Før-fødsel kurser

Før-fødsel kurserFør-fødsel kurser findes i mange forskellige udgaver, og det er op til dig, som kommende mor, at finde det der passer til dig.

Nogle kurser er deciderede fødselsforberedende tilbud, mens andre giver dig mulighed for at få indarbejdet motion og udstrækningsøvelser og meget mere.

Hvad kan du lære på før-fødsel kurser?

Inden du tilmelder dig et før-fødsel kursus, så er det vigtigt, at du overvejer nogle forskellige ting. Hvad er det, du gerne vil have ud af kurset? For dette kursus er til for dig, og derfor skal du ikke tilmelde dig noget, fordi du “bør” tilmelde dig det, men ganske enkelt fordi du kan få noget ud af det.

Tænk over, om du ønsker:

  • Motion
  • Afstressning
  • Vejrtrækningskontrol
  • Fødselsvejledning
  • Parkusus
  • Fødselsforberedelse

Nogle fødeafdelinger tilbyder en form for fødselsforberedelse, hvor man som kommende forælder for mulighed for at blive vist rundt på fødeafdelingen og få svar på nogle spørgsmål. Nogle steder bliver man også præsenteret for en heftig fødselsfilm, der nok har set bedre dage, og som kan få enhver vordende mor til at løbe skrigende bort.

Så hvad er det, du gerne vil have ud af et et før-fødsels kursus?

Er det motion og afstressningsøvelser, der giver dig mulighed for at få en smule kontrolfølelse over din krop i ugerne op til fødslen? Eller vil du gerne have vejledning til forskellige fødselsmuligheder og lære at trække vejret på den rigtige måde?

Der er mange muligheder, og er du førstegangsfødende, kan det være rigtig rart at komme på et kursus, der giver dig en indsigt i, hvordan fødslen kan udvikle sig, og hvordan du selv kan agere for at fremme fødslen. Smertelindring er også noget du kan lære mere om.

Vil du på et kursus, hvor din partner er med, så er der også mulighed for det. Parkurserne er rene fødselsforberedelseskurser, hvor I sammen lærer vejrtrækningsøvelser og også lærer teknikker til smertelindring. Din partner lærer, hvordan han eller hun kan hjælpe dig til at ligge mere behageligt eller giver lændemessage osv. når du er i fødsel.

Måske har du født før, og føler ikke, du har behov for instrukser i hvordan fødslen foregår, men hellere vil have fokus på dig selv. Også inden for det område, er der udviklet mindfullnesskurser, hvor du rigtigt kan lære at slappe af i kroppen. Yoga for gravide kan også give dejlige øvelser og fuld fokus på dit åndedræt, så du lærer nogle vejrtrækningsteknikker, du også kan bruge, når du er i fødsel.

Du kan læse mere om før-fødsel kurserne i vores link her under, der både dækker Jylland og Sjælland.

http://www.fof.dk/aarhus/Kursusoversigt/motion-og-sundhed/foedsel-foer-og-efter

https://familieskolen.dk/for-fodsel

https://frb-kbh.aof.dk/kurser/Motion+og+bevaegelse/Graviditet+og+foedsel/

http://www.smertefrifoedsel.dk/498/grundkursus-i-fodselsforberedelse-kobenhavn

 

Efter fødslen er det ligeså vigtigt at du holder dig i gang og her på Graviditet.dk, kan du også læse vores artikel om efterfødselskurser:

Efterfødselskurser

Kom i form efter fødslen

Kejsersnit og træning

 

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit.

5/5 - (7 votes)