Gravid – Uge 31

Gravid uge 31Gravid uge 31  – så er du nået hertil, og din baby er ved at fylde ud.

Fedt kommer på de små arme og ben i denne tid og medfører inden længe, at din baby ser mere og mere menneskelig ud.

Samtidig med at din baby bliver større, bliver du dog også større, hvilket medfører noget naturligt ubehag.

Din baby i uge 31

Din dejlige baby er nu cirka 37 cm lang og vejer 1,8 kilo.

Det er omkring denne uge, at øjenfarven bliver udviklet, men den endelige øjenfarve kommer ikke til at kunne ses før 6-9 måneder efter fødslen, da pigmenterne skal udsættes for lys, før de finder deres rigtige farve.

Pupillerne begynder at udvide sig som reaktion på det lidt rødlige lys, der kommer igennem livmoderen, og øjenlågene er ofte åbne, når hun er vågen, og lukkede, når hun sover.

Din babys blære er nu også begyndt at fungere. Der afleveres vand, hvilket er en god øvelse til den urin, der skal afleveres efter fødslen.

Din krop – gravid uge 31

Det er helt normalt, at din baby er meget aktiv i denne periode. Mange og pludselige bevægelser fra din mave kan dog gøre det svært for dig at få den søvn, du har behov for.

Det er blot et tegn på, at dit barn er aktivt og sundt.

Hvis du oplever, at din livmoder trækker sig sammen i flere plukveer omkring dette tidspunkt, så er det også helt normalt.

Når du er til kontrol hos din læge eller jordemoder tjekkes din babys lejring, hjertelyd, dit blodtryk med mere for at sikre at alt er som det skal være.

Er der noget, du er bekymret for, så få det endelig drøftet med jordemoder eller læge. Det er vigtigt at du føler dig så tryg som muligt frem mod fødslen.

Læs også hvad der sker i:

3.5/5 - (12 votes)