Hvorfor så mange smerter i underlivet?

Hvorfor så mange smerter i underlivet?

“Jeg har for nyligt fået at vide at jeg er i 6 uge, gravid for første gang, og nu undrer jeg mig over nogle af følgegenerne. Hvorfor så mange smerter i underlivet?”

Allerede for nogle uger siden (før jeg vidste jeg var gravid) begyndte jeg at få ondt i mit underliv. Jeg har ofte ret kraftfulde smerter under ægløsning og menstruation så jeg tænkte ikke så meget over. Men da det blev ved var det så jeg tog en graviditetstest (som i øvrigt var negativ).

En uge efter den første test, ovenpå en nat hvor jeg næsten ikke havde fået sovet pga af smerter, tog jeg en test mere, og den var så positiv. Jeg er glad for at være blevet gravid, så tog til lægen med det samme og fik det bekræftet. Men han kunne ikke give nogen forklaring på smerterne, og i øvrigt var det som om han ikke ville tage sig af det.

Nu har jeg så gået en uge, og faktisk bare fået mere og mere ondt. Og nu er det jeg er ved at blive alvorligt bekymret. Det gør ikke ondt konstant, men selv når smerterne tager lidt af har føles det som om det spænder rigtigt meget (gør det hele tiden).

Jeg har udover de ret stærke smerter kun lidt halsbrand og ømme bryster, altså ikke noget der generer. Jeg har taget noget receptpligtigt antidepressiv men stoppede med det samme jeg fik mistanke til at noget var galt. (Dvs allerede i 4 uge) Jeg ved ikke hvad der kan skyldes smerterne, eller hvad der kan være galt. – Håber du måske kan give noget svar?

Mvh den meget bekymrede førstegangsgravide


Hvorfor så mange smerter i underlivet

Kære bekymrede

Ligeså snart en graviditet er begyndt i livmoderen sker der en masse ting med hele kroppen. Nogen vil være mere fintfølende over for alle disse ændringer end andre, men der er ingen grund til at du skal have ondt.

Du har tidligere lidt af kraftige smerter i forbindelse med ægløsning og menstruation og med graviditeten er der gang i en stor ny proces i din livmoder. Eftersom din læge ikke så nogen grund til at tage sig af smerterne, vil jeg ikke mene du skal være meget bekymret.

Men du skal naturligvis ikke acceptere at smerterne tiltager, hvilket jo også er svært, når de påvirker din nattesøvn. Derfor vil jeg råde dig til at kontakte lægen igen, og fortælle at smerterne er blevet værre og at det bekymrer dig. Hvis han ikke selv kan rådgive dig, kan han måske henvise til en gynækolog, der vil kunne scanne dig og se at alt er som det skal være.

Det er aldrig godt at stoppe hurtigt med at tage antidepressiv medicin, og man bør aftale en nedtrapning med sin læge, hvis man vil stoppe. Men umiddelbart bør det ikke have nogen indflydelse på smerterne i dit underliv.

Held og lykke med den fortsatte graviditet.

4.3/5 - (6 votes)
mona siger:

jeg har det samme smerter,men jeg er ikke gravid.jeg har taget masser af tester som viser nagativt og har ingen blærbetlændelse,men jeg har forfærdlige smerter i livemord.jeg har været til lægen.er det nogen af jer der har haft det sådan hvor det få ved at man ikke er gravid?

Maria siger:

Hej alle.
Jeg er gravid i 20+2 dage. Jeg har endometriose og har haft i nogle år. Jeg kan selv være bekymret til tider og ja man har smerter under hele gaviditeten. Det er bare vigtigt, at du siger til dig selv, at der er ikke noget at bekymre sig for!! Tænk at der skal altså være plads til 3500 gram til sidst. Det er da klart det gør ondt!! Andet ville være unaturligt. Lad være med at læs alt det negative, især hvis du ikke kan tåle det. Glem det, nyd din graviditet. Tænk-selvfølgelig er alt godt. Jeg har fortjent alt godt. Din krop har ikke godt af at tænke negativt. Det er et størere giftstof end at ryge fx. Hvis du bløder helt vildt(fylder over en dl på få sekunder) så skal du måske bekymrer dig. Hvis ikke så er alt som det skal være.
Bekymring, negative tanker fører til sygdom. Lad være med det! Tænk over det-det er faktisk spild af tid. For du kan ikke gøre fra eller til alligevel. Og får du en abort så tænk på at kroppen er så fatastisk at den selv siger fra, hvis der er noget galt med barnet.
Smæk benene op og nyd din graviditet. Spis så sundt du kan. Dyrk motion når du kan. Slå ikke dig selv i hovedet hvis du ikke er perfekt-så skaber du bare negativitet. Smil til verden og den smiler til dig. Hvad du giver får du igen. Negativ tiltrækker negativ. Positiv tiltrækker positiv..
Held og lykke. Jeg ved at jeg får et sundt barn! Tro flytter bjerge.
Kh Maria

Lou siger:

Hej
Jeg er også en lykkelig gravid i snart 15. uge.. 🙂

Jeg læste en der spurgte om negative tester inden udebleven mestruation, til det vil jeg sige at testene først er MEST sikre at tage efter du skulle ha haft din mestruation, selvom vente tiden er lang 🙂 Nogle teste kan endda stadig være negative efter udebleven mestruation… Men alt inden da er næsten spild og tage, da testene oftest er negative har jeg erfaret og fået at vide.

Jeg er glad for at læse der er andre end mig der også sig bekymre sig om abort, desværre selvom de første 3 risiko måneder er overstået, kan man jo aldrig vide sig sikker uanset hvad. Men ingen tvivl om at bekymirngen ej virker for noget godt.. Har kun det råd at man må tænke på det bedste. For hvis man alligevel sku abortere, så kunne man ikk gøre det vilde for at forhindre det. Og så må man bare op på hesten igen. Knus herfra

Iben siger:

Hej alle

Vi (mig og min kæreste) har igennem længere tid prøvet på at få en positiv test. 😉
Jeg har også de sidste par år haft enorme smerter ved mens. og derfor troede jeg også at det var pga mens. jeg havde så mange smerter igen, for det passede lige op til. Men da smerterne fortsatte og blev værre gik jeg til læge. Jeg havde for 4 år siden en graviditet uden på livmoderen, og det var meget smertefuldt, så jeg gruede for det var det igen. ;(
Lægen testede mig og prøven var positiv. jubii. Jeg blev så henvist til gynækologisk ambulatorium, som tjekkede mig. Den første læge kunne ikke se noget, så der kom en anden læge ind, hun kunne heller ikke se noget, så tilsidst kom overlægen, der heller ikke kunne se nogen graviditet, så jeg har fået taget blodprøver med to dages mellemrum, og de viste den glade nyhed – vi skal være forældre… Men så er det bare at jeg også er lidt nervøs, fordi mine mavesmerter fortsætter, jeg får ikke sovet rigtigt om natten, fordi det gør så ondt og kan ikke rigtig foretage mig noget om dagen, fordi hvis jeg får strukket mig eller noget i den stil begynder smerterne at tage fat, ellers er de der kun i perioder.
Lægerne siger det er helt normalt at det er smertefuldt at være gravid, men jeg håber ikke det bliver ved alt for længe endnu, for det er ikke til at holde ud. Kan det virkelig passe at det skal være så slemt fordi man er første gangs fødende? Jeg er “glad” for at se der er andre der har det ligeom mig, det trøster lidt men jeg er alligevel lidt nervøs for at det smutter fra mig. Jeg er ca 5-6 uger henne.

dorte siger:

ja det er rigtigt det kan være fordi du er gravid
men ikke for at gøre nogle bange men jeg havde
også de samme smerter og lægen sagde jeg
bare sku slappe af – en nat fik jeg så ondt at jeg
gik til lægevagten og fandt ud af at forstet
sad uden for livmoren og jeg sku straks opr.

