Sådan foregår et kejsersnit (video)

For de fleste kvinder der får kejsersnit, er det en absolut nødvendighed på grund af akut opståede komplikationer, mens det for nogle få er noget de har valgt.

Vi har fundet en lille film hvor du kan se hvordan et kejsersnit foregår. Ofte går der kun nogle få minutter fra man beslutter sig for at gøre det, til barnet er ude i sikkerhed…

 

Rate this post
elena siger:

jeg fødte ved kejrsnit i juli 2010. Min datter var 38 uge + 2 dage . hun vejede 3 kg og 505 gram for at jeg skulle født normalt men min datter var højt puls og derefter havde jeg ingen veer at kunne ikk åbner 10 cm . hendes narvlersnor sad fast om hendes mave så det gik meget godt med min datter derefter halv år 2011 er jeg bliver gravid igen og jeg er faktisk 2 måneder og ved ikk hvad ville skete med mig fremover om jeg bliver kejersnit eller født normalt det jeg er meget usikker på og er meget nervøs at jeg har altid ønsker mig at føde normalt at ikk anden gang ved kejersnit igen håber hverfaldt ikke ….

Mathilde siger:

Jeg skulle til undersøgelse den 20/2-08 da jeg var gået 10 dage over tid, alt havde indtil nu gået perfekt. Men de finder ud af at der er for lidt fostervand og at der mangler næring i moderkagen, så de vælger at jeg skal sættes i gang og de tager derfor vandet. Da der ingenting skete, ville de give mig ve-drop, men udsatte det til dagen after d 21, p.g.a at de ikke ville have at jeg skulle føde om natten, da der er mindre personale. Den 21 begynder de så at give mig ve-drop, og veerne starter indtil min livmoder begynder at trække sig voldsomt sammen, hvilket gør ondt. De stopper endnu engang ve-droppet p.g.a natten og mindre personale. Den 22 Begynder de så ve-droppet igen, og det begynder barnet så at reagere negativt på. En læge bliver tilkaldt, og han kommer med den lettende besked om at jeg skal have et akut kejsersnit. Jeg blev kørt på operationsstuen hvor jeg bliver bedøvet (så jeg stadig er ved bevidsthed) Og de skærer hul. Hun ville så bare ikke ud,så der lå 2 læger på brystet/maven af mig for at presse og samtidig blev hun taget med sugekop. Men jeg fik en skøn datter der i dag er 2 år, og venter næste pige til juli, hvor jeg ønsker kejsersnit. Det mærkelige er at div læger vil gerne have at jeg prøver selv, og at jeg ikke helt kan få forklaring på hvad der skete ved sidste fødsel siden det endte med kejsersnit. Men jeg frygter jo naturligvis at det skal ende som sidst, og har derfor valgt at det er vigtigere at jeg føler mig tryg og ved hvad der kan forventes at ske, så derfor et kejsersnit.

Karina siger:

Jeg fødte ved kejsersnit i maj 09. Min søn er født i uge 27+4 og vejede 1043g, men sad med numsen ned, der ville være en riciko for at skade ham, derfor kejsersnit.
Jeg syntes videoen er misvisende…jeg fik skåret huden op, resten blev flænset fra hinnanden da det har nemmere ved at vokse sammen bag efter. alt i alt en positiv oplevelse, uden komplikationer, når det nu skulle være…

Anne siger:

Jeg fødte ved planlagt KS for 4 år siden – efter eget ønske af en del forskellige årsager, bl.a at jeg regnede med, at min datter blev stor. Hun vejede da også 4 kg 8 dage før termin – de skød hende til 2900, fordi (tror jeg) jeg selv er en splejs på 48 kg. Havde jeg født almindeligt ved eller efter termin, havde hun formentlig vejet mellem 4200 og 4600 g. Med andre ord – sandsynligheden for, at jeg selv kunne have født hende er minimal. Jeg har personligt aldrig hørt om nogen på min størrelse føde et barn på 4600 g, men det betyder åbenbart ikke noget i DK.

Hendes størrelse ændrer da heller ikke på, at jeg igen ved denne graviditet skal høre på alle jordemødrenes velmenende forsøg på at få mig til at føde selv.

Hvordan kan det være? Jeg ved godt, at man i DK ikke bliver betragtet som en rigtig kvinde, hvis man ikke har lyst til at føde selv. Men hvorfor lærer jordemødrene ikke at erfaringer – de er trods alt fagfolk? Kan det virkelig økonomisk betale sig at bede en kvinde om at prøve at føde selv, når man på forhånd ved, at det er højst usandsynligt, at det ender godt???

Henriette siger:

Jeg fik et akut kejsersnit for snart 6 år siden, da jeg fik min søn.
Alt var helt fint 16 timer ind i fødslen, men så begyndte hans hjertelyd at falde og der gik faktisk 5 kvarter inden han kom til verden og der var det lille hjerte holdt helt op med at slå. Heldigvis fik de genoplivet ham inden for de første 5 minutter.

Det var den værste oplevelse i mit liv og jeg bliver stadig den dag i dag ked af det når jeg tænker på det. Jeg elsker min søn betingelsesløst og har brugt meget tid på at tænke på om grunden til at han er handicappet er lægesjusk ved fødslen, der var så meget andet jeg gerne ville have brugt min tid og mine nætter på.

