OK at tabe sig, mens man er gravid?

Hej Graviditet.dk. Mit spørgsmål handler nok mest om kost og vægt. Jeg er 25 år gammel, 169 cm høj, gravid i 21. uge med første barn. Ved første lægebesøg vejede jeg 63,5 kg. Jeg vejer nu 62,8 kg!

De første måneder havde jeg kvalme, men dog sjældent med opkast, og kunne da spise nogenlunde. Babyen/livmoderen vokser som den skal, og der er fuld gang i den. Jeg spiser som man skal – varieret, mange gange dagligt, masser af frugt og grønt, vitaminer, jern, vand osv.

Jeg sparer hverken på smør eller olie, og både slik, burger og sodavand ryger da også lejlighedsvis ned. Jeg har ingen sygdomme (som jeg kender til), har altid haft svært ved at tage på, men aldrig lidt af spiseforstyrrelser. Jeg ryger ikke, drikker ikke og drikker ikke kaffe. Den daglige motion er ikke noget at prale af, men det bliver da i gennemsnit til de der 30 min dagligt.

Jeg har travlt for tiden, men er ikke stresset (kun over mine tilsyneladende manglende kilo!). Helt rationelt ved jeg godt, at når jeg spiser så fornuftigt som jeg gør, er der endnu ingen grund til panik. Men mit spørgsmål er, hvornår skal jeg blive bekymret??

Mange hilsner
Den måske bekymrede

Hej »Den måske bekymrede«

Som jeg ser det har du ikke umiddelbart grund til at være bekymret. Du fortæller at barnet vokser planmæssigt og det er jo det vigtigste. Du er bevidst om hvad du spiser og du får også rørt dig – alt i alt en sund livsstil.

Dit vægttab kan skyldes flere ting: måske har du ikke spist helt så meget som tidligere eller måske er din kost blevet mere fedtfattig. Det kan også sagtens skyldes at vægten du er blevet vejet på ikke er den samme, og dermed ikke indstillet lige præcist. Hvis du bliver ved med at tabe dig, bør du ringe og tale med din læge.

Men ellers synes jeg du skal nævne din bekymring næste gang du skal til jordemoder, så hun kan berolige dig. For så længe barnet vokser som det skal, bør du blot nyde din graviditet.

Mange hilsner

Graviditet.dk

Rate this post
Pernille siger:

Hej Tina
Mit spørgsmål går på: Har du indsigt i hvilken kost som er godt under graviditet, jeg vil helst ikke tage for meget på.

Jeg er i uge 24 og vejer 79 kg, jeg vejede 69 kg da jeg blev gravid. Jeg tager alt for hurtig på og jeg har svært ved, at spise det jeg plejer – som var masser af grønt og ikke for mange kulhydrater. Dette skyldes stor sult og små kvalme.
Har du gode råd eller kender nogen du kan henvise til, omkring graviditet og kost?

Mange venlige hilsner
Pernille