Gravid under menstruation?

Gravid under menstruation?Kan man blive gravid under menstruation? Ja, teknisk set – men det er ret usandsynligt.

For at forklare hvorfor, er det nødvendigt at forstå hvad der skal til, for at det er muligt at blive gravid.

For at du kan blive gravid, skal du have sex i dit fertile vindue. Læs mere om gravid under menstruation her.

Dit fertile vindue

Dit fertile vindue er på cirka 6 dage5 dage før din ægløsning og dagen hvor du har ægløsning. Der er altså 6 dage af din cyklus, hvor du kan blive gravid, hvis du har ubeskyttet sex.

De 5 dage før opstår, fordi sædceller kan overleve i op til 5-6 dage inden i dig. Hvis du har sex 5 dage før din ægløsning, er der altså sædceller klar, når du frigiver et æg, og dette æg kan således blive befrugtet.

Har du sex i det fertile vindue kan du blive gravid.

Men selv hvis du har sex her, er det kun 20% der bliver gravide af det.

Hvornår har jeg så ægløsning?

De fleste har ægløsning et sted fra dag 10 til 17 efter den første dag af din menstruation. Men nogen har en forskudt ægløsning, hvorfor det kan ske lidt tidligere eller lidt senere.

I tvivl om hvordan du finder ud af hvornår du har ægløsning? Se 5 tegn på ægløsning her. 

Hvis du har ægløsning på dag 10 er dit fertile vindue mellem dag 5 og 10, og for nogen vil dag 5 stadig være en del af menstruationen.

Gravid under menstruation – Konklusion

Hvis din ægløsning ligger tidligt i din cyklus, ligger dit fertile vindue også tidligt i din cyklus, hvorfor det fertile vindue godt kan ligge under din menstruation.

Du bliver ikke gravid den dag du har sex under menstruationen, men de sædceller der kommer ind i dig under menstruationen kan overleve indtil der kommet er æg de kan befrugte.

Men det er umuligt at sige, om du er blevet gravid under din menstruation før du ved hvornår din ægløsning ligger.

3.5/5 - (13 votes)
lene siger:

hej en af mine veninder har lige fået sin mestruation efter at have haft sex med sin kæreste, selvom hun rigtigt først skulle have haft det om to uger, hun bruger p.piller. Hvad kan der ske ved det og hvordan kan det ske? er der noget galt?

Line siger:

Heejsa.
Jeg havde ubeskyttet sex igår med min kæreste, jeg er lidt i tvivl om at jeg er blevet gravid?
Men jeg er på p-piller, lige nu i den pillefrie uge, fordi jeg har min menstruation + jeg havde en tampon oppe i mig, og han kom ikke i mig. Men min menstruation er stoppet, kan det være et tegn på graviditet?

Sine Jensen siger:

Hej
Mig og min kæreste vil gerne havde en lille. og stoppet med p-piller for en månde siden.
ville finde ud af hvornår jeg har ægløsning, men det er svært for efter jeg er stoppet med p.piller er min mens blevet væk:( er det nomalt ind til min krop finder sig selv?

Allan siger:

Bare en lille note til jer tøser der spørger en website til råds om i er gravide eller ej…så gå dog ned i det lokale supermarked og køb nogle tests, for sandsynligheden for at den kan give et mere præcist svar er faktisk næsten 100 %, så klem lige benene sammen og gør noget mere ved det end at skrive på en website 😉

Louisa siger:

Hej,
jeg havde ubeskyttes sex med min kæreste igår, jeg er på p-piller, men jeg har hold pause med dem, da jeg skal til at have min menstruation. Når man holder pause efter de 21 dage, er man så stadig beskyttet?? han kom oppe i mig, og skulle have haft min menstruation idag, men den er ikke kommet. jeg er i tvivl om man kan blive gravid, når man holder de 7 dages pause????

khadra siger:

kan men blive gravid hvis men ik har fået menstrution overhovdet i sit liv alså like ever

Lene siger:

Kære Kira
Først, – der er selvfølgelig mulighed for, at du kan være blevet gravid, når du har haft sex (hvis du ikke har brugt prævention), men det er jo ikke sikkert.

Du er nød til at: enten gå til lægen og få taget en graviditetstest, eller gå på apotek eller matas og købe en ‘gør det selv test’, og så lave testen (du skal bruge tis fra om morgenen).

Umiddelbart tror jeg ikke, du er blevet gravid, når du har blødt. Jeg har selv prøvet at være ligeså nervøs som dig, og når man er helt vildt NERVØS FOR om man er gravid, så kan kroppen godt reagere anderledes, end den plejer. Så derfor kan du måske have blødt lidt mindre, end du plejer. Kvalme plejer også at være gravid-tegn, men igen kan det også være fordi, du er så fokuseret på, om du mon er blevet gravid…
Altså bliver du nød til at tage en graviditetstest, før du kan være sikker.
Der er noget med, at en test ikke virker lige med det samme, – måske skal der gå et par uger, før den kan måle det. Men jeg er ikke sikker på, om det er rigtigt. Det kan du spørge om, eller ringe anonymt til en læge og spørge om. Du kan jo bare lade være med at sige dit navn, hvis du ikke bryder sig om det.

Håber, du finder ud af det, det er svært at gå at tumle med alene, – men skynd dig at få hjælp, for du bliver simpelthen så lettet, når det er overstået.
pøj pøj
Kærlig hilsen Lene

Kira siger:

HJÆLP.
Hej alle sammen.
Jeg har lige fået kæreste på d. 11 maj, og natten til onsdag (d. 12 maj) – havde vi sex.. og jeg har ikke fået min menustation før idag d. (16 maj) – og har haft en smule kvalme, det er ikke tegn på jeg er gravid vel??? og min menustration er ikke som den plejer, jeg plejer at bløde en del men den her gang har jeg ikke blødt så meget.. nogen der kan hjælpe mig??

