Skader sex barnet?

Skader sex barnet?Fra det øjeblik du bliver gravid vil du opleve, at der er få – om nogen – ting, der har højere prioritet for dig end dit barns sundhed, velvære og lykke.

Derfor er det klart, at du passer meget på ikke at gøre noget, der udsætter dit barn for ubehag eller endda fare.

Så det er forståeligt, hvis du er bekymret for, at sex under graviditeten skader dit barn.

Men skader sex barnet? Det ser vi på her.

 

Skader sex barnet under graviditeten?

Det korte svar er: Nej. Hvis din graviditet forløber normalt, er der absolut intet til hinder for, at I kan dyrke sex under graviditeten.

Din baby flyder rundt i fostervæske inde i sin fosterhinde i livmoderen, og eftersom din mands penis ikke kan trænge længere ind end skeden, er der ingen som helst risiko for, at dit barn kan mærke noget til det, hvis I har samleje.

Faktisk er der nogle, der mener, at din baby nyder godt af den ekstra mængde endorfiner – lykkehormoner – der udløses, når du får orgasme.

Med andre ord – din glæde gør også dit barn glad, selv før fødslen.

Men ud over det mærker dit ufødte barn overhovedet intet til jeres seksuelle aktiviteter som sådan.

I kan både dyrke oralsex og bruge sexlegetøj, uden at jeres barn lider skade af det. Det anbefales dog normalt, at I holder jer fra analsex pga. faren for overførsel af bakterier til skeden.

 

Skader sex barnet, hvis vi vælger en forkert stilling?

I løbet af din graviditet vil du finde ud af, at der er nogle samlejestillinger, der er mere behagelige, efterhånden som din mave vokser.

Og faktisk er det et godt signal at have, fordi hvis det føles ubehageligt for dig, kan det faktisk godt være skidt for dit barn.

Efter graviditetens andet trimester er det f.eks. en god ide ikke at dyrke sex i den traditionelle missionærstilling, i hvert fald ikke hvis din mand lægger hele sin vægt på din mave.

Det er, fordi din mave kan komme til at trykke på nogle af blodårer, der forsyner din baby med blod.

Ellers prøv at eksperimentere med det – prøv at ligge på siden med ham bag ved dig, eller sid oven på ham – så er det også dig, der kontrollerer fart og intensitet.

Og som med så meget andet: Hvis det føles godt for dig, er det som regel også godt for dit barn.

God fornøjelse!

Rate this post