Må en gravid få orgasme?

Må en gravid få orgasme?Når du får orgasme, trækker musklerne i din livmoder og skede sig sammen i rytmiske bevægelser. Men hvordan er det med at være gravid i forhold til orgasme?

Det fik i tidligere tider mange til at lufte den teori, at orgasme under graviditet kan udløse fødslen, og derfor frarådede de det generelt.

Må jeg eller må jeg ikke, tænker du måske?

Vi kigger nærmere på det her.

Må jeg så få orgasme?

Det hurtige svar er: Ja. Hvis din graviditet i øvrigt forløber normalt, er der intet til hinder for, at du kan nyde et tilfredsstillende sexliv, også under din graviditet.

De sammentrækninger, du får i underlivet som resultat af en orgasme, er ikke det samme som veer.

Men hvis du er i risikozonen for en præmatur fødsel, kan din orgasme muligvis sætte en (for tidlig) fødsel i gang, og i så fald er det godt at undgå orgasmer.

Og du har sikkert hørt, at hvis du går over tid, kan I sætte gang i fødslen ved at have sex.

Og selv om det ikke er videnskabeligt bevist, er der masser af par, der tyer til den løsning i graviditetens sidste dage, når alt andet i kroppen er ved at være klar til fødslen, men der ikke er sket noget endnu.

Og det kan da aldrig skade at prøve.

Hvordan er det med at være gravid og orgasme – er det anderledes?

Faktisk kan dine orgasmer være mere intense og langvarige i løbet af graviditeten end normalt.

Det skyldes, at hele dit underliv og din livmoder er mere blodfyldte, og din skede er mere følsom.

Til gengæld kan det være, at din livmoder ikke kan trække sig så meget sammen som normalt under orgasme pga. barnets størrelse. I så fald vil du opleve nydelse men måske ikke nå det helt store klimaks.

Det kan ske, at du får mavekramper efter din orgasme, særligt i tredje trimester. Det er simpelthen dine normale orgasmesammentrækninger, der føles stærkere og varer længere. Så der er intet galt ved det.

Og endelig, selv om din baby selvfølgelig ikke ved, hvad du og din partner har gang i, menes det faktisk, at han eller hun også får fornøjelse af det.

Din krop frigiver nemlig endorfiner under orgasme, og dem får din baby også glæde af.

Helt generelt er det med gravid orgasme og sex, som det altid er: Sex gør dig glad og afslappet, det styrker dit selvværd og din og din partners indbyrdes kærlighed.

Så nyd jeres samliv og dine orgasmer, også under din graviditet.

Rate this post