Anette siger:

hej..
Jeg ville høre er det muligt at være gradvid hvis vi siger jeg i Januar havde sex med en fyr jeg er normalt på p-piller men glemte at tage dem om aftenen vi havde sex om formiddagen.. jeg har haft min menstruation rimelig regelmæssigt de sidste 3 måneder det vil sige efter sexen og nu 3 måneder efter ca. har jeg ikke fået min menstruation endnu.. jeg har dog sat p-pillerne af i sidste måned og ikke haft sex siden januar??
– Anette

Karen siger:

Hej jeg er en pige på 16 år. jeg er på p-piller og har regelmæssig sex med min kæreste. Min menstruation er fosinket 3 dage så jeg er lidt nervøs. hvad kan grunden være?

katja siger:

Hej. jeg er en pige på 16 år og har lige haft min menstersjon og jeg fik den i fredages og nu er den stoppede er det et tegn på jeg er gravid eller er det meget nomalt er mega mange så svar hurtit :'(

Kris siger:

Piger, prøv at læse hele tråden igennem inden i stiller spørgsmål.
Det kunne være i kunne finde svaret længere oppe, selvom det er lettere for jer bare at skrive og spare tiden.

pernille siger:

hej :i

-jeg er en pige på 15 år, og vil gerne ha svar hurtigst muligt.
altså jeg har en kæreste på 17. vi har lige været sammen fra tirsdag til fredag. Og mit menstruation stoppet onsdag og vi havde så sex uden gummi men han kom ikke opppe i mig. men vi gjorde det mange gange. er chancen så stor at jeg kan være gravid.

mulle siger:

Hej Helle.
Tog en test I morgens den er stadig utydelig
(nr 2 streg)
Mandag d 18/1 Startede min mens tidligt om morgen.
Torsdag d 21/1 sluttede min mens om Aften.
Havde så en pause på 28 dage Hvor jeg havde æl fra d 29/1 til d 2/2 (beregnet ud fra en beregner på internettet)
Omkring den 16/2 Begyndte jeg at blive oppustet mere end jeg plejer op til min mens med de symptomer som jeg skrev længer oppe.
torsdag d 18/2 startede min mens sent om aften
lørdag d 20/2 sluttede min mens midt på dagen
den 24/2 fik jeg en lille blødning bare på 10 sek uden smerter og det var helt frisk blod som jeg aldrig har haft efter mens! i den periode jeg havde mens
d 18/2-20/2 var min kæreste og jeg osse sammen. Ud fra det her kan jeg ikke se hoved eller hale i det! men min cyklus har været meget ude af kurs efter p-ring stop Men har aldrig haft de her symptomer før nu slet ikke så kraftig. Og hvis denne lille blødning passede med at ægget satte sig fast så passer det jo ikke med æl.Kan bare ikke se hvis jeg er blevet gravid hvornår det så er sket?! Men nu slår jeg koldt vand i blodet og ser hvad der sker.

Helle siger:

Og til alle jer derude, som er i tvivl om I kan blive gravide af at dyrke ubeskyttet sex:
Ja, det kan I sagtens!! Pas nu godt på jer selv!
Sandsynligheden for at blive gravid er selvfølgelig størst lige omkring ægløsningen, og den kommer gennemsnitligt ca. 14 dage efter menstruationens første dag, men det kan sagtens svinge meget. Plus at sædceller kan overleve flere dage i kvinden, så ‘vinduet’ hvor æg og sædcelle har mulighed for at mødes, kan potentielt strække sig over rigtig mange dage, og det er dét, som gør det så utroligt uforudsigeligt.

Så det er helt klart en stor fordel at bruge kondom eller p-piller eller lignende, hvis man vil være sikker på ikke at blive gravid.

Helle siger:

Hej Mulle!
Nu læste jeg lige tilfældigvis dit indlæg, og jeg er bestemt ikke ekspert på området, men jeg ved i hvert fald at man godt kan pletbløde i starten selvom man er blevet gravid, og det kan måske være det, som du har oplevet. Hvis jeg var dig, ville jeg tage en graviditetstest mere, og tag den om morgenen, for så er du mest sikker på at få et resultat du kan stole på.
Pøj pøj med det 🙂

mulle siger:

Hej.
Jeg er en pige på 18 år. Mig og min kæreste vil gerne have et barn sammen 🙂 vi har prøvet i godt 4 måneder nu Hvor jeg stoppede med P-Ring. Min mens har været uregelmæssig siden da ikke meget men lidt. En lille uge inden min forvendte mens den 18/2 begyndte jeg at få en underlig fornemmelse at jeg var gravid bare sådan ud i det blå havde ikke rigtigt nogle symptomer. 2 dage inden min mens var jeg ekstrem oppustet mere end normalt op til min mens Jeg fik da også min mens den 18/2 som forventede men på en underlig måde da jeg plejer at kunne mærke nogle få dage inde at jeg skal have det men denne gang kom det bare sådan med 2 sek varsel. min mens plejer at være i mellem 4-5 dage men denne mens var kun 2 dage hvor det bare stoppede helt uden at bare bløde lidt til sidst som jeg plejer. Men siden min mens er stoppet er jeg ekstrem oppustet stadig jeg har haft 3 morgener med lidt kvalme bare sådan 3-4 min hvor jeg virkelig føler jeg skal kaste op! igår havde jeg hovedpine dagen lang og så er jeg ekstrem træt Tog så en test og den vidste først negativ men både min kæreste og jeg kan ane den anden streg med det blotte øje men meget svært så stoler ikke på den! Jeg er lidt bange for at sætte mig for meget op til noget.

IDA siger:

Hej, jeg vil gerne have svar hurtigst muligt.. Jeg er en på 15 år, som hver sex med sin kæreste igår. Kondomet var så uheldigvis sprunget og han var kommet op i mig.. Min menstruation var stoppet selv samme dag og idag er det søndag så jeg kan ikke købe en fortrydelsespille, hvad gør jeg? Er jeg gravid? Tænker jeg for meget?

