Gravid – Uge 3

Gravid uge 3I uge 3 sker der endeligt noget. Her har du haft ægløsning, og endelig møder sædcellen dit æg, og ægget bliver befrugtet.

Nu sker der en masse

Dit ufødte barn i uge 3

Allerede cirka 24 timer efter befrugtningen deler cellen sig i to. Dette sker mens ægget er på vej i æggelereden mod livmoderen. Herefter deler cellerne sig igen hver 10.-12. time.

Denne uge står i rejsens tegn, da det  tager det befrugtede æg 5-7 dage at rejse fra æggelederen til livmoderen. I løbet af disse 5-7 dage går ægget igennem flere stadier.

Den starter som en Zygote, hvilket er det befrugtede æg. På dag 3 har den fortsatte deling medført, at der nu er 16-32 celler.

Når livmoderen nåes efter 5-7 dage, har fosteret cirka 100 celler, måler mindre end 0,2 mm, og kaldes Blastocyst. Kun få af disse celler bliver rent faktisk til dit barn. De andre bliver til blandt andet moderkagen og membraner, som omgiver fosteret i livmoderen.

Din gravide krop i uge 3

Nogle kvinder kan “mærke”, at de er blevet gravide.

Langt størstedelen af kvinder har dog på nuværende tidspunkt ingen anelse om, at de er gravide. Nogle håber – men de fleste kan endnu ikke mærke nogen forskel i kroppen.

Hvis du håber på, at du er gravid, så fortsæt med de gode sundhedsfremmende vaner, der er beskrevet under uge 1.

Læs også:

3.7/5 - (16 votes)