Jeg blødte i 8 uger efter kejsersnittet og havde selvfølgelig ondt men ikke noget der var ubærligt. Flere år efter kunne jeg stadig mærke en brændende fornæmmelse i arret når jeg fx nyste, det er dog væk i dag.

Jeg skal føde min datter ved planlagt kejsersnit om 14 dage på det samme sygehus hvor jeg fik min søn. Jeg tør simpelthen ikke at risikerer en fødsels som sidst eller mit barns helbred.

Christine siger:

Jeg fødte vores dreng for et lille års tid ved akut kejsersnit. Grund hertil var, at han vendte med numsen nedad, hvilket diverse jordmødre, jeg var til undersøgelser hos inden fødslen, imidlertid ikke var opmærksomme på. Dette medførte 16 timers veer, inden de konstaterede, at han vendte forkert. De frarådede mig en sædefødsel, da de skønnede, at han vejede godt 4 kg. Selve operationen varede 10 minutter, og der var ingen panik. Jeg har ikke haft nogen former for problemer eller mén efter operationen, og arret er her efter et års tid ganske pænt.
Selvom det ikke var en “rigtig” fødsel var det alligevel den skønneste oplevelse i mit liv, og på den baggrund har jeg også besluttet, at mit næste barn skal fødes ved planlagt kejsersnit.

Mette siger:

For 7 år siden fik jeg en datter ved akut kejsersnit en uge før termin pga. svangerskabsforgiftning. Jeg var rigtig dårlig – og måtte ikke presse hende ud pga. mit blodtryk – så i netop den situation var det den rigtige beslutning.
Men jeg fik en kæmpe infektion i maven og kom på 14 dages pennicilin – og jeg må indrømme at det tog måneder førend at jeg ikke have ubehag når vi kørte over bump mm (i starten gjorde det vandvittig ondt)
Jeg kan ikke forstå at kvinder vælger at få et kejsersnit, når der er så mange forskellige slags smertedæmpende at vælge imellem til en fødsel – med mindre at der er grunde der tæller højt!

charlotte siger:

Jeg fik lavet et akut kejsersnit for næsten 9 år siden. Det var en meget grim oplevelse. Blev sat igang på sygehuset pga. mit blodtryk men det kunne min datter ikke tåle, hendes puls faldt hver gang jeg fik bare noget der lignede en ve. så derfor blev det hurtigt besluttet at jeg skulle have kejsersnit. Så på ca. 10 min mødte jeg en læge som valgte at det skulle være nu, blev kørt ned på en oprationsstue og fik min datter. Så da jeg vågnede af narkosen, kunne jeg ikke finde ud af noget som helst. Det gik sku godt nok lidt for hurtigt… Ved jo godt nu at det var det bedste, for ellers ville min dejlige datter ikke ha overlevet. Har siden født en dreng, med lange hårde veer men det vil jeg hellere gøre ti gange hvis jeg bare slipper for kejsersnit…

Lene Starander siger:

Jeg har født 1 barn ved kejsersnit. Det blev bestemt ca 1 uge inden pigen blev født. Hun lå i sæde, og selv om hun ikke var ret stor var der ikke plads nok til at få hende ud på den måde. Jeg var blevet opereret et par år inden, og derfor turde lægerne ikke vende hende. Sidst men ikke mindst havde jeg højt blodtryk som følge af en svangerskabsforgiftning. Selve fødslen var en positiv oplevelse da jeg var ved bevidsthed hele tiden. Jeg havde ikke nogle problem med arret bagefter.

Lene Andersen siger:

Jeg har født 2 børn ved kejsersnit. Første gang var akut kejsersnit i fuld narkose, efter 20 timer med veer og til sidst et barn med dårlig hjertelyd. Hun sad simpelthen fast, 4 kg baby var bare for meget (jeg er selv en lille splejs på 40 kg). Det var absolut ikke nogen rar oplevelse.
Anden gang var planlagt kejsersnit, hvor jeg var ved bevidsthed. Det blev besluttet udfra forløbet første gang, og man havde ved scanning konstateret at min søn var lige så stor som pigen (han vejede 4250 g). Det var for mig en fantastisk dejlig oplevelse, måske fordi der var så meget panik første gang.
Begge gange har været helt uden problemer med arret, der var faktisk forbavsende få smerter i såret bagefter.
Og der har heller ikke givet problemer med at løfte barnet bagefter.
Sværest var nok 2. gang, hvor min datter var 2 år – hende måtte jeg jo pludselig ikke løfte, Jeg kom til det alligevel et par gange (gammel vane?), men der skete heldigvis ikke noget.

For mig var kejsersnit en rigtig god oplevelse.

Mvh Lene

GitteNielsen siger:

Jeg fik et akut kejsersnit for snart 5 år siden. Moderkagen rev sig løs og jeg fødte min søn i uge 28+2.
jeg syntes faktisk ikke at det var særlig hårdt med aret eller ligende, tror måske at det ville have været værre hvis jeg havde fået ham til tiden og så skulle løfte meget på ham. Der gik desværre betændelse i mit sår og måtte derfor 10 dage i pencilin kur, men alt i alt var det en god oplevelse. Jeg har både født almindeligt og så ved kejsersnit, venter nu mit 3 barn så er da noget spændt på hvordan jeg skal føde denne gang??

Mvh Gitte