Louise siger:

hej igen herinde 🙂

– jeg var til lægen i fredags, og lægen sagde at jeg ikke var gravid. Men jeg har desværre stadig brunt udflåd, jeg aner ikke hvad det kan være?
Håber du/i kan give mig et svar, er så nervøs!

alle svar er guld hver!
mvh Louise

Pia siger:

Hej louise… Jeg vil råde dig til at kontakte din læge hurtigt… det kan være at det er graviditet udenfor livmoder… Det kan blive livstruende, hvis man ikke opdager det i tide.. Har selv haft det… jeg havde det samme symptomer som dig… Kontakt lægen, så du er på den sikker side..
Hilsen Pia

Louise siger:

Hej alle 🙂

– Jeg er meget i tvivl om, jeg kan være gravid.
jeg er på P-piller, så mig og min kæreste har selvfølgelig ubeskyttet sex. Jeg skal have min mens om 15 dage ca. men igår begyndte der at komme brunt udflåd og det er der stadig nu. Det sikker i venstre side af maven, jeg har kvamle som om jeg skal kaste op.

Jeg er meget itvivl og bekymret så håber i svarer på mit oplæg.

alles kommentar er guld hver!

Den 18 årige pige siger:

Hej..

Jeg er en pige på 18. jeg har et spørgsmål til jer?
Kan man godt bliv gravid 5dage inden ens menstuation. for min kæreste og jeg har haft ubeskyttet sex, og han er kommet i mig et par gange.
Vi er begge to meget forvirret og bange for jeg kan bliv gravid, da når man er tamiler ikke må have sex inden man bliver gift.
Håber virkelig Der er nogen som kan hjælp os.

Hilsen Den 18 årige pige

sophie siger:

hej 🙂
jeg er en pige på 14 år. jeg havde min menstuation for en lidt under en uge siden, dagen efter det var stoppet havde mig og min kæreste ubeskyttet sex fordi at vi begge mente at vi havde fået af vide i skolen at det først er lige inden ens menstruation man kan blive gravid.
men nu er jeg kommet rigtig meget i tvivl. så jeg vil gerne hører jer om det er rigtig?

Friiis siger:

hm, jeg ville ikke mene det var helt normalt, min mening er så, ta’ til din læge og blive tjekket, så du kan være mere sikker på hvad der sker med din krop.

Hanan siger:

Jeg er nu gravid i en måned, men jeg får ondt i maven og fik lidt lyserødt/rødt blod og hver gang jeg skal på wc føles det som om at jeg er ved at tabe barnet altså får en følse af at jeg skal føde barnet selvom jeg kun har været gravid i en måned og har blodtryk. Er der noget galt med barnet?

jan siger:

Man kan i bla Netto købe graviditets test for ca 40 kr. de er meget præcise idag og virker fra første dag du skulle have haft din mens. hvis du efter dette er i tvivl så kan du altid kontakte din læge og få en tid. det koster ikke noget og han/hun kan samtidig også rådgive dig med forskellige former for beskyttelse.

syntes der er mange som ikke aner noget om deres krop, hvornår man kan blive gravid eller hvilke farer der er ved ikke at bruge Kondom. ikke underligt at der er så mange aborter i DK eller klamydia er så udbredt.
som det er sagt tidligere bør man låne bogen kvinde kend din krop og da nettet er lige foran jer er det måske en ide a søge på cyklus og sex sygdomme. ,man mangler sexualundervisning som vi havde det i skolen. både 6 og 7 klasse sikke en viden man fik.

Lotte siger:

Kære Helle H nr 63 og nr 64.

Jeg ville lytte til din mor og så tage til lægen, så hurtigt så muligt Helle.

Og til dig nr 64 ville jeg også tage til lægen for en sikkerheds skyld, lægen bider som regl ikke. Tro mig jeg har prøvet det, som i begge to har været ude for.

Mange Knus Lotte

Natasja siger:

Jeg er godt nok på p-piller, og jeg ved hvilke bivirkninger det kan give.
Når man er på p-piller siger mange, at man er beskyttet de dage man tager pillerne, og i pausen..
Jeg har en fast kæreste, og vi er begge tjekket for sygdomme.
– men jeg blev lidt chokeret, da jeg ikke har fået det udflåd som man normalt får de første 3-6 måneder man er på pillerne. Altså, det er ikke kommet, kan det være et tegn på, at jeg er gravid?

... siger:

Hej.
For ca. 2 måneder siden var jeg sammen med en uden kondom.(jeg er på p piller)
alligevel tog jeg en fortrydelses pille to dage efter for en sikkerhedsskyld. Den fortrydelsespille jeg tog, var en som man skulle tage senest 72 timer efter samlejet. Ca. en uge efter fik jeg min menstruation og jeg blødte ligeså meget som jeg plejer, og lidt efter det begyndte jeg at få brunligt udflåd, men det har jeg hørt kan være en bivirkning af fortrydelsespillen? Her sidst jeg havde min menstruation(altså 2. gang) kom den også regelmæssigt, og jeg blødte også som altid. Nu er jeg så begyndt at få lidt lysebrunt udflåd, og jeg er bange for at jeg måske er gravid? For jeg har tit haft kvalme på det sidste, og synes også min mave er begyndt at bule lidt ud. Men det kan selvfølgelig bare være noget jeg bilder mig selv ind.
Kan jeg være gravid? :/

Helle H siger:

Hej
Jeg har et lille spørgsmål..
Der går 2 uger til at jeg skal have mine menstruation, men i 3/4 dage har det blødt og jeg har taget mine p-piller og hvis jeg var gravid så ville jeg jo ikke bløde? Jeg har haft fast kæreste i 1½ år og vi bruger ikke andet beskyttelse, end mine p-piller..
og det er anden gang det sker, og jeg ved ikke hvad det er? Min mor siger jeg skal tage til læge..

Hilsen en meget fortvivlet pige Helle

brian siger:

Til alle jer piger /kvinder der ikke kender deres egen krop,enten på grund af alder eller uvidenhed,burde i gå på biblioteket,og låne bogen kvinde kend din krop.
Jeg er en mand der ved et tilfælde havnede på denne side,og jeg ryster,stadig på hovedet af alle de uviende spørsmål i kan stille,ang at være eller blive gravid.
Er i så uviende burde i beholde buksene på

Isabella siger:

Hej,
jeg gik i seng med min kæreste igår, uden at bruge kondom.
han kom ikke oppe i mig,og jeg havde min mens.
efter igår er min mens stoppet og det har gjort mig ret bange.
kan jeg være gravid ?

