Gravid – Uge 33

Gravid uge 33Gravid uge 33 – så er du nået så langt i din graviditet, og du er måske ved at være mere og mere ovre dét at være gravid.

Nu vil du snart gerne have ham eller hende ud, så du kan holde, nusse, elske og lære.

Men hæng i lidt endnu.

Hvis du prøver at lægge dig ned og gnubbe din mave, vil du ofte kunne få din baby til at reagere med et spark, hvilket måske kan få dig til at smile en ekstra gang i denne frustrerende tid.

Læs mere her fra vores serie om graviditetsugerne – Gravid uge 33.

Din baby i uge 33

Din baby rammer nu de 2,2 kilo, og er cirka 39 cm fra top til tå.  

Hvis det er første gang, du er gravid, kan dette meget vel være ugen, hvor din baby vender sig om, og lægger sig med hovedet nedad som forberedelse til den kommende fødsel.

Knoglerne er desuden ved at blive fastere, og rynkerne er ved at forsvinde, hvilket starter processen, hvor din baby virkelig kommer til at ligne et lille menneske.

De eneste knogler, der ikke bliver hårdere, er de bløde pletter i kraniet, som fortsat forbliver bløde, for at hovedet kan komme igennem fødselskanalen.

Hjernen vokser rigtig meget denne uge, hvilket betyder, at din babys hoved bliver næsten 1 cm større i omkreds denne uge.

Derudover skifter hudfarven fra en rød til en mere pink farve.

Din baby lagrer nu jern i leveren til de første måneder af livet, hvor der fortsat skal dannes ny hæmoglobin.

Din krop – gravid uge 33

Hvis dit barn vender sig om i denne uge, er det også ugen, hvor du får nemmere ved at trække vejret igen. Det bliver du glad for.

Hvis du har haft problemer med fordøjelsen, kan dette også være med til at hjælpe på dét problem.

Når dit barn vender sig, er det helt almindeligt at opleve en snurren eller kilden i dit bækken. Det kan godt føles lidt mærkeligt, men det er altså helt normalt.

Derudover kan du opleve, at det er omkring denne uge, at du begynder at vralte lidt i stedet for at gå.

Det kan godt være lidt deprimerende, første gang du opdager, at du vralter, men find trøst i at alle andre gravide har det på samme måde.

Din mave bliver større, og det betyder, at du nok vil opleve begyndende øget ubehag ved at sidde og ligge, og du vil derfor få sværere og sværere ved at finde en position, der er behagelig for dig.

Endelig kan du begynde at opleve, at der ophober sig væske i dine lemmer, hvilket kan medføre ubehag og en sovende fornemmelse.

Nogle steder tilbydes gravidmassage f.eks. af private jordemødre. Det er en dejlig måde at give sig selv lidt ekstra og tiltrængt omsorg lige nu.

Læs også hvad der sker i:

3.7/5 - (23 votes)