Dette skal du overveje når du køber ny babyalarm

babyalarmNår du er gravid, kan det føles som om, at listen over nye ting, du skal købe, er uendelig. Og jo flere forældre med gode råd du taler med, jo længere bliver listen sandsynligvis. Der er dog et emne, som de fleste forældre er enige om, er et must-have: babyalarmen. Find ud af hvordan du finder den bedste babyalarm her.

Du kan ikke være ved din baby hvert sekund hver eneste dag, hvorfor en babyalarm kan give dig ro i sindet, mens babyen tager en lur, så du kan være sikker på, at de er okay, mens du endelig sidder ned for at nyde en stille kop te eller kaffe.

De bedste babyalarmer vil ikke skuffe dig, når du har mest brug for dem. De har en klar lyd og klare billeder, en god signalstyrke, og batteriet vil vare så længe, du har brug for det.

Hvis du læser oplysningerne på emballagernes side, vil stort set alle babyalarmer love alle disse faktorer, men dette er dog ikke altid tilfældet.

I samarbejde med Danmarks største forbrugerportal Forbrugsguiden.dk, har vi udarbejdet denne guide, der fortæller dig alt det, som du har brug for at vide, når du skal vælge en babyalarm.

Hvad gør en babyalarm?

Babyalarmer er designet til at hjælpe dig med at holde øje med din baby, mens de sover. Senderen er placeret på babyens værelse, og du vil derfor tage skærmen med rundt i huset, så du kan høre, hvis din baby begynder at græde eller andet.

Babyalarmer er designet til at advare dig, når din baby har brug for dig, så du kan fortsætte ubekymret med din dag uden at skulle gå ind og ud af deres værelse (og risikere at vække din baby igen efter at have brugt lang tid på at få baby til at sove).

Har jeg brug for en babyalarm?

Ikke alle forældre anvender babyalarmer. For eksempel hvis dit hjem er småt nok til, at du kan høre dit barn fra hvert værelse, føler du måske ikke, at du har brug for en babyalarm.

Der er dog mange fordele ved at gøre brug af en babyalarm med skærm, da du på denne måde altid kan holde øje med din baby på værelset uden at kigge ind ad døren.

Derudover findes der endda modeller med teknologi, der gør dig opmærksom på lyde, har ekstrafunktioner, samt giver dig mulighed for at se og berolige din baby og overvåge temperatur og bevægelser.

Hvordan vælger jeg den rette babyalarm til mine behov?

Før du vælger en specifik babyalarm, skal du tænke på din daglige rutine, og hvad du har brug for, at din babyalarm kan hjælpe dig med.

  • Vil du have mulighed for at overvåge din baby, mens du er på arbejde?
  • Vil du bruge babyalarmen i et rum? Eller vil du have roaming rundt i hele huset?
  • Har du brug for at kunne berolige baby uden at træde ind i soveværelset?
  • Hvad med ekstrafunktioner som temperatur og bevægelse?

Disse er blot nogle af de overvejelser, som du kan gøre dig, inden du vælger den rette babyalarm.

I dag kan du finde en lang række af babyalarmer med forskellige funktioner, hvorfor det er nødvendigt at finde ud af, hvad du har brug for, og hvad du ikke har brug for.

Babyalarmers vigtigste funktioner

babyalarm

 

 

Når det kommer til babyalarmer, så er der fem funktioner, der er ekstravigtige, som de fleste forældre kan have gavn af.

 

  • Varsling hvis der ikke er forbindelse mellem modtager og sender: På denne måde bliver du gjort opmærksom på, hvis der ikke er nogen forbindelse, hvorfor du hurtigt kan få skabt en forbindelse igen, så du kan holde øje med din baby.
  • Indikation af transmission: Skru op og ned for lyden, hvor der stadig er mulighed for at få besked, hvis der sker noget, som du skal være opmærksom på.
  • En eller flere kanaler: Typisk er det bedst med flere kanaler, da du herved nemmere undgår at få fremmede indover din kanal.
  • Batterier: Batterier er noget af det vigtigste, når det kommer til babyalarmer. Det er derfor en fordel at købe en babyalarm med genopladelige batterier, så du altid kan oplade dem hurtigt og aldrig løber tør for batterier.

Der findes andre funktioner, der kan være effektive og gavnlige, men disse fem er klart de funktioner, du anbefales at være sikker på, at din babyalarm har.

Derudover er det også en fordel med en funktion, der fortæller dig, hvis batteriet skal oplades samt en kodet kanal, så du undgår at fremmede kan forstyrre linjen.

For nogle forældre er det også nyttigt med tovejskommunikation, temperaturmålinger og bevægelsessensorer, men dette er ikke nødvendigt for alle. Det kan du læse mere om i næste afsnit. Klik ind her og se andre funktioner samt tips til, hvordan du vælger en babyalarm.

