Kan jeg blive sat igang før tid?

Kan jeg blive sat igang før tid?Spørgsmål til sundhedsplejerske Lena Dyhrberg:

Jeg skriver i håb om at du kan hjælpe mig med med mit spørgsmål. I 2004 var jeg ude for en slem ulykke. (blev kørt ned – og nogle nerver og sener er ødelagt i benet, hvilket resulterer i at jeg går skævt med hele kroppen).

Jeg er nu gravid i 22. uge, og graviditeten har bestemt ikke gjort mine dage lettere. Tværtimod. Jeg har SÃ… ondt i ryggen og benet.. Kan ikke gå mere end 200 meter før smerterne bliver slemme – nogle dage kan jeg knap nok komme ud af sengen.

Det bliver værre og værre uge for uge, og jeg kan slet ikke forestille mig hvordan jeg vil have det om 18 uger, og slet ikke hvis jeg går over tid.

Kan jeg evt. kræve igangsættelse et par uger før termin hvis det fortsætter eller bliver værre? Hvad vil der være af risiko for barnet? og mig, ved en evt. igangsættelse? Og hvor tidligt kan man sætte fødslen i gang?

Mange hilsner
Sabrina

Kære Sabrina.

Det lyder ikke så godt med alle dine smerter. Jeg vil i første omgang foreslå du kontakter din læge og får en henvisning til en fysioterapeut. Jeg forestiller mig, hun vil kunne give dig nogle råd, som vil kunne aflaste den dårlige ryg, når maven bliver større og større.

Vedr. igangsættelse af fødslen, er det ikke til skade for barnet, at den sættes igang. Barnet skal selvfølgelig have en vis størrelse og lungerne skal helst være færdigudviklet. Fødes et barn før lungerne er helt færdige til at folde sig ud, giver man moderen en indsprøjtning, med medicin, som påvirker barnets lunger så de kan klare arbejdet udenfor livmoderen. Så det kan også lade sig gøre.

Hvis læge og eller jordemoder skønner, det er for belastende for dig at gå tiden ud, vil man sætte fødselen igang. Er det tillige for belastende for dig og din krop, at føde barnet selv, vil man måske tilbyde dig at barnet tages ved kejsersnit. Kejsersnit kan gennemføres både for at aflaste mor og/eller barn.

Det er meget vigtigt for dig selv og din tryghed; at du tydeligt fortæller din læge og jordemoder, hvordan du har det. Fortæl om dine smerter, fortæl om dine tanker og din bekymring for at det bliver værre. De kan hjælpe dig med meget, men kun hvis de kender til dine smerter og dine bekymringer. De er jo til for at hjælpe dig og det er jeg sikker på de vil.

Jeg vil ønske for dig, din graviditet bliver mindre smertefuld fremover. Ja, jeg håber den bliver dejlig. Tillige vil jeg ønske dig en god fødsel og et dejligt barn. Husk at tale med barnet og ikke kun til barnet, når det kommer til verden. Barnet forstår mere end man aner. De små er så fantastiske blot de bliver set og hørt.

Mange gode tanker
Lena

Lena Dyhrberg
Privatpraktiserende Sundhedsplejerske
www.sundhedsplejerske.com

Hvad mener du? Har du været i samme situation som hende der spørger? Eller kender du måske nogen der har. Skriv en kommentar…

Rate this post
Gitte Duun siger:

Tak for dit hurtige svar.

Jeg har fået Akupunktur og det hjalp lidt.. Jeg holder mig i ro og har næsen i samme retning som fødderne altid.

jeg er ikke blevet undersøgt at hverken læge eller jordemoder
Jordemoderen sagde at hvis jeg ikke ville tage imod deres tilbud om sovepillen så var det mit valg og så var der ikke andet de kunne gøre.. dette var igennem telefonen.. lægen tog hjerte lyden på den bette og kaldte mig hysterisk.. jeg måtte jo bare sende mit barn væk.. Jeg har ALDRIG følt mig så dårligt behandlet før..

Lena Dyhrberg siger:

Kære G.D.

Jeg hører tydeligt, du ikke trives i din graviditet på nuværende tidspunkt, og at smerterne er for mange.

Jeg kender ikke de sovepiller din læge tilbyder dig, men når du ikke er tryg ved at indtage sovepiller, synes jeg heller ikke du skal gøre det.

Jeg tror nu nok du ville vågne, selv om du havde fået ½ eller 1 sovetablet, hvis din datter kaldte. Ellers har du måske en mand, som ville vågne. Men sådan skal det ikke være.

Hvad har du mon gjort for at bedre din bækkenløsning? Der er jo flere muligheder. Jeg har gode erfaringer med Akupunktur og Kinesiologi. Se min hjemmeside under forældrene udtaler sig. Det er Dorte som fortæller.

Det ville også være godt med en behandling før fødselen, som vil kunne lindre smerter, forårsaget af bækkenløsningen, smerter som kommer under fødselen.

Jeg kan også forsøge at fjernbehandle dig, det har jeg gode resultater med. Jeg selv bor i Nyborg og der er du velkommen, men jeg er også flytbar, når jeg skal hjælpe mine medmennesker.

Jeg ser ikke, hvad der forhindrer, at du sættes igang. Men jeg kender jo ikke din fuldstændige situation. Det kan kun en jordemoder eller en læge tage beslutning om.

Held og lykke, selv om det er svært og smertefuldt.

Mange gode tanker
Lena

http://www.sundhedsplejerske.com

Gitte Duun siger:

Jeg er en andengangs gravid og har bækkenløsning, jeg er nu 38+2 henne i graviditeten, har ikke sovet 5 timer i streg i snart ti dage pga små veer og plukveer, men min læge vil give mig sovepiller, det skal lige siges at jeg er mega nervøs ved tanken om at spise sovepiller og evt ikke høre min datter på 4 år..

Da jeg var i uge 36+1 havde jeg blærebetændelse og gik igang dette stoppede da jeg kom i behandling, men der var livmoderhalsen allerede meget afkortet..

Hvad forhindre at jeg kan blive sat igang..
da jeg er ved at være meget træt og frustret??