Tille siger:

Selvom der ikke er sket meget i tråden her, siden jeg skrev mit indlæg d. 5. sept, vil jeg lige komme med en update.
Jeg blev gravid (på normal vis) kort efter jeg skrev indlægget. En graviditet som jeg dog først opdagede i 10. uge, fordi jeg havde haft menstruation på næsten normalt tidspunkt (3 dg før), før jeg testede. Min cyklus havde opført sig underligt af 2 omgange, hvor min menses startede 3 dg før normalt og jeg havde ømme bryster og følte mig underlig tilpas. Men da jeg jo menses-blødte, regnede jeg ikke med at jeg var gravid.
Men det var jeg så og stor var glæden. Også over, at jeg denne gang heldigvis ikke havde de samme gener med ondt i underliv og vand i benene som sidst. Jeg havde det faktisk ok, bortset fra ømme bryster og lidt periodevis værken i underlivet.
Desværre nåede jeg kun at glæde mig i 1½ uge, fordi jeg aborterede i 11. uge. De mente dog, at fosteret kun havde været 6 uger gammelt og derfor havde været dødt i nogen tid.
Derfor vil jeg anbefale alle, som går og er nervøs for abort pga smerter osv. at blive scannet hos en gynækolog eller jordmoder. Det koster ca. 700-800 kr., men jeg synes selv, at pengene er godt givet ud, hvis man går og er bekymret. Det vil jeg ihf selv gøre næste gang.

maria siger:

Hej,Jeg kan anbefale Gyn-obs klinikken på Østerbro i København. ( Birte Bonde)Der fik jeg hjælp for underlivssmerter som jeg havde haft i to år uden at læger i ind og udland fandt ud af hvad der var.Gennemgik enortmt mane prøver og undersøgelser andet svar på smerterne end at det ju nok var psykiskt… hviket selvfølgeligt ikke hjalp overhovedet.Fik udvendig massage af psoas musklerne samt venepumpeøvelser for mave og ben og det hjalp. Det er mange der har “uforklarlige smerter i underlivet” og her var noget der hjalp! Hvilken lettelse. Held og lykke til andre i samme situation!

Tille siger:

Mht smerter i underliv ved graviditet.
Jeg syens ikke, at I skal lade jer spise af med de forklaringer, der har været fra såkaldte eksperter. Sagens kerne er, at de ikke ved en skid.

Jeg kan se en tendens her. Jeg har selv altid oplevet store smerter og ubehag omkring menstruation og de sidste 6-7 år har jeg også haft stærke, skærende smerter ved ægløsning, så ikke engang max. dosis af gigtmedicin (ibumetin) kan tage smerterne. Hver eneste måned får jeg disse voldsomme smerter omkring den 18. dag i min cyklus, hvilket er nøjagtig 14 dage før 1. menses dag, så jeg går ud fra, at det er min ægløsning. Så går der 2-3 dage omkring d. 17.-19. dag, hvor jeg har det rigtig skidt og er fuldstændig groggy pga smertestillende medicin. Derefter forsvinder de voldsomme smerter, som kommer fra en ene æggestok (som regel den højre), og i de næste 14 dage op til menstruationen er det sådan lidt on and off med smerterne og ubehaget. Nogle dage er ok, andre dage har jeg det skidt.
For 7-8 år siden blev jeg gravid (jeg er 41 år idag) og fik det på samme måde, som nogle af jer beskriver her, nemlig menses smerter og ubehag. Det kom som regel om eftermiddagen og varede til sengetid og gav mig så meget ubehag, at jeg ikke kunne passe mit arbejde, fordi jeg ikke ku holde til at sidde ned. Til gengæld havde jeg ikke morgenkvalme overhovedet. Smerterne mindede om milde menses smerter i underlig og ved endetarmen. Udover dette fik jeg vand i læggene, men det behøver vist ikke hænge sammen. Det varede i 8 uger, hvorefter jeg fik en abort og smerterne forsvandt som dug for solen.