23 årige pige siger:

hej

jeg er en pige på 23 jeg og min mand har efterhånden prøvet utrolig mange gange
vi har godt nok ikk sex hverdag fordi jeg simpelthen ikk orker det hverdag,men jeg er også så negativ her på det sidste, og stressed og er bange for om det kan have en betydning.
min læge er rent ud sagt underlig hun bliver ved med at modsige mig og mener at det nok skal komme. jeg ønsker virkelig en lille guld klump.

jeg misunder seriøst dem der bare bliver gravide så let.
jeg vil indrømme at jeg har meget svært ved at ramme de helt rigtige dage.selvom jeg tæller 14 dage frem.

er der en der kender det her og har fundet nogle løsninger er du / i mere end velkommen til at skrive til mig.

takkkkkkkkkkkk

Louise siger:

hej tøser (:

– Håber selvfølgelig i får jeres ønske opfyldt!

jeg er en pige, som er stoppet med p-piller for ca en måned siden. Mig og min kæreste kunne godt tænke sig at få en lille. Vi har sex ca. hver anden dag, og han kommer oppe i mig.
jeg er svimmel når jeg rejser mig op for hurtigt, men jeg går os med kvalme. har en smule ondt i brysterne. både mig og min kæreste ryger ikke.
kan jeg mon være gravid?

håber virkelig i vil svare mig! (:
de venligste hilsner fra louise

Martin siger:

Nej det kan du ikke julie

Julie siger:

Hej alle sammen. jeg havde sex med min kæreste i fredags uden kondom. jeg har ikke taget en fortrydelses pille endnu, men kan nå at tage en imorgen. men her idag fik jeg min mens, kan jeg stadigvæk være gravid? Please hjæææælp.

mai siger:

min mens var forsinket 11 dag (er på p piller, så det er ret unormalt) gik med ømme bryster og alt det. men fik så min mens i ca 3 dage (stoppet lørdag). så tænkte jeg jo ikke mere over det.. nu har jeg så gået siden søndag aften med kvalme, hovedpine og sure opstød. forvirret, for føler mig ikk syg. Er der en mulighed for at jeg kan være gravid alligevel, trods jeg har haft mens?

Mvh Mai

Carina siger:

Heeelt ærlig, hvorfor er det så svært a forstå, nej, man blir ikke gravid fordi i har ubeskyttet sex imens du har dit lort, læs dog de svar der kommmer til de spørgsmål.. Men det får mig virkelig til a tænke over a der er så mange a jer der ren og skær bare ikke er klar til a ha sex, ta det ansvar der følger…

Hvis i alligevel skal bruge en masse energi på a gå og gruble over om i måske er blevet gravide, så brug dog kondom, det jo tusind gange nemmere, når i tar sådan på vej.

Hvis er holder pause fra p-pillerne fordi det på den tid om måneden, så brug kondom.

Det er satme ikke så svært a huske, hvis i gerne vil være voksne, og ha sex, så gør det med omtanke, for på et eller andet tidspunkt blir i gravide, fordi i ikke lige tænker jer om..

SAS siger:

Hej.

– min kæreste og jeg havde sex i tirsdags, dog uden kondom og hun blev færdig med sin pakke p-piller søndag. Jeg er i tvivl om jeg nåede ud af hende inden jeg kom. Er det muligt at hun er gravid, selvom hun lige har fået sin mens idag (onsdag).?

Hjææælp hurtigst mulig

Joy siger:

Jeg her lige læst det inslag om pigen der vil ha et barn og hun er selv 14.. helt ærligt… tænk dig godt om.. et lille barn er et levende væsen.. ikke en dukke du bare kan smide fra dig når du finder ud af hvor hårdt det er at stå op flere gange om natten fordi baby græder og er sulten eller skal skiftes.. at det er sjovt at tage ud og feste i weekenderne.. der er så mange ting som du stadig skal ud og se i verden for ikke at tale om at tage en uddannelse og du er da nød til at være i stand til at tage dig af babyen økonomisk og have et sted at bo hvor der er plads til at ha den baby.. Dine forældre bliver forældre for dit lille barn.. du er alt for ung til at få et barn og din krop er slet ikke klar til den opgave og anstrengelse det er at være gravid og føde.. når først babyen kommer til verden så er det hele resten af dit liv du skal være mor..
Det er ikke retfærdigt over for det her lille væsen eller over for dine forældre da det vil være dem der skal sørge for alt det du ikke kan.. bleer, mad, tøj etc.
Dette er ikke for at rakke ned eller noget.. men tænk dig nu om før du begiver dig ud i noget hvor du bagefter fortryder.. Vent til du er helt klar og sidder godt økonomisk og er i stand til selv at sørge for den lille 🙂 det vil du få meget mere glæde af 🙂

Mange hilsner Joy

Mia siger:

Hej
Jeg og min kæreste vil gerne have et barn sammen, har prøvet i nogle måneder, hvat kan vi gøre?
Jeg har lige haft mens, men har altid ondt i maven, træt og kvalme… har taget test men er negativ… kan man være gravid selv om testen er negativ og har haft mens?
Er der noget vi bør vide som kan gøre at jeg bliver gravid?
Det er over et år siden jeg holdt op men p-piller.
Mia

Josephine siger:

Hej Christine

Tak for dit svar, men jeg har allerede truffet et valg og jeg har fået en abort. At få et barn er et kæmpe ansvar og jeg tror simpelthen ikke at jeg er klar nok endnu til at tage det ansvar. Jeg har så meget og se til med min uddanelse og der mange ting jeg gerne vil nå inden jeg skal være mor. Desværre står jeg også i den situation at begge mine forældre bor i udlandet og det gavner ikke min graviditet eller barnet. Selvom jeg lyder meget sikker på mit valg, så har det bestemt ikke være let for mig. Der er har været mange søvnløse nætter og jeg har været meget ked og trist. Men alt i alt, så ved jeg at jeg har valgt den rigtige vej både for mig, for min kæreste og for barnet.

Jeg takker endnu en gang for din/jeres hjælp og støtte.

Knus

Josephine

Christine siger:

Hej Josphine

Hvis du ikke allerede har været hos din læge så syens jeg du skal tage afsted med det samme, hvis du ikke kan komme igennem telefonen så bare tag derind og vent til din læge har tid.

