woman in gray and white floral shirt sitting on bed

Kan jeg blive sat igang før tid?

Kan jeg blive sat igang før tid?Spørgsmål til Graviditet.dk

Jeg skriver i håb om at du kan hjælpe mig med med mit spørgsmål. Jeg har for nogle år siden været jeg ude for en slem ulykke. (blev kørt ned – og nogle nerver og sener er ødelagt i benet, hvilket resulterer i at jeg går skævt med hele kroppen).

Jeg er nu gravid i 22. uge, og graviditeten har bestemt ikke gjort mine dage lettere. Tværtimod. Jeg har så ondt i ryggen og benet. Jeg kan ikke gå mere end 200 meter før smerterne bliver slemme – nogle dage kan jeg knap nok komme ud af sengen.

Det bliver værre og værre uge for uge, og jeg kan slet ikke forestille mig hvordan jeg vil have det om 18 uger, og slet ikke hvis jeg går over tid.

Kan jeg evt. kræve igangsættelse et par uger før termin hvis det fortsætter eller bliver værre? Hvad vil der være af risiko for barnet? og mig, ved en evt. igangsættelse? Hvor tidligt kan man sætte fødslen i gang?

Mange hilsner
S

Kære S

Det lyder ikke så godt med alle dine smerter. Jeg vil i første omgang foreslå du kontakter din læge og tager en snak og eventuelt får en henvisning til en fysioterapeut. Hun kan give dig nogle råd, som vil kunne aflaste den dårlige ryg, når maven bliver større og større.

Vedr. igangsættelse af fødslen, er det ikke til skade for barnet, at den sættes igang, når barnet er fuldt udviklet og klar til at komme til verden.

Hvis læge og eller jordemoder skønner, det er for belastende for dig at gå tiden ud, vil man sætte fødslen igang før tid. Er det tillige for belastende for dig og din krop, at føde barnet selv, vil man måske tilbyde dig at barnet tages ved kejsersnit. Kejsersnit kan gennemføres både for at aflaste mor og/eller barn.

Det er meget vigtigt for dig selv og din tryghed; at du tydeligt fortæller din læge og jordemoder, hvordan du har det. Fortæl om dine smerter, fortæl om dine tanker og din bekymring for at det bliver værre. De kan hjælpe dig med meget, men kun hvis de kender til dine smerter og dine bekymringer. De er jo til for at hjælpe dig og det er jeg sikker på de vil.

Jeg vil ønske for dig, din graviditet bliver mindre smertefuld fremover. Ja, jeg håber den bliver dejlig. Tillige vil jeg ønske dig en god fødsel og et dejligt barn. Husk at tale med barnet og ikke kun til barnet, når det kommer til verden. Barnet forstår mere end man aner. De små er så fantastiske blot de bliver set og hørt.

Mange gode tanker
Graviditet

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Husk at Graviditet.dk rådgivning ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Graviditet.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

styrk barnets immunforsvar

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Graviditetskalender

woman in gray and white floral shirt sitting on bed
styrk barnets immunforsvar

FÅ GUIDEN FOR 0 KR.

Giv din baby den bedste start på livet -få guiden tilsendt med det samme.

Du kan nemt afmelde mails med 1 klik. 

Kan jeg blive sat igang før tid?

Kan jeg blive sat igang før tid?Spørgsmål til Graviditet.dk

Jeg skriver i håb om at du kan hjælpe mig med med mit spørgsmål. Jeg har for nogle år siden været jeg ude for en slem ulykke. (blev kørt ned – og nogle nerver og sener er ødelagt i benet, hvilket resulterer i at jeg går skævt med hele kroppen).

Jeg er nu gravid i 22. uge, og graviditeten har bestemt ikke gjort mine dage lettere. Tværtimod. Jeg har så ondt i ryggen og benet. Jeg kan ikke gå mere end 200 meter før smerterne bliver slemme – nogle dage kan jeg knap nok komme ud af sengen.

Det bliver værre og værre uge for uge, og jeg kan slet ikke forestille mig hvordan jeg vil have det om 18 uger, og slet ikke hvis jeg går over tid.

Kan jeg evt. kræve igangsættelse et par uger før termin hvis det fortsætter eller bliver værre? Hvad vil der være af risiko for barnet? og mig, ved en evt. igangsættelse? Hvor tidligt kan man sætte fødslen i gang?

Mange hilsner
S

Kære S

Det lyder ikke så godt med alle dine smerter. Jeg vil i første omgang foreslå du kontakter din læge og tager en snak og eventuelt får en henvisning til en fysioterapeut. Hun kan give dig nogle råd, som vil kunne aflaste den dårlige ryg, når maven bliver større og større.

Vedr. igangsættelse af fødslen, er det ikke til skade for barnet, at den sættes igang, når barnet er fuldt udviklet og klar til at komme til verden.

Hvis læge og eller jordemoder skønner, det er for belastende for dig at gå tiden ud, vil man sætte fødslen igang før tid. Er det tillige for belastende for dig og din krop, at føde barnet selv, vil man måske tilbyde dig at barnet tages ved kejsersnit. Kejsersnit kan gennemføres både for at aflaste mor og/eller barn.

Det er meget vigtigt for dig selv og din tryghed; at du tydeligt fortæller din læge og jordemoder, hvordan du har det. Fortæl om dine smerter, fortæl om dine tanker og din bekymring for at det bliver værre. De kan hjælpe dig med meget, men kun hvis de kender til dine smerter og dine bekymringer. De er jo til for at hjælpe dig og det er jeg sikker på de vil.

Jeg vil ønske for dig, din graviditet bliver mindre smertefuld fremover. Ja, jeg håber den bliver dejlig. Tillige vil jeg ønske dig en god fødsel og et dejligt barn. Husk at tale med barnet og ikke kun til barnet, når det kommer til verden. Barnet forstår mere end man aner. De små er så fantastiske blot de bliver set og hørt.

Mange gode tanker
Graviditet

"Jeg har et spørgsmål om min graviditet/baby".

Skriv dit spørgsmål til os på: info@graviditet.dk.
Vi udvælger spørgsmål og svarer her på siden. Du får link til svaret i din mailboks.

Husk at Graviditet.dk rådgivning ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Graviditet.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Har du en kommentar til indlægget

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indlægskategorier

Før graviditet

Graviditet

Fødsel

Den første tid med baby

Graviditetskalender

Mest poplære artikler

Hvad er den bedste probiotika til gravide?

marts 28, 2023 Reading Time: 2 minutes

Hvilke mælkesyrebakterier skal man tage som gravid? Hvilken probiotika er bedst til gravide? Skal man…

Iltmangel under fødslen

december 7, 2022 Reading Time: 3 minutes

Når du er i fødsel, er det ikke kun dig, der udsættes for hårdt arbejde…

Fertilitet og sædkvalitet

januar 13, 2023 Reading Time: 2 minutes

Mange mennesker tænker ikke over, om deres egen eller deres partners sæd er af “god…

Gravid selvom testen er negativ?

december 3, 2022 Reading Time: 2 minutes

Hej, Er jeg mon gravid? Jeg er en pige på snart 22 år. Jeg havde…

Sex i det sidste trimester

december 14, 2022 Reading Time: 2 minutes

Mange kvinder oplever i løbet af deres graviditet at deres sexlyst er stigende. Jo større…

Kan jeg blive gravid når al sæden løber ud?

november 28, 2022 Reading Time: 3 minutes

Nogle kvinder bliver bekymrede, når de efter et samleje føler at alt sæden bare løber…

Copy link
Powered by Social Snap