Gravid – Uge 4

Gravid uge 4Gravid uge 4 er nået, og her kommer det spændende tidspunkt, hvor det ofte vil vise sig, om du er gravid eller ej.

Det er i denne uge, at det afgøres, om det befrugtede æg bliver til noget, eller om du er nødt til at prøve igen.

Dit ufødte barn i uge 4

Ca. 9 dage efter ægløsningen, og dermed i starten af denne uge, vil blastocysten forsøge at sætte sig fast i livmodervæggen. Lykkedes dette ikke, vi den den ud med den næste menstruation, og du vil aldrig opdage, at der var tale om et befrugtet æg.

Men forhåbentligt lykkes det, og så sker der efterfølgende andre ting:

Blastocysten deles i to dele, embryoblasten og trofoblasten, hvor trofoblasten vil lægge sig som en hinde omkring embryoblasten, og senere vil den blive til hhv. fosterhinden og moderkagen.

Embryoblasten bliver senere til selve fosteret.

Cellerne i fosteret deler sig desuden i 3 lag, hvor det ene lag bliver til dit barns hjerne, nervesystem, hud, ører og øjne. Det andet lag bliver til lunger, mave og tarme, og det sidste lag bliver til hjerte, knogler, muskler og blod.

Dette er også starten på den embryoniske periode, hvor alle din babys organer bliver udviklet. Denne periode varer fra uge 4 til 10 af graviditeten.

Din krop – gravid uge 4

Det er meget forskelligt hvornår kvinder begynder at opleve forskellige symptomer på graviditet.

Nogle af de første symptomer kan godt komme så tidligt som denne uge.

Da brysterne er nogle af de første der reagerer på din graviditet, kan du måske opleve, at de bliver større eller måske at de bliver ømme eller mere følsomme.

Det kan også være, at du oplever at du oftere skal tisse, samt at du er mere træt end du plejer at være.

Få vil også begynde at opleve symptomer som kvalme, opkast og humørsvingninger. Men det som nævnt meget individuelt hvornår det sker.
Pas godt på dig selv og plej din krop og dit sind så godt du kan.

Læs også:

3/5 - (26 votes)