Jeg har siden været til forskellige undersøgelser, som ikke har vist noget. Dels er jeg blevet scannet på Skejby sygehus og dels har jeg gennemgået forskellige tests på en fertilitetsklinik, da jeg gerne vil være gravid via donor. Gynækologen der scannede mig også og lavede en æggelederpassage-undersøgelse og tog en del blodprøver. Alting har været normalt og han har ikke kunnet se noget, andet end en mindre muskel-knude i livmoderen, som han dog ikke mente var noget problem.
Jeg overvejer nu at få lavet en kikkertundersøgelse, da jeg har mistanke om endometriose væv, hvilket også vil blive aktivt under graviditet. Det kunne derfor godt forklare smerterne, som jeg er bange for at få igen ved en ny graviditet.
Men der er også forskere, der er inde på, at det kan være hormon-styret, fx som PMS problemer pga for lavt serotonin produktion. Jeg vil derfor prøve en selv-behandling med tilskud af 5-HTP, som øger serotonin produktionen.
Prøv at søge på nettet på “underlivs smerter” og “serotonin tilskud”, så kommer der nogle interessante links op. Jeg har brugt meget tid på at undersøge, hvad man ved på området og må med tristhed konstatere, at det ikke er meget. Der forskes ikke nok på området og man er meget i tvivl om årsagerne og resultaterne af forskningen. Jeg kan anbefale en hjemmeside på Allways’ side (dem der producerer hygiejne bind). De har nogle artikler om menstruations-problemer eller cyklus problemer.

Pia siger:

Hej Louise… Jeg kan se at du er næsten så lang som mig. Jeg går på onsdag i uge 12… Jeg har også været bekymret, men tænkte kun på at jeg vil få en guldklump til oktober… det har hjulpet meget at tænke positivt og lytte til ens krop… Jeg laver tingene med lidt lavere tempo.
gå ind på: http://www2.matas.dk/babyklub/Gravid/Graviditetskalender.htm
her står en dato til hvornår spontan abort aftager…
Her på siden har Pete oprettet terminsgrupper… kom ind i oktober gruppen “Hej marianne, sussi & pia” … Det er bare rigtig godt at man kan snakke med nogen i samme situation og en god støtte… Håber du vil være sammen med os derinde i forum..
Glæder til at høre fra dig 🙂

louise siger:

Hej alle.
jeg vil ønske jer alle mange gange tillykke med jeres graviditet og ønsker alt det bedste for os gravide.
Jeg har et spørgsmål som jeg håber i kan hjælpe mig med.
Jeg er i slutningen af (11.uge) i morgen.
Jeg ved at den største abort risiko er de første 3 mdr.
Jeg går så ind i (12.uge)nu på mandag.
ved i hvor stor risiko der er for at arboterer i uge 12? den sidste uge af risiko månederne.
kærlige tanker fra Louise.

Sandra siger:

Hej… Jeg er en ung pige på 21 år… jeg stoppede med p-piller d.27 november og fik min mens. d.2 december. Næste gang udeblev min mens. i 2 uger og jeg troede virkelig jeg var gravid men nej det var jeg så ikke.. min nu er jeg gået 6 dage over min mens. og har lavet en test 2 dag og den var negativ?? ved ikk om jeg er gravid eller ej? men jeg spiser sindssygt meget og er oppustet heletiden? Hva tror i? HjÆLP

Marianne siger:

Hej Louise alle jer andre!

Jeg følger lige med, i håb om svar på det sidste spørgsmål, du (Louise) har stilt!;-)
Udover det, vil jeg høre om nogen har kunne mærke en slags “knude” i brystet i starten af eller under graviditeten? Jeg er måske selv gravid, hvis dette er tilfældet, er jeg i 5.uge!:-)

Håber på svar!:-)

louise siger:

Hej igen.
Jeg har mange spørgsmål.
Er der nogen af jer piger som ryger? Jeg gør desværre selv 1-4 om dagen,men nu vil jeg hører om i ved om man kan arbotere pga rygningen?
Det er jo en meget smuk gave at få lov at være gravid og derfor er jeg også meget bange for at miste.
En anden ting, kan en test godt vise negativ før man er gået over tid selvom man godt kan være gravid?
Det sidste spørgsmål lige nu er, hvornår begynder man at få mælk i brysterne? Hilsen Louise

louise siger:

hej.
Jeg vil hører om der er nogen der ved hvornår slimproppen bliver dannet og hvad uge man ca er i når man begynder at få øget udflåd? Ja jeg spørger direkte fra posen.
Hilsen den lykkelige Louise

louise siger:

Kære Kattia.
Mange tak for dit svar.Har talt med lægen og det er livmoderen som udviger sig.
Det kan også være plukveer som du nævner.
Bare det er alt andet end en ufivillig abort det er jeg så bange for når jeg får de smerter at det er det der er ved at ske.
Undrer mig over at de smerter minder så meget om menstruation smerter og kroppen ikke giver andre former for smerter når man er gravid.

Hilsen Louise

louise siger:

Kære Kattia.
Mange tak for dit svar.Har talt med lægen og det er livmoderen som udviger sig.
Det kan også være plukveer som du nævner.
Bare det er alt andet end en ufivillig abort det er jeg så bange for når jeg får de smerter at det er det der er ved at ske.
Undrer mig over at de smerter minder så meget om menstruation smerter og kroppen ikke giver andre former for smerter når man er gravid.

louise siger:

hej igen tina.
Tak for dit svar det beroligere,har også nu talt med min læge og hun siger det er livmoderen der er igang med en ny stor proces og den derfor giver de smerter når den giver sig.
Har heller ikke så mange smerter som i sidste uge…Dejligt.
Glæder mig meget og har været ved lægen idag og er nu i (7uge)
Jeg vil spørge dig hvor ofte og hvor lang tid havde du dine smerter?

Lykkebringende tanker fra Louise

Kattia siger:

Kære louise..

De smerter du har i forbindelse med din gravidlitet kan også skyldes plukveer..

det er sådan med plukveer at for nogen mærker de intet til dem og andre mærker den under hele gravidliteten..

Jeg giver ret i at det kan være led og tråede som udviger sig og de kan føles som mentrations smerter.

Men plukveer er de veer som gøre livmoren klar til fødselen og det øver den sig faktisk på hele graviliten igennem..

så hvis du ikke har fået andet fortalt, så tror jeg at det er plukveer..

De bedste hilsner
Kattia

louise siger:

hej Christina Harding Jensen.
jeg er så heldig og lykkelig over at kunne fortælle at jeg er gravid i(uge6)
Jeg er bare meget meget bange for at arbotere da jeg har en del kraftige menstruations agtige smerter i underlivet.
Jeg har taget 4 teste som alle heldigvis viser positive, men hvorfor føler jeg så at min livmoder kramper sig sammen?
Jeg håber meget på at det skyldes den forklaring du fik med at livmoderen og de tråde som holder den udvider sig.
Håber på du kan give mig svar også hvis årsagen evt kan skyldes noget helt andet.
Hilsen den lykkelige og bekymrede.

maren siger:

Hej
jeg havde selv mange smerter i underlivet i starten af graviditeten (uge6). Fik også at vide at det var trådene der gav sig. det viste sig imidlertid at det var blærebetændelse som så fulgte mig resten af graviditeten. Symptomerne var helt anderledes end ved en almindelig blærebetændelse.Lige så snart jeg fik medicin, holdt smerterne op.Måske du kan få testet din urin?

Mvh
Maren

Christina Harding Jensen siger:

Til den meget bekymrede førstegangsgravide.
Jeg er blevet gravid via reagensglas og er nu i 8 uge. Jeg havde indtil for ca. en uge siden også utrolig mange smerter. Jeg blev skannet nogle gange på Fertilitetsklinikken, da jeg jo var bange for at noget var galt. Jeg har også altid haft mange smerter ved ægløsning og menstruation.
Jeg fik at vide at smerterne skyldes at livmodern udvider sig og de “tråde” der holder den giver sig. De følger ikke altid helt med livmoderen og det kan give utrolige smerter. Måske det også bare er det der sker hos dig.
Held og lykke med din graviditet.
M.v.h. Christina