Dit hår når du er gravid

Dit hår når du er gravidHvem ønsker sig ikke tykt og lækkert skinnede hår?

Tillykke, hvis du er gravid, for så er det flotte hår, den ekstra bonus du får.

Der er en masse ting, der forandrer sig ved din krop, når du er gravid.

Nogle af forandringerne kommer i løbet af få dage.

Dit hår under graviditeten

I løbet af en almindelig dag er det helt normalt for en kvinde at tabe omkring 100 hårstrå. Du ser ofte hårstråene i hårbørsten eller måske sidder de og irriterer i afløbet i bruseren. Mængden kan se ud af meget, men det er helt normalt.

Dit hår vokser hele tiden og vokser imellem 1-1½ cm på en måned. Der er helt klart, at der er nogle kvinder, der har hurtigere hårvækst end det, og der er bestemt også dem, hvis hår vokser mindre.

Når du bliver gravid og hormonerne i din krop forandrer sig, så holder du stille og roligt op med at tabe hår. De ca. 100 hårstrå du normalt taber på en dag, bliver altså siddende på hovedet. På blot en uge er det 700 hår, du ikke taber og det fylder noget.

Dit hår ikke bare føles tykkere og flottere, men bliver rent faktisk også tykkere. Du kan se denne forandring allerede i det første trimester. Når du når til det tredje trimester, har du sandsynligvis et volumniøst og lækkert hår.

Husk at pleje dit hår under graviditeten. Selvom dit hår bliver flottere, skal du stadig huske at pleje det godt, så du holder det flot, også når graviditeten er overstået.

Når du vælger gode produkter til hårpleje under graviditeten, skal du undgå produkter med parfume og parabener.

Brug gerne en hårmaske en gang om ugen, så dit hår holder sig hydreret og sundt.

Hårpleje efter graviditet

I det øjeblik du har født dit barn, stopper produktionen af de graviditetshormoner, der har påvirket din hud, dine negle og dit hår. Med andre ord, når du har den lille guldklump i armene, kan du godt begynde at forberede dig på, at dit hår ikke vil være lige så tykt som i løbet af graviditeten.

Alt det hår, der holdt med at falde af, vil nu begynde at falde af. Måske er du heldig og det går stille og roligt, men for en del kvinder sker det inden for ret kort tid.

Nogle hårpragter går fra at være smukke og bølgende til at ligne noget mærkeligt strit hø. For andre er forandringen mindre udpræget. De forandringer du oplever afhænger meget af din hårlængde og din klipning.

Lad være med at bruge shampoo dagligt. De fleste frisører anbefaler hårvask hver anden til hver tredje dag. Har du tørt hår, kan du undlade at bruge shampoo ved hver hårvask, men nøjes med at bruge balsam hver dag.

En hurtig løsning, også når du er nybagt mor, er den klassiske hestehale eller du kan lave en knold i nakken til variation. Så behøver du ikke bekymre dig om mere end din sædvanlige pleje af håret.

Læs mere om hormonforandringerne du gennemgår i løbet af gravidteten her.

3.7/5 - (6 votes)