Gravid symptomer

Gravid symptomerOvervejer du, om du kan være gravid?

Og vil du gerne have at vide, hvilket symptomer der er på, at du kan være gravid?

Så er du kommet til det rigtige sted. I denne artikel få du alle de symptomer, som normalt kan betyde at du er gravid.

Det er dog vigtigt at huske, at selv hvis du har flere af disse symptomer, er det ikke sikkert, at du er gravid.

1. Ømme bryster

Ændringer i dine bryster er et af de første tegn på, at du kan være gravid. Ændringerne kan komme i form af at de bliver ømme, at de bliver større eller at de bliver spændte.

Det kan også være, at du oplever at det blot er dine brystvorter, der bliver ømme, eller skifter farve.

En del kvinder oplever ømme bryster før de er i stand til at tage en graviditetstest, for at få det sikre resultat.

2. Hyppige tisseture

Et andet symptom, som kan opstå meget tidligt i graviditeten, er at du oftere skal tisse. Dette er fordi din livmoder begynder at blive større, hvilket til gengæld lægger pres på din blære.

De færreste ved dog hvor mange gange de går på toilettet på en normal dag, hvorved det også kan være svært at vide, om de nu gør det hyppigere end før.

Dét pludselig at være opmærksom på hvor tit du tisser, kan få dig til at føle, at de sker oftere end det reelt gør – simpelthen fordi du fokuserer på det.

3. Øget træthed

Et andet symptom på at du kan være gravid er øget træthed.

Igen er det dog svært at vurdere, om du er mere træt end normalt, og hvis du ikke ønsker at være gravid, kan frygten for at være det, godt spille din hjerne et pus, og få dig til at tro, at du er mere træt end du egentlig er.

Dét sagt, så kan det også være, at du rent faktisk er gravid. Det koster meget energi for din krop at skabe et lille nyt menneske, og den energi kommer fra din krop.

4. Udebleven menstruation

Udenbleven menstruation er det klareste tegn på at du kan være gravid.

At se dette som et symptom kræver dog, at du er klar over hvornår du normalt har menstruation.

Med de nyeste graviditetstests kan du tage dem op til 4 dage før du burde få din menstruation, og her vil de være ca. 80% sikre i forhold til at kunne se om du er gravid eller ej.

Det sikreste er naturligvis at vente til dagen efter din menstruation burde have været der, og tage en test dér. Her er hjemmetests omkring 99% korrekte i forhold til at opdage graviditeter.

Hav fornuften med

Der er masser af andre tegn på at du kan være gravid – men dem der ikke er nævnt i denne artikel, er med stor sandsynlighed nogen du vil opleve efter du vil kunne tage en test og dermed vide dig sikker.

Hvis du har ægløsning midt i din cyklus, skal du kun have usikkerheden i ca. 2 uger før du kan få helt klart svar. Det er måske bedre at prøve at tænke på noget andet i disse to uger, end på at gætte om du er gravid.

Faktum er at du ikke kan være sikker før du tager en test. Du kan sagtens have ømme bryster, eller føle at du skal tisse hele tiden uden at du er gravid. Og du kan også godt være gravid, uden at du mærker noget til disse symptomer så tidligt i processen.

Husk på, at din baby kun er 1-2 uger gammel, når du tager graviditetstesten – det er begrænset hvor mange symptomer du kan nå at få før du kan tage en test.

4/5 - (2 votes)