Gravid – Uge 3

Gravid uge 3I uge 3 sker der endeligt noget. Her har du ægløsning, og endelig møder sædcellen dit æg, og ægget bliver befrugtet.

Herfra sker der meget hurtigt noget.

 

Dit ufødte barn i uge 3

Allerede 12-20 timer efter befrugtningen deler cellen sig i to, og dette sker allerede, mens ægget er på vej mod livmoderen.

Denne uge står i rejsens tegn, da det faktisk tager det befrugtede æg 5-7 dage at rejse fra æggelederen til livmoderen. I løbet af disse 5-7 dage går ægget igennem flere stadier.

Den starter som en Zygote, hvilket er det befrugtede æg. På dag 3 har den fortsatte deling medført, at der nu er 16-32 celler, og fosteret kaldes nu Morula.

Når livmoderen nåes efter 5-7 dage, har fosteret ca. 64 celler, måler mindre end 0,2 mm, og kaldes Blastocyst. Kun meget få af disse celler bliver rent faktisk til dit barn. De andre bliver til blandt andet moderkagen og membraner, som omgiver fosteret i livmoderen.

 

Din gravide krop i uge 3

Det er her, nogle kvinder angiver at de kan “mærke”, at de er blevet gravide. Der er ikke forskning på området – sikkert fordi de færreste kvinder fortæller, at “Jeg var sikker på at jeg var gravid sidste måned – men det var jeg ikke alligevel”.

Det virker bare ikke helt på samme måde som at sige “Jeg vidste jeg var gravid, da jeg stod ud af sengen”, når det viser sig at være rigtigt.

Langt størstedelen af kvinder har på nuværende tidspunkt ingen anelse om, at de er gravide. Nogle håber – men de fleste kan ikke mærke nogen som helst form for forskel i kroppen.

 

Læs også:

Gravid – Uge 3
3.8 (76.92%) 13 Stemmer