Hvad skal jeg ellers kigge efter ved køb af en babyalarm?

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en babyalarm? Dette er et spørgsmål, som de fleste vordende forældre stiller hinanden eller andre, når de er på udkig efter en babyalarm.

I og med markedet er så stort, når det kommer til babyalarmer, så bliver det ikke mindre forvirrende af den grund. Hvis du sørger for, at din babyalarm i hvert fald har ovenstående funktioner, så vil den kunne alt det basale, som de fleste forældre har brug for.

Når du har kigget efter dette, så kan det også være en god idé at være opmærksom på nedenstående punkter:

Sikkerhed – analog vs. digital: Analoge skærme er billigere, hvor alle indenfor rækkevidde kan lytte til signalet. Digitale modeller krypterer i stedet lydoverførslen, hvilket gør det næsten umuligt for andre at lytte med. Derudover har nogle babyalarmer også en “digital lås” til at kryptere videobilleder.

For at minimere interferens med andre enheder skal du se efter en model, der bruger DECT (digital forbedret trådløs teknologi).

Lyd, video og meget mere: Vil du se, mens din baby sover, og vil du kunne høre, når baby vågner? Audio-skærme er billigere og bruger normalt mindre plads.

Videomonitorer tilbyder i stedet en række forskellige muligheder herunder forskellige skærmstørrelser, kameraer, der zoomer og endda kan vise billeder i mørke. Nogle af de nyeste skærme har en række af smarte funktioner, så du kan overvåge din baby stort set overalt.

Der er også babyalarmer, der sporer babyens vitale tegn og kommer med en advarsel, hvis barnet ikke har bevæget sig i lang tid, holder øje med temperaturen i barnets værelse og endda forudsiger, hvornår din baby vil vågne.

Frekvens: De mest basale modeller bruger 49 megahertz (MHz). Det næste trin er 900 MHz, som leverer en længere rækkevidde, men kan også være genstand for interferens fra ældre trådløse telefoner, der bruger samme frekvens.

For at løse dette har mange babyalarmer skiftet til 2,4 gigahertz (GHz). Nyere trådløse telefoner har dog samme frekvens, og nogle Wi-Fi-systemer bruger også 2,4 GHz, så interferens kan stadig være et problem. 1.9 GHz understøtter DECT og er tilbøjelig til at have den mindste mængde af interferens, samtidig med at den giver den bedste sikkerhed.

Størrelse: Jo mindre babyalarmen er, jo lettere kan du bære den rundt i huset. Overvej om du vil have en mindre eller lidt større babyalarm afhængig af, hvordan du vil bruge den.

Flere modtagere: Nogle modeller har 2 modtagere. Dette kan være praktisk, hvis du ønsker at forlade den ene på værelset, mens du bærer den anden rundt i huset eller udenfor.

Med bestemte mærker kan du købe yderligere modtagere. Skærme, der arbejder med smarte enheder, overfører ofte til flere enheder på en gang, hvis du vælger at dele dit signal med eksempelvis bedstemor eller bedstefar.

Flere sendere: Du kan finde babyalarmer med flere sendere, der lader dig overvåge 2 værelser, 3 værelser eller flere værelser på én gang.

Dette kan være fordelagtigt, hvis du har flere børn, der kræver, at du har en babyalarm eller blot vil være på den sikre side og have en sender de fleste steder i huset.

Du kan med fordel læse hele Forbrugerrådet Tænks tjekliste til køb af babyalarm. Vær dog opmærksom på at artiklen kræver medlemskab. Du finder artiklen her.

Hvad er en god babyalarm?

Babyalarmer har i flere undersøgelser vist store forskelle med hensyn til rækkevidde/signal og batterilevetid. Flere babyalarmer har vist sig kun at have en rækkevidde på 15 meter samt en batterilevetid, der ikke engang varer en hel aften.

Disse babyalarmer duer selvfølgelig ikke, da du skal være sikker på, at du kan holde øje med din baby, selvom du går udenfor huset, eller sidder og ser TV med din partner i sofaen en aften.

Derfor er en god babyalarm en enhed, hvor signalet og rækkevidden dækker hele dit hjem – også selvom du er udenfor. Det er vigtigt, at du kan gå frit rundt i huset uden at være bekymret for, om du nu også kan høre eller se, hvad der foregår inde på din babys værelse.

Lige så vel som rækkevidden og signalet er vigtigt, så er det også nyttigt, at din babyalarm kan holde til mere end en aften. Der skal være batteri nok til et stykke tid, så du ikke skal bekymre dig om at oplade eller købe nye batterier.

Vil du læse mere om de bedste babyalarmer på markedet, kan du læse mere i Forbrugsguidens store artikel. I denne guide finder du også en testvinder-oversigt, så du nemt kan se hvilke modeller der klarer sig bedst i test i forskellige aviser, blade og magasiner.

3.7/5 - (3 votes)