Din graviditet varer længere jo ældre du er

Din graviditet varer længere jo ældre du erEn ny amerikansk undersøgelse viser at varigheden af graviditeten godt kan variere med op til 5 uger uden at der er noget galt eller nogen risiko ved det.

Normalt får en gravid kvinde en estimeret terminsdato for fødslen af hendes barn. Denne dato beregnes som 280 dage efter sidste menstruations første dag. Men fakta er at kun 4 % føder på terminsdagen, og kun 70 % føder indenfor 10 dage fra terminsdagen. Disse tal holder også når terminsdagen fastsættes ved hjælp af ultralyd.

I denne undersøgelse fulgte man 125 kvinder fra månederne før undfangelse og hele vejen til fødslen, og fandt at den gennemsnitlige graviditetstid fra ægløsning til fødsel er 268 dage, men at selv normale sunde graviditeter kan variere i længde med så meget som 37 dage.

Tidligere har man ment at så store variationer skyldes fejl i oplysning om seneste menstruation eller andet, men denne type fejl har man helt kunnet udelukke i dene undersøgelse, da alle faktorer er blevet målt i kvindens blod på daglig basis. I denne undersøgelse fandt man dog nogle tydelige sammenhænge…

Tre faktorer der påvirker længden af din graviditet:

    1. Jo ældre den gravide kvinde er, jo længere graviditet (ca. 1 dag/år)
    2. Jo højere kvindens egen fødselsvægt var, jo længere graviditet (ca. 1 dag/100 gram)
    3. Tidligere lange graviditeter tenderer til at gentage sig

 

Undersøgelsen er foretaget af Dr Anne Marie Jukic på The National Institute of Environmental Health Sciences (Durham, USA) som er en del af the National Institutes for Health. Dr Jukic konklusion er at:

“Vores undersøgelse har vist at der er større naturlige variationer end vi tidligere har troet, og det skal børnelæger og jordmødre tage med i betragtning, når de overvejer at bryde ind i en graviditet.

Kilde: Science Daily

Hvad mener du? Hvor lange har dine egne graviditeter været? Kan du se et mønster? Del undersøgelsen og skriv gerne en kommentar…

5/5 - (1 vote)