Jeg er sikker på at du hvis du vælger at beholde dit barn bliver en fantastisk mor. Du kan godt klare at få din studenter eksamen selvom du er gravid, der vil masse af mennekser omkring der som vil hjælpe dig og du bliver en dejlig ung mor og ikke sådan en gammel en som mig der venter sit første barn som 34-årig. 🙂

Husk det er det vi er her for, det er det livet drejer sig om. Det skal nok gå for dig du lyder som en fornuftig og ansvarsfuld pige (i dit svar til Amalie)

Held og lykke med din beslutning

Josephine siger:

Hej Amalie.

Jeg tror at du bilder dig ind at du er gravid. Det er yderst sjældent at menstruationen kommer under graviditeten, men det kan ske. Men jeg tror dog ikke i dit tilfælde. Man kan hurtigt få så mange tanker i ens hovedet at man til sidst synes at kunne mærke noget. Så ingen panik =)

Og med hensyn til din veninde så tror jeg ikke at der kan ske noget. Jeg er selvfølgelig ingen specialist, men det lyder meget mærkeligt.

Håber jeg kunne hjælpe.

=)

Amalie siger:

Hej (-:

jeg er en pige på 17 år. Her for efterhånden nogen uger siden, var jeg til en fest hvor jeg fik lidt for meget at drikke. Tingene er ikke helt klart for mig, men jeg mener selv at kunne huske at jeg var sammen med en, selvom han ikke meener der skete noget.
Derfor skyndte jeg mig næsten morgen at købe en fortrydelsespille, altså ca. 7 timer efter det skete.
har gået og været meget nervøs for, om jeg skulle være gravid, og har haft svært ved at sove. Men så kom min menstruation, præcis den tid jeg plejer at have den, dog blødte jeg meget mindre i starten end jeg normalt gør, men efter 2-3 dage, var den, som den normal er. jeg kan da ikke være blevet gravid, når jeg har haft min menstruation? jeg føler jeg er meget mere sulten, og mit humør svinger meget, men dette kan måske også være noget jeg bare bilder mig selv ind, fordi jeg er så nervøs? (-:

Har en veninde der var sammen med en for noget tid siden.. hun er meget nervøs for om hun skulle være blevet gravid. Så vil gerne lige høre, om man kan blive gravid når begge personer har underbukser på, dog var han kommet i hans underbukser flere gange, så de var ikke helt lækre mere, men hun kan da ikke være blevet gravid af det, kan hun?

Håber virelig i kan give mig et nyttigt svar (-:

Dorthe siger:

for en uge siden, sidste mandags, havde jeg sex med en fyr. ubeskyttet.
jeg tog en fortrydelsespille, 16timer efter det.
kan jo først tage en test på mandag, eller sårn.
men jeg føler utrolig meget, at jeg er gravid.
men bare lige noget; kan man få sit menestration, selvom man er gravid? altså, også det der brune noget, der kommer før, man får sit menestration?
– der er nogle der siger ja, og andre siger nej.
men har virkelig brug for et sikkert svar.
og SKAL ens forældre vide det, hvis man får en abort, og er 14?
– svar bedes, tak!

Bange anonym siger:

Hej jeg er en ung pige der er bange for muligvis at være gravid. Jeg var sammen med en for 2 måneder siden og det var første gang nogensinde uden kondom, jeg var på p-piller dengang og mener at jeg tog dem og jeg havde min mens (dog 2 dage forsinket) en uge efter. Da min mens stoppede gik jeg af p-pillerne i en måned hvorefetr min mens ikke kom, men kan dette ikke være fordi kroppen skal vende sig til det uden p-piller(har ikke haft samleje i den periode) Jeg har også taget en graviditetstest der blev negativ (ca 6-7 uger efter det hele var sket). Jeg begyndte på mine p-piller igen og har fået min mens nu, men den er ikke så kraftig, dog er blodet enormt tykt. Jeg ved ikke hvorfor men bliver ved med at have tanker om at jeg kunne være gravid, især fordi mit underliv gør mere ondt end normalt (tror jeg) under denne mens. Jeg er vildt paranoid mht. det og prøver hele tiden at mærke på min mave om jeg kan mærke nogen forskel og tror at jeg er er begyndt at bilde mig selv for meget ind nu. Jeg kan ikke være gravid efter alt dette vel? Kan min mens ikke påvirkes af at jeg har stress over hele situationen ? og en gravid mave ville da kunne mærkes og ses efter 8 uger ikke?

sabrine siger:

hej josephine.

Det kan ske at man bliver gravid selvom man er på p-piller.Du skal ikke være bange der er flere løsninger, bare du har folk omkring dig der er der for dig og støtter dig i det du beslutter dig for:)
Jeg er selv 24 og har 2 børn, det kan være hårdt engang imellem men når man har nogen til at hjælpe og støtte en så kan man klare alt:)

Held og lykke med det hele håber du finder en god løsning.

knus herfra

Sabrine

Josephine siger:

Hej igen!

Har taget en graviditetstest her til morgen og den viste at jeg er gravid.

Jeg er i 6. uge. Jeg er nervøs og bange 🙁

??? siger:

Hej

jeg er en pige på 18 år gamel, jeg er gift. Mig og min kæreste har meget løst til en lille baby 🙂 hvordan kan jeg blivegravid hurtigst muligt

give mig gode råd

Josephine siger:

Heeej piger!

Jeg er en pige på 19 og står i lidt af et dilemma. Jeg er på p-piller, men har ikke fået mens i cirka 10 dage. Jeg har kvalme, kaster op, er hele tiden sulten, har små smerter i underlivet og mine bryster vokser og er MEGET ømme.

Jeg kan næsten ikke fatte at det kan ske siden som jeg er på p-piller og har været det de sidste 3 år, og der har aldrig været noget som helst at komme efter. Jeg er rimelig bekymret for jeg går i 3g og min kæreste i 2g, og jeg ville nødig droppe ud…

Jeg køber en test imorgen, men tænkte at det kunne være rart at få lidt respons fra jer. Håber I kan komme med nogle råd eller ideer om mit tilfælde.

Jeg takker jer på forhånd!

