Glemt p-pille i går

Glemt p-pille i gårKan du blive gravid, hvis du glemte din p-pille i går aftes, og havde ubeskyttet sex i nat?

Nej.

Hvis du glemmer at tage din p-pille, er det første du skal spørge dig selv om, hvor lang tid der er gået, siden du skulle have taget den.

Hvis du husker det om morgenen er der måske gået 8-9 timer, og så kan du bare tage den p-pille, du har glemt, og være sikker på, at du stadig er beskyttet.

Faktisk kan du gøre dette helt op til 12 timer. Det vil altså sige, at du kan tage den næste p-pille op til 36 timer efter den sidste, og stadig være beskyttet.

Så hvis der ikke er gået mere end 12 timer, siden du skulle have taget pillen, kan du bare tage den glemte pille, og så ellers tage den næste som normalt samme aften.

Du er således stadig fuldt beskyttet, og kan fortsætte med at have ubeskyttet sex.

Hvad hvis der er gået mere end 12 timer?

Hvis der er gået mere end 12 timer, er hovedreglen, at du nu ikke længere kan være sikker på, at du er beskyttet.

Derfor skal du opføre dig, som om du lige starter på p-piller, og dermed vente på, at du har taget de næste 7 piller, før du er sikker.

I den mellemliggende periode er du derfor nødt til at bruge en anden form for prævention, hvis du ikke ønsker at risikere at blive gravid.

For en mere specifik forklaring på,hvad du skal gøre, hvis de er gået mere end 12 timer, anbefaler vi at du læser følgende artikel:

4.2/5 - (5 votes)