Sådan sikrer du dit barn i barnevognen

Sådan sikrer du dit barn i barnevognenDer går ikke lang tid før den lille bitte nyfødte, der tidligere lå lige så stille i barnevognen og sov trygt, pludselig begynder at møve rundt og rulle. En dag vil din baby forsøge at sætte sig op. Så hvordan sikrer du dit barn i barnevognen allerbedst?

Undgå at dit barn falder ud af vognen ved at bruge den rigtige sele.

Hvordan sikrer du dit barn bedst?

Når dit barn er omkring 5-6 måneder gammel, begynder det at blive langt mere aktivt end tidligere.

Den lille baby, der tidligere lå på nøjagtig samme måde efter en lur, som da du lagde ham eller hende til at sove, vil pludselig være rullet om på maven og kigge op på dig.

Der går ikke lang tid, fra at dit barn kan rulle fra mave til ryg, før det begynder at prøve at trække sig selv op, hvor det kan. Det starter med at barnet vil prøve at gribe fat i siden af barnevognen eller sengen og prøve at hive sig opad.

For at undgå fald og farer bør du, lige så snart dit barn gør tegn til at være mere mobil end tidligere, anskaffe dig en barnevognssele.

Selerne findes i flere forskellige udgaver og kan monteres på forskellige måder. Du kan montere selen i bunden af barnevognen eller i klapvognen, og det er lige meget, om du bruger dyne eller voksipose til din baby.

Voksiposen vokser med barnet. Det vil sige, den kan bruges i mange stadier af dit barns udvikling. Når dit barn er omkring 4 måneder gammel, kan du tage bundpladen ud af posen, og så bliver den mere til en sovepose, end en lift. Herved kan du bruge hullet i bunden til at trække selen igennen.

Sådan sikrer du dit barn i barnevognen

Selen du køber, skal ikke bare være sikker men også blød, så dit barn ikke er generet af den.

Selen på billedet tages på som en vest, er blød mod huden, strammer ikke og giver dit barn den bevægelsesfrihed han eller hun har brug for, uden at kunne komme til skade.

Den løse sele, der altså ikke er fastmonteret i barnevognen, er en utrolig praktisk løsning. Den giver dig mulighed for, når du gør dit barn klar til at gå en tur i vognen, eller til at ligge ude og sove, at du kan du give ham eller hende selen på, inden I går ud.

De fleste klapvogne er udstyrede med seler. De er beregnet på større børn, der sidder op i klapvognen. Du kan derfor ikke bruge de seler, når dit barn er lille og skal sove i vognen.

Husk altid at sætte en babyalarm i vognen, hvis dit barn sover ude, så kan du høre, hvis den lille er i gang med at bevæge sig rundt.

Læs mere om de forskellige barnevognsløsninger i vores artikel Barnevogn/kombivogn/klapvogn – hvad skal jeg vælge?.

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit.

Rate this post