Dreng eller pige vil jeg vide det?

Dreng eller pige vil jeg vide det?Dreng eller pige vil jeg vide det? Du får som regel tilbud om mindst to scanninger, når du er gravid. Bliver kønnet også checket og vil du overhovedet vide det?

Den første scanning foretages uge 11-13, og det er der, dit barn tjekkes for bl.a. Downs Syndrom, og hvor din termin fastslås.

Den anden scanning foretages omkring uge 19-20, og den fokuserer på at tjekke for misdannelser.

Læs mere om scanningerne i vores artikel her: Dreng eller pige vil jeg vide det?

Hvornår kan jeg få barnets køn at vide?

I nogle tilfælde kan barnets køn ses allerede ved nakkefoldsscanningen, men generelt sker det senere.

Normalt er barnets kønsdele nemlig for små på det tidspunkt til, at man kan se kønnet.

Typisk kan du fra uge 15 få en scanning, der viser barnets køn. Du kan selvfølgelig også vente til din anden ”normale” scanning.

Men der er klinikker, der tilbyder ekstra scanning, hvis du gerne vil vide, at alting stadig ser normalt ud, og så hvad kønnet er.

Bare husk, at den eneste måde, du kan være fuldstændigt sikker (ud over at vente til fødslen) er, hvis du får foretaget en fostervands- eller moderkageprøve.

Dreng eller pige vil jeg vide det?

Der er selvfølgelig nogle praktiske fordele ved at kende kønnet på forhånd.

I kan bestemme jer for et navn eller en kortliste med navne, I kan male børneværelset og købe tøj i den ”rigtige” farve, og I kan forberede jer mentalt.

Der kan også være mere tungtvejende grunde, f.eks. hvis du eller barnets far lider af en genetisk sygdom, der kun overføres til et af kønnene.

Der er da også mange, der vælger at få barnets køn at vide ved anden scanning eller før.

Men der er også en del vordende forældre, der vælger at vente til fødslen.

Hvorfor så det? Jo, nogle mener, at det at høre ordene ”Det er en pige/dreng” lige efter fødslen hænger så nøje sammen med, at bulen pludselig er blevet en rigtig person, at de nødigt ville skille de to ting ad.

Hvis du har en stærk præference for et af kønnene, derimod, kan det måske være en god ide at få kønnet at vide, så I kan nå at bearbejde det inden fødslen, hvis det ikke bliver, som I håber.

Glæden over den lille ny overskygger heldigvis som regel alt.

Det kunne være et argument, at der allerede er så mange usikkerheder under en graviditet (Er mit barn sundt og raskt? Ligner det mig? Hvordan bliver dets personlighed? osv.), at det ville være rart at komme af med en af dem.

Uanset hvad I vælger, er det jeres valg – og husk, at I ikke behøver at sige det til nogen selvom I selv ved det.

3.2/5 - (4 votes)