Knus herfra =)

Josephine

Camilla siger:

Hejsa..jeg er en pige på 20 år.. Jeg er bange for at jeg er gravid. Jeg har min mens.. Men jeg har kvalme og halsbrandes, og min mave vokser og vokser. Dog er de teste jeg har taget, været negative.. Kan jeg være gravid??

Sophie siger:

Hej ups-person!

Det lyder ret neder.. Tag en test mere, hvis den igen er negetiv og du stadig er bange og i tvivl, så gå til din læge..

ups siger:

hej
For omkring 7-8 uger siden havde jeg sex med en dreng, og vi var pænt stiv, men han kom ikke, og er ret sikker på at vi brugte kondom, men nu har jeg ikke fået min menstration siden, men jeg har haft taget en graviditetstest, da jeg gik en dag over, og den var negativ, men nu begynder jeg at blive i tvivl, kan jeg være gravid alligevel?
det skal lige siges at jeg havde menstration da vi havde sex, men er stadig i tvivl, fordi min menstration har været ureglmæssig før. Jeg føler mig meget oppustet på det sidste, men føler ikke at jeg spiser mere. kan jeg være gravid ??

please hjælp mig !!!

Anna siger:

DenNervøse
Hvis du havde mens er der kun en meeeeget lille risiko, så hold øje med om din mens kommer næste gang, men det tror jeg nu nok den gør ;)… og så husk dog for søren det kondom næste gang.

line siger:

hej mig og min kæreste havede ikke sex, men vi skulle til det, men så gled kondomet af uden vi vidste det, altså uden han var oppe i mig, vi kælede bare men vi var fysisk meget tætte for 22 dage siden, er på p piller, men stoppede i tirsdags (4 dage siden)
og har ikk fået min mens, og dder er slet ingen symboler på at jeg skal have den så som ondt i maven eller noget
kan det være noget?
håber jeg snart får svar
helst på min email

DenNervørse.s; siger:

hej, jeg er en pige på 13 år.
– mig og min kæreste dyrkede sex igår, da jeg havde min mens, han kom oppe i mig, og nu er jeg bange for at jeg er blevet gravid.s;

please hjælp.s;

Lotte siger:

heej jeg er en pige på 16
har haft sex med min kæreste og jeg tænkte at det ikke gjorde noget at han kom oppe i mig eftersom jeg hade taget mine p-piller. Men kunne ikke finde mine p-piller dagen efter så har ikke taget dem. Er der en risiko for jeg er gravid når jeg ikke to pillerne dagene efter vi hade sex?

håber på svar.

IK1507 siger:

Hej Tanja og Michelle.
Nej, I er ikke gravide, det ville, i begge Jeres tilfælde, være en fysisk umulighed.

michelle siger:

hej jeg hedder Michelle og har et spørgsmål..
jeg havde sex med min ekskæreste igår imens jeg var fuld, og jeg tror han kom op i mig
og vi brugte ikke kondom..
min mens var lige stoppet for 3 dage siden,
og jeg er helt vildt bange for at jeg kan være gravid.. hvad gør jeg?

håber på svar

Tanja H siger:

Hej alle sammen!
Jeg fik min mens i torsdags, og jeg havde samleje med min kæreste lørdag, og min mens stoppede samme dag? Er jeg blevet gravid? Vi brugte kondom!!

Morten siger:

Hej Signe

Du er bestemt ikke gravid da graviditeten standser for nye ægløsninger. Derfor er der ikke brug for menstruationen og derfor holder kroppen også op med det. Dog vil jeg altid tale for at man dyrker sex med kondom da det er det sikreste!

Signe siger:

Halløj.

Min kæreste og jeg dyrker sex uden kondom og vi har sex hver dag. Jeg er på p-piller. Kan man blive gravid af det “væske” der kommer, inden han kommer med sperm? Og jeg er lidt usikker på om jeg er gravid eller hvad, for 2 uger siden kom han oppe i mig og trak sig hurtigt ud. Jeg har fået min mens i dag, og den er regelmæssig. Men man kan jo godt være gravid selvom jeg har fået min mens? Er risikoen ik lille ?

Svar ønskes.

kat3 siger:

Hej Line-Marie.
Jeg ville foreslå, at du ikke tog chancer med den såkaldte sikre periode, men derimod begyndte på p-piller og bruge kondom.
Hilsen
Kat

line-marie 13 siger:

hej.
jeg er en pige på 13 år.
min kæreste og jeg vil meget gerne have sex sammen.
men er i tvivl om hvornår den sikre periode er, og om hvor stor chancen er for at få kønssygedomme, og for at blive gravid.
håber der er en der kan svare for mig!(:

Stine siger:

Hejsa… Jeg har lige fået min menstration og har menstrationssmerter i øjeblikket… Min kæreste insistere på at vi skal have sammenleje men ved ikke om det er nødvendigt med beskyttelse under menstrations perioden? Vil ikke have uagtsomheden skal som konsekvens blive et nyfødt barn!

Lene siger:

Hej.
Jeg har haft samleje med min kæreste. Efter 1 time fik jeg min menstration. Har jeg mulighed for at blive gravid så?
Hilsen lene.

marie siger:

hej.
jeg var sammen med min kæreste igår og da vi ligesom gjorde det 3 gang, sprang kondomet.
jeg er mange for at være blevet gravid, han trak sig ud med det samme og han var ikke kommet og der var intet i kondomet, er der så chance for det?. når der intet var.

kathrine siger:

til alle de mange spørgsmål. der er altid en lille sandsynlighed for at blive gravid når man har ubeskyttet sex! sådan er det bare. sandsynligheden er dog lille hvis man har regelmæssig ægløsning og har sex i de sikre perioder. men man ved aldrig hvornår en ægløsning pludselig ikk er regelmæssig mere. derfor skal man bare altid beskytte sig hvis man ike ønsker graviditet.
p-piller styrer din cyklus så hvis du tgaer dem hver dag så er du også sikret den pillefri uge, også de dage du ikke bløder. det er forskelligt fra mærke til mærke hvordan man skal forholde sig hvis man har glemt at tage sine piler, men det står i brugsvejledningen. gem den og slå op i den når du har spørgsmål.
at bekymre sig meget om en evnt graviditet kan give dig alle symptomerne.
jeg anbefaler man bare venter og ser om man får sin menstration til forventet tid. gør man ikke det må man tage en test. de kan købes online til billige penge og fragtes i diskret emballage. kan også købes i matas, supermarkeder og apotek og kassedamerne er ligeglade med hvad du køber så føl dig tryg.

uønsket graviditet er en alvorlig sag, men ingen grund til at tage bekymringerne på forskud.

