Gør klar til barnets ankomst

Gør klar til barnets ankomstAnnoncørbetalt indhold

Som gravid er der mange ting, der skal ordnes inden barnets ankomst.

Når I først er blevet bekendt med barnets køn, begynder selve forberedelsen sådan rigtigt.

Det er en spændende tid, hvor følelserne får lov at få frit løb. I dette indlæg kommer vi ind på nogle af de lidt basale ting, som man bør have styr på.

Selvom de er basale, så er de super vigtige – og så giver de naturligvis anledning til en masse spørgsmål.

Tøj til barnets ankomst

Om det er en pige eller dreng, så skal der en masse tøj til. Der skal tøj til hverdagsbrug, til at sove i, varmt tøj til udendørsbrug og så meget mere. Derfor kan det godt være en rigtig dyr fornøjelse, også fordi små børn vokser utrolig hurtigt.

Som følge af at barnet bliver større, skal barnets garderode konstant fornyes. Tøj kan derfor være en god idé at ønske sig i gave, gerne i en større størrelse, for at barnet har mulighed for at vokse, men samtidig også passe tøjet.

Derudover kan I være heldige, at venner og familie har børn som er ældre. Hvis dette er tilfældet, kan I enten købe eller få tøj herfra. Vælger man sådan en løsning, er der rig mulighed for at spare en del, eftersom det kan være en dyr fornøjelse at købe nyt børnetøj hele tiden. Dette giver måske så meget luft i økonomien, at der er mulighed for at gøre noget andet sammen, såsom oplevelser.

Oplevelser er fantastiske ligeså snart barnet er en smule ældre. Det giver nogle dejlige minder sammen, som kan være med til at styrke et familiebånd.

Børneværelset

Når børneværelset skal indrettes, skal der rigtig meget til. Væggene skal måske males i en farve der passer til barnets køn, og en masse møbler skal købes. Rigtig mange dekorerer væggene med pynt og billeder som er specifikt til dit barn.

Det kan være, at der skal males dyr på væggene, eventuelt et dyr der passer med dit barns stjernetegn. Udover selve indretningen, skal der findes de rette møbler. Der skal en krybbe eller tremmeseng til, som barnet kan sove sikkert i. Derudover skal der være opbevaringsmøbler til alt barnets tøj og eventuelt bleer m.m. Måske skal der er puslebord ind på værelset, så det er let at skifte barnet i værelset.

Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser her, hvilket også er noget man ofte erfarer, når der hentes inspiration til børneindretning på internettet.

Ofte er det en individuel ting, og som forældre til et nyfødt barn, har man sikkert allerede hundredvis af forskellige idéer til, hvordan det skal se ud. Dog kan det komme til at se væsentlig anderledes ud, ligeså snart barnet selv har en indflydelse på indretningen.

Alt i udstyr

Udstyr til barnet og dets hverdag skal der til. Alt fra en mobil og solid barnevogn og klapvogn, til en sikker autostol til bilen. Derudover skal der købes sutter, hagesmække og så utrolig meget mere.

Derfor kan det endnu engang være utrolig heldigt, hvis I har familiemedlemmer eller venner, hvor I kan arve noget af alt dette. Til boligen skal der også være en stol som barnet kan sidde i og nyde sin mad.

Der er rigtig mange ting at tage fat i, men dem som vi har gennemgået her, er nogle af de mest typiske.

5/5 - (2 votes)