Tasken til fødslen – Hvad skal den indeholde?

Tasken til fødslenVi har nok alle set den på film – tasken til fødslen, som de travle, vordende forældre er lige ved at komme af sted uden, men som bare SKAL med på hospitalet, når veerne melder deres ankomst.

Men hvad er der lige med den taske – og hvorfor er den så vigtig?

Find svar på hvad tasken til fødslen med fordel kan indeholde her.

Tasken til fødslen – hvad skal du pakke?

Der findes nok ikke noget mere spændende, end den tid op til fødslen, hvor du bare venter på, at den lille ny skal melde sin ankomst.

Hvornår er det op over? Føder du til terminen – 14 dage efter eller 14 dage før? Det er kun naturen, der ved hvornår dit barn er klar til at blive født. Uanset hvad så kan du forberede dig på fødslen, så du i hvert fald er klar, når baby er klar.

Du kan sørge for at have pakket en taske, du kan tage med på hospitalet 2-3 uger inden din termin. Så er du rimeligt garderet, hvis du pludselig går i fødsel. Men hvad er det så, der er så vigtigt, at du ikke kan undvære det, mens du er på hospitalet?

Det vigtigste er at huske på, at tasken er ikke til for nogen andres skyld end din. Derfor er det også dig, der egenhændigt vælger, hvad den skal indeholde, og hvad du har lyst til at have med.

Tasken bør indeholde alle de praktiske ting, du har brug for, mens du er på fødegangen, og de ting du helst ikke vil være foruden.

For nogle kvinder er der små ting, de ikke kan undvære. Det kan være alt lige fra høretelefoner, så du kan høre noget bestemt musik, til en yndlingshalskæde. Med andre ord, dét du føler, du ikke kan leve uden.

Hvad tasken til fødslen kan indeholde:

 • Tandbørste og tandpasta.
 • Hårbørste.
 • Personlig hygiejne. Der er sæbe på hospitalet, når du skal i bad, men mange kvinder vil gerne dufte og se ud som de plejer og har derfor sæbe og shampoo, make-up og hårprodukter med. Undgå at bruge parfume, da barnet har brug for at mærke din egen duft.
 • Menstruationsbind. Du vil bløde efter fødslen, og selvom fødegangen sørger for, der er bind til dig, så er det ikke sikkert, det er den slags, du helst bruger. Det frarådes at bruge tamponer lige efter fødslen.
 • Amme-bh. Alt efter om du skal hjem lige efter du har født, eller bliver på hospitalet i et par dage, kan det være rart at have en amme-bh med. Den gør det meget lettere at lægge barnet til.
 • Ammeindlæg. Det er forskelligt, hvornår mælken rigtigt begynder at løbe til. Råmælken er allerede klar i brysterne, når dit barn bliver født, og mælken løber rigtigt til efter 2-3 dage. Hav nogle par ammeindlæg med, for at undgå plamager på tøjet.
 • Nattøj. Nogle kvinder vil gerne have deres eget nattøj med på hospitalet i stedet for at sove i hospitalstøjet. For andre er det nok med en badekåbe. Det er en smagssag.
 • Tøj til at tage hjem i. Du skal have et sæt tøj, fra inderst til yderst, du kan have på, når du tager hjem fra hospitalet. Husk på, det er kun på film, at kvinden har tabt de 15-18 kg, hun har taget på under graviditeten i samme øjeblik barnet er kommet ud. Så lad være med at tage dine skinny jeans med i håbet om, at du kan hoppe i dem, lige efter du har født. Tag i stedet nogle bløde og behagelige bukser med. Når du har født, har du ikke lyst til, at der er noget der strammer nogen steder.
 • Tøj til den nyfødte. Du har sandsynligvis købt noget dejligt og blødt tøj til din lille nyfødte. Sørg for at vaske tøjet inden du pakker det. Der skal være: strømper, underbukser og undertrøje – eller bodystocking – samt bukser og bluse og en lille bomulds hætte/kyse. Alt efter vejret skal barnet have en lille trøje til at have ud over.
 • Noget at læse i. Måske er der ventetid, og så kan det være rart at have et blad eller en bog med.
 • Telefon og ikke mindst oplader.
 • Telefonliste. Liste over venner og familie, der skal have en besked, når du har født.
 • Snacks. Du får selvfølgelig mad og drikke på hospitalet, men har du lyst til snacks, bolsjer, tyggegummi eller lignende bør du tage det med hjemmefra.

Udover disse ting, der er nævnt her ovenover, så bør du også overveje, hvordan du transporterer dit barn hjem. Har du brug for tæppe eller dyne til at pakke dit barn ind i? Har du en autostol til bilen eller en lift, der kan spændes fast? Eller vil du gå hjem med dit barn i barnevogn?

Der er mange ting at tænke på, når der kommer et lille menneske til verden. Det er en skøn og spændende tid, så nyd den til fulde.

Det er altid nemmere at slappe af, når der er styr på alting. Så se flere af vores lister til indkøb, så er du godt forberedt når dit barn melder sin ankomst.

Indkøb til den nyfødte

Pusletasken

Huskeliste over babyudstyr

Rate this post