Sophie siger:

Hej Julie, 14.
En gang imellem kan det hænde at man bliver gravid under menstruation, men det er sjældent. Hvis du er virkelig nervøs for det, så vent til du er gået over tid (dvs. hvis du synes at der er gået for lang tid efter du skal have din menstruation igen) og så tag en graviditets test. Du kan købe den på apoteket, i matas og i netto. Tag en veninde med, hvis du synes det er ubehageligt at gå ind og købe den selv.

Mvh. Sophie.

Anne-Sofie siger:

Hej allesammen!
Jeg er virkelig glad for jeres spørgsmål og svar.

Jeg er 16 år gammel, og har haft sex med min kæreste under menstruationen, men uheldigvis sprang kondomet under samlejet. Men han kom ikke oppe i mig, så jeg håber ikke der er grund til bekymring?
Min kæreste syntes vi skal gå til læge og få det tjekket, men jeg vil lige se tiden lidt an. For hvis jeg får min mentruation igen, kan jeg vel umuligt være blevet gravid?

– Anne-Sofie

Christina siger:

Hej Julie,

Normalt er risikoen for at blive gravid ca. 10-16 dage før din menstruation. Menstruationen er et tegn på at den sidste æggeløsning du havde ikke er blevet befrugtede, så risikoen for at du er blevet gravid er meget lille.
Skulle du en anden gang have sex uden brug af gummi, kan man på apoteket kommet den såkaldte “fortrydelsepille” men den skal tages indenfor de første 24 timer efter samleje.
Umiddelbart vil jeg råde dig til at gå til din læge, så du kan få p-piller, og så HUSK at bruge gummi, da p-pillerne ikke beskydter dig imod div. sygedomme som kan følge med ved samleje.

Håber du kan bruge mit svar.
MVH
Christina

sara siger:

Bare rolig! Du er IKKE gravid.
Man kan kun blive gravid når man har ægløsning og det har du midt mellem to menstruationer altså ca. 14 dage efter første menstrationsdag. Så du bliver ikke gravid tre dage efter menstruationen er startet.
Normalt ville kvalmen heller ikke komme så tidligt.
Men husk næste gang at bruge kondom – så undgår du også kønssygdomme!

Julie på 14 år siger:

HJÆLP! 🙁

jeg fik min menstruation i torsdags, og i lørdags var jeg sammen med
en da vi begge var rimelig fulde. min menstruation var ikke gået væk,
men jeg er lidt bange for om jeg er blevet gravid!?s: og jeg har haft
lidt ondt i maven her på det sidste, men ved ikke om det er derfor, og
har næsten lige været nede og kaste op. men ved heller ikke helt om det
er pga det mad jeg har fået at spise her på aftnen, for det har jeg før
blevet dårlig og kastet op over. men jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre,
jeg ved ikke hvad jeg gør ved mig selv hvis jeg er gravid!s:

please hjælp mig 🙁

Ida siger:

HEY! Jeg er en pige på 16 år, som går rundt med nogle tanker.. :/
for lidt over 4mdr. siden, havde jeg ubeskyttet samleje med min kæreste, der er lidt ældre end jeg.. Nåh men jeg regnede ikke med at jeg var gravid, da jeg fik min mens.. Dog ca. 2mdr, efter begyndte min mens. at blive ureglmessig og jeg bløder stort set ikke, kun 1-3 dage. og der er over 1mdr. imellem. Jeg har også taget et par kilo på, omkring hofterne, maven og brysterne. Jeg har homørsvingninger mere end før.. samt har jeg de sidste par gange haft smerter under sammenleje hvilket jeg aldrig har prøvt før?? .. Jeg kom først i tanke om det hele, da min svigerinde selv var i tvivl.. men kunne jeg være gravid, ?

Louise siger:

hej jeg hedder Louise jeg er 18 år gammel

jeg tager p sprøjte men da jeg de sidste par uger har haft nogle kræftige humørsvinger og taget meget på gennem den sidste måned hvor jeg har spist noget mindre end normalt samtidig med konstant hovedpine og nu er jeg begyndt og havde små kvalme om aftenen jeg har læst at morgen kvalme kan komme på alle tider af døgnet? holder den?

jeg har så også løst at man holder helt op med og fælde under graviditet men da jeg ikke fælder kunne jeg godt tænke mig og vide om man stadig kan fælde når man er gravid

har taget flere test og alle var negative så har en lille fornemmelse af at den kommer af ønsket om en bette??

men her er noget til jer der tager p piller og er usikre ang om i gravide jeg har taget p piller fra jeg var 15 til jeg var 18 og jeg glemte mindst 5 gange på en måned og på flere forskellige tidspunkter og har før glemt dem en uge lige op til ægløsning hvor jeg havde sex med min kæreste daglig uden der kom noget ud af det og hver gang jeg har haft mens har jeg også været aktiv uden graviditet som følge ved ikk om jeg var heldig men har aldrig været gravid efter glemte p piller
og jeg valgte at gå over til p sprøjte netop fordi jeg altid glemte mine p piller måske hvis i er lige så glemsomme kunne i prøve det det er en sprøjte som vare i 3 måneder med som alt andet bivirkninger i form af konstant kraftig mens, pletblødning eller ingen bøldnine lige som jeg

men håber det kan hjælpe jer derude og med hensyn på mine spørgsmål så håber jeg virjelig en derude sider med svarene??

Mette siger:

Hej jeg er en pige på 15.
Jeg har et spørgsmål som jeg håber du kan svarer på?

-Mig og min kæreste har snakket om at få et barn, ved godt det er tidligt, men det er virkelig noget som jeg meget gerne vil og jeg ved at det nok skal gå for får utrolig meget støtte af forældre og venner om mig beslutning. Men mit spørgsmål er :
-Jeg har glemt og tage mine p-piller lørdag og søndag, og der havde mig og min kæreste sex, og han kom i mig begge gange, og vi havde og sex tirsdag (i dag) men jeg har så fået min menstruation så ville bare lige høre om der er stor chance for at jeg bliver gravid, da vi har prøvet de her tre gange ?

