Sexet stemme er lig med høj frugtbarhed

Sexet stemme er lig med høj frugtbarhedNår din mand fortæller dig, at du har en sexet stemme skal du tage han på ordet, hvis I vil være gravide. Forskning viser nemlig at han måske kan »høre« din ægløsning på din stemme.

Blindforsøg hvor både mænd og kvinder skulle vurdere kvindestemmers »sexethed« på en skala fra 1 og 10, viser at de vurderede stemmerne til at være mest sexede, når stemmens ejer havde ægløsning

Under forsøgene optog man kvindestemmerne i fire forskellige faser af kvindens naturlige frugtbarhedscyklus. Resultaterne var om ikke entydige, så ihvertfald tydelige i retning af at kvindestemmerne blev opfattet som mest atttraktive under æggeløsningen, og mindst attraktive i de andre faser.

Man mener at forklaringen på dette er, at udsving i de kvindelige kønshormoner ændrer en række af kroppens funktioner, herunder blandt andet stemmens toneleje, men også mange andre ting som f.eks. lugt og ansigtsudtryk.

Dette er helt på linie med hvad man oplever hos dyr, dog er det hos mennesker mere subtilt. Til gengæld har både mænd og kvinder tilsyneladende øget deres følsomhed overfor disse signaler.

Dette er i hvertfald påstanden fra Nathan Pipitone og Gordon Gallup fra The State University of New York at Albany.

Hvad mener du? Er du opmærksom på ændringer af denne art i dig selv eller dine veninder (eller i din partner hvis du er mand)? Skriv en kommentar…

5/5 - (1 vote)