Andet lægebesøg med baby – 5 måneder

Andet lægebesøg med baby - 5 månederDen lille ny er endelig faldet til, og I har fået en hverdag sammen. Det er tid til andet lægebesøg med baby ved 5 måneders tiden.

Du har måske en masse spørgsmål omkring din babys udvikling, som lægen kan give dig svarene på.

Imellem første og andet lægebesøg får du besøg af sundshedsplejersken derhjemme.

Det sker der ved andet lægebesøg

Inden baby er blevet 5 måneder, har du haft 5 besøg af sundhedsplejersken. og ét hos lægen ved 5 ugers alderen. Derfor er du som regel godt klædt på, i forhold til lægebesøgene og hvilke undersøgelser, der foretages af dit barn.

Ved 5 måneders besøget bliver dit barns udvikling og generelle trivsel undersøgt og det vejes og måles.

Ved undersøgelsen kigger lægen på:

  • Vægt og højde. Følger barnet den normale udvikling. Du har fået et vægt- og højdeskema i barnets bog, hvor man kan følge udviklingen, og se og barnet holder sig inden for det normale.
  • Muskeludvikling:  Kan barnet holde hovedet, kan det vende sig fra ryg til mave, når det ligger på maven, løfter det sig op ved armene og løfter hovedet. Det undersøges også når barnet løftes op fra liggende stilling ved hænderne, om det løfter med og trækker hovedet med op.
  • Finmotorik: Kan barnet tage fat om ting og flytte det fra den ene hånd til den anden. Putter det ting i munden.
  • Sprog: Er baby godt i gang med at pludre. Mange børn “taler med” og forsøger at efterligne ord.

Lægebesøget inkluderer også en forældresamtale, hvor I taler om amning, flaske/vælling, tænder, og hvornår barnet skal begynde at spise grød og mos. Disse emner taler du også med din sundhedsplejerske om.

Barnets bog

Tag Barnets bog med til lægebesøget, så lægen kan notere informationen omkring vægt, højde og udvikling ned. På den måde, kan sundhedsplejersken også følge med i, hvad lægen har lagt mærke til, og lægen kan læse, hvad sundhedsplejersken har kommenteret på i den mellemliggende tid efter det første lægebesøg.

Har du spørgsmål imellem sundhedsplejerskens besøg eller lægebesøgene, har du altid mulighed for at at ringe til enten sundshedsplejersken eller lægen afhængigt af dit spørgsmål.

Sundhedsplejersken er uddannet sygeplejerske og har desuden en enorm erfaring i forhold til trivsel, søskende, amning, barnepleje, søvnrytmer osv. Intet spørgsmål er for lille eller for dumt, hvis du spekulerer over noget, så spørg endelig, sundhedsplejersken er til for at hjælpe dig.

Er du medlem af en mødregruppe er det også et forum, hvor du kan dele din erfaring med andre mødre, der har børn på samme alderstrin.

Du kan også læse om Det første lægebesøg her og om besøg af sundhedsplejersken, og hvordan de besøg adskiller sig fra lægebesøgene.

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit.

5/5 - (8 votes)