Hilsen Mette

Cille siger:

Hej 🙂

Mig og kæresten har nu valgt og prøve og få en lille. Og har nu taget en test 14 dage efter start af menses. Vil høre efter hvor mange dage sådan en ægløsning er der. Og vil høre efter nogle gode råd til at blive gravid.

Hilsen Cille

Sofie siger:

Hej Charlotte på 15 år (:
Det bedste du kan gøre lige nu er at tage en graviditets test, som du kan få flere steder. Den bedste er nok på apoteket,
men den er også den dyreste. Du kan også få den hos din lige, eller et sted som Netto.

charlotte siger:

hej jeg er en pige på 15 år
som tro jeg er gravid.
men er ikk sikker
her for tre dage siden fik jeg min menstruation
men nu er den stoppet??..
er meget nervøs..
jeg spiser som aldrig før, føler mig ikk mæt!
og har taget to-tre kilo på
er det normalt hvis man er gravid ?

Nanna siger:

Hej allesammen

I en normal menstruationscyklus har kvinden ægløsning omkring 14 dage efter sidste menstruations første dag.

Håber det svarer på lidt af jeres spørgsmål 🙂

Maria siger:

Heej ..
Jeg vil meget gerne have svar på hvornår efter sin menstruation man kan blive gravid? For nogen siger 3-4 dage, andre siger 14 dage? – Jeg har lidt svært ved at finde ud af det…

Josephine siger:

Hej

Jeg var sammen med min kæreste i dag og jeg ville gerne mærke ham oppe i mig uden kondom på så vi sørgede for at der ikke var noget “væske” på hans penis og så gled han op i mig men da han trak sig ud igen var der lidt væske på hans penis og så er det at jeg er blevet nervøs for om det kan føre til graviditet – det skal siges at jeg lige er blevet færdig men min menses i dag – men hvor stor er risikoen for at jeg kan blive gravid ?

Håber virkelig på hjælp!

Caria siger:

Hej Piger! Jeg er selv 32 og ahr en søn på 3½ år og er glad for den lille gut.

Hvis man ikke ønsker graviditet, så brug beskyttelse som gummi.

Men vi vil godt have nr. 2. Så har jeg osgå hørt det med 14 dags,men for mig lykkedes det aldrig efter 4 mdr.

Så skulle vi lige hygge os og han kom inde i mig og spermede og da han trak ud var der lidt lyserådtblod på lagnet. Så spørger jeg JER eller demsom ved meget om det. Kan jeg blive gravid her lige på den ramte plet spermen rammer mens man får blødning undersamlejen?

Det er lyserødt og har stadig lidt ondt i maven.

Camilla siger:

Hej.. jeg er en pige på 16 som er meget bange for at jeg er blevet gravid.
Jeg var i seng med min eks kæreste 2 dage efter min sidste menstrationsdag, og vi brugte ikke kondom. Men kommer ægløsningen ikke først 14 dage før første menstration? og kan det så overhovedet lade sig gøre at jeg er blevet gravid? jeg tror ikke han nåede at komme i mig, han nåede vidst at trække sig ud lige inden han kom. men jeg har været så bange lige siden, og glæder mig for første gang til at min menstation kommer. jeg har haft en del ondt i underlivet her den sidste uge, og min udflåd blev lidt lyserød nogle steder igår.
men har jeg kun ondt, fordi jeg er så bange?

Sofie siger:

Hej!

Jeg har et spørgsmål som ligner det højere oppe. Men der er ikke kommet svar på det.
Jeg tager p-piller, og min kæreste og jeg har sex uden kondom, eftersom vi har kendt hinanden længe osv.
Vi har også sex under menstruation, men jeg er i tvivl om p-pillerne så stadig beskytter mod graviditet, selvom man holder pause i en uge. Jeg har snakket med min læge kort om det, men jeg ved ikke helt om vi forstod hinanden.

Er det sikkert at have sex under menstruation uden kondom?

isabella siger:

hej.
jeg var sammen med min kæreste idag, jeg har min menstruation og han garanterede mig at jeg ikke kunne blive gravid hvis han kom oppe i mig. så han kom oppe i mig.
jeg ved ikke om min ægløsning er ureglmæssig eller? og er utrolig bange for at jeg er blevet gavid.

– jeg har prøvet fortrydelsespillen før ( ikke ret lang tid siden ) og er ikke glad for hvis jeg bliver nød til at tage en igen.. kan det ikke skade med for mange?

hvad skal jeg gøre?

caroline siger:

hej

Jeg tager p-piller, og min kæreste og jeg er lidt i tvivl hvorvidt p-piller også beskytter mod graviditet i den tabeletfrie periode, altså under menstruation. Vi har hørt noget om at p-piller beskytter 3-4 dage frem, efter man er stoppet med at tage dem. Så jeg ville bare høre om det er sikkert at have sex under menstruation?

Tanja Glückstadt siger:

gene = egen læge 🙂

Tanja Glückstadt siger:

Hej Sarah,

For at få vished så kan du tage en graviditetstest enten en “hjemmekøbt” eller hos din egen læge. Dette vil give dig klarhed i forhold til din situation.

Kærligst,
Tanja

http://www.sexogsamlivsraadgivningen.dk

Sarah siger:

Hej… Jeg var for et par dage siden bange for at være blevet gravid, da jeg ikke havde haft min menstruation i ca. 5 dage, men fik den så alligevel. Normalt er min menstruation forholdsvis kraftig i de første 2-3 dage, men denne gang er den lidt svagere (ikke utrolig meget svagere, men lidt) – specielt om natten hvor jeg normalt bliver nødt til at bruge to bind, men denne gang har der kun været en lille plet på ca. 3-5 cm i diameter… Jeg kender en som havde sin menstrustion under hele graviditeten og ikke vidste hun var gravid, før den dag hun fødte, så jeg tænkte om dette er et tegn på at jeg alligevel er gravid. Hilsen Sarah