i produkter til vores små poder. Man ved at det er skadeligt – man er bare i tvivl om hvor skadeligt det er i små mængder, hvis ellers man kan sige at 0,6mg / l fødevare, er små mænger (dette er i øjeblikket grænseværdien for hvor meget en BPA en ny sutteflaske må lække). Jeg mener at tvivlen da bør komme vores børn til gode og ikke industrien!