Statistik for nyfødte drenge og piger

Der er meget statistik, når det kommer til fødsler. Vi har samlet en del af det her i denne artikel: Statistik for nyfødte drenge og piger.

Statistik for nyfødte drenge og piger – Dit barns længde

Drenge er i gennemsnit 52 cm, og piger er 51 cm, ved fødslen.

(Tal fra Danmarks Statestik 2017)

Gennemsnitslængden på både piger og drenge har ligget det samme sted igennem mange år.

Ifølge statistikken vokser dit barn i løbet af det første år vokser mellem 26 og 31 cm.

Dit barns vægt

Drenge vejer i gennemsnit 3540g og piger 3419g, så også her er drengene en smule større end pigerne.

(Tal fra Danmarks Statistik 2017)

Hvis du er i tvivl om hvor meget du skal tage på for at øge sandsynligheden for at få et normalvægtigt barn, kan du her læse meget mere om vægten under graviditeten.

De første tre dage efter fødslen falder vægten hos de fleste nyfødte med op til 10% af fødselsvægten. Dette er helt normalt og allerede efter yderligere en uge, har de fleste taget det hele på igen.

I den første levemåned tager barnet ca. 200 gram på ugentligt og omkring fem måneders alderen har babyen fordoblet sin fødselsvægt.

Flere pudsige tal

Længden af graviditeten er i gennemsnit 266 dage, målt fra befrugtningstidspunktet, og langt de fleste graviditeter varer mellem 240 og 293 dage. Men pudsigt nok bliver piger gennemsnitligt en ekstra dag længere i maven end drenge.

Flest børn blev født om onsdagen, mens færrest børn kom til verden om søndagen. I Region Sjælland bliver flest født tirsdag, mens kvinderne i Midtjylland oftest fødte en torsdag.

Spædbørns hovedomkreds er i gennemsnit 35,5 cm. En nyfødt kan se klart ca. 30 cm frem og har først et perfekt syn omkring fire års alderen.

Alle børn fødes med blå øjne – den endelige øjenfarve vil først ses i seks måneders alderen.

Det nyfødte hjerte vejer knap 30 gram og slår med 140 slag i minuttet de første leveuger.

Endelig er det måske interessant at vide, at spædbarnets krop består af cirka 70% vand, 16% fedt, 11% protein og 1% kulhydrat.

3.1/5 - (12 votes)