Sådan bliver du lettere gravid

Sådan bliver du lettere gravidFor mange af de par der ønsker at blive gravide sker det heldigvis relativt let. Men det er desvære ikke alle for hvem det ikke går helt så hurtigt og let, som de havde håbet på. Læs vores artikel Sådan bliver du lettere gravid her!

Vi giver dig en lille trin-for-trin guide til hvordan du justerer din livsstil, så du og din krop er klar til den spændende oplevelse og udviklende oplevelse en graviditet er.

De fleste ved godt at bare ét ubeskyttet samleje på det rigtige/forkerte tidspunkt, kan resultere i en ønsket/uønsket graviditet.

Den statistiske sandhed er dog, at der kun er ca. 20% sandsynlighed for at blive gravid i en given måned. Et tal der endda falder yderligere jo ældre kvinden bliver.

Guide – sådan bliver du lettere gravid:

Nedenfor får du 8 simple råd, der kan hjælpe dig med at blive gravid.

1) Skær ned på cigaretter, alkohol, koffein og andre stimulanser.

Det ser ud til at der en sammenhæng mellem rygning og tidlig overgangsalder, ligesom rygning også kan påvirke mandens sædkvalitet.

Alkohol kan, selv i små mængder, påvirke ægløsningen, og når du allerede er gravid forårsage »Føtalt Alkohol Syndrom«, som er en permanent skade hos barnet.

2) Skær ned på den fysiske træning og find din idealvægt

Hård fysisk træning og en lav fedtprocent kan gøre at kvinden har sværere ved at blive gravid, da hun så kun sjældent har ægløsning.

Kvinden er mest frugtbar med et Body Mass Index (BMI) mellem 24 og 30. Forskere anbefaler at stoppe motion der giver en puls over 110/min, hvis man har svært ved at blive gravid.

3) Øv dig i at slappe af

Negativ stress kan forstyrre evne til at blive gravid.

Der er mange måder at slappe af på; visualisering, dybdeafspænding, yoga, meditation, selvhypnose o.s.v.

Fælles for dem alle er, at de gennem at sænke stressniveauet bringer kroppen i balance og øger dens generelle modstandskraft.

Du kan f.eks. finde apps  med beroligende visualiseringer. Husk at være opmærksom på at minimere stråling fra din telefon til din krop.

4) Optimer kroppens indhold af næringsstoffer

Spis så sundt og varieret som muligt. Suppler eventuelt med gode kvalitets kosttilskud.

Der findes i dag en række vitaminpræparater specielt til gravide, som skal hjælpe dem til at få de ekstra vitaminer og mineraler, der ikke kun vil gøre det lettere at blive gravid, men også skabe bedre betingelser for barnet.

Tag gerne en god multivitamin.

Få evt ekstra D-vitamin

Få masser af sunde bakterier til tarmen – f.eks. via probiotika.

Sørg for at få nok omega 3 fedtsyrer fra små fisk, økologiske fisk eller en god kvalitets fiskeolie.

Til maden: Tag en god kvalitets multivitamin. Suppler evt. med ekstra zink, selen, Q10 som er særligt vigtige for sædcellerne. Husk også at få nok omega 3 fedtsyrer fra små fisk, økologiske fisk eller en god kvalitets fiskeolie.

5) Lev så kemifrit som muligt

Spis mest muligt økologisk.

Vælg svanemærkede rengøringsmidler.

Vælg så rene pleje- og kosmetik produkter som muligt.

Undgå hårfarvning og tatoveringer. Hold dig fra malerarbejde, imprægnering osv.

Læs mere om graviditet i Sådan bliver du lettere gravid herunder….

6) Find ud af hvornår du har ægløsning

Dette kan f.eks. ske ved at du tager din temperatur hver morgen før du står op. Den dag du har ægløsning er temperaturen en halv grad lavere.

Temperaturmetoden kan ikke bruges til at forudsige ægløsning, kun til at fortælle at den har været der. Du kan også bruge nogle af de forskellige test man kan få til hjemmebrug.

De kan forudsige ægløsningen ca. et døgn for den sker.

Sex for at blive gravid skal ske fra nogle dage før selv ægløsningen til nogle dage efter.

Hvis din cyklus er 28 dage er det mest sandsynligt at det er mellem den 11. og den 17 dag.

Der er delte meninger om hvor ofte man bør have sex i perioden. Nogle forskere mener hver dag, andre hver anden.

Vær opmærksom på at mandens sæd kan leve videre ind i kvinden i op til seks døgn.

7) Tænk positivt

Forsøg har vist at par, der lærer forskellige mentale discipliner, som f.eks. at »vende« negative tanker som »Jeg bliver aldrig gravid« til »Jeg gør alt hvad jeg kan for at øge mine muligheder for at blive gravid« har langt over dobbelt så store chancer for at blive gravide, som dem der hele tiden deprimerer sig selv med negative tanker.

8) Hvis der alligevel ikke sker noget

Hvis I efter et års ubeskyttet sex ikke har opnået graviditet, så er det måske på tide at søge hjælp for at finde ud af om der er noget galt.

Her er der en lang række muligheder indenfor både konventionel og alternativ behandling.

God fornøjelse og held og lykke. Og husk at det er intet så afstressende og opløftende som god sex. Lad derfor ikke jeres sex kun handle om at blive gravide, men også om at have det godt sammen.

3.2/5 - (22 votes)
kamilla siger:

Der er gået noget op for mig! – Jeg har aldrig været go til at beskytte mig selv, og det skal ikke være en hemmelighed, at jeg har været sammen med nogen stykker..

Men igennem nogle år, hvor der jo ikke er sket noget, fortsætte man jo – men nu er det enlig bare begyndt og gå mig på.. kan jeg ikke få børn?..

Eller har jeg bare været heldig? ..
Har lige været i et forhold på 2 år og vi har haft reglmessing sex uden beskyttelse .. der er heller ikke sket noget?..

Håber i har et godt svar til mig, for er begyndt og blive bange for jeg ikke kan..

Looloo siger:

@Michelle

Vi er selv i gang med at prøve.
Jeg må desværre fortælle dig at både alkohol og rygning er kæmpe NO-NO, hvis man vil blive gravid.
Både for kvinden og for manden… Manden kan dog godt drikke max 10 genstande om ugen, men helst ikke mere. For begge gælder det at rygning forringer fertiliteten betydeligt- og mht. alkohol forringer selv en-to genstande om ugen dine chancer for at blive gravid.

Er selv holdt op med at ryge (var festryger før), og drikker max én genstand pr. uge- Har de sidste to ugers tid fx kun indtaget knap et glas vin.

Kedeligt men sandt- desuden kan i ligeså godt vænne Jer til en sundere livsstil, hvis i gerne vil have et barn ind i Jeres liv.

Krydser fingre for Jer!

Michelle siger:

Hej mig og min kæreste planlægger baby 🙂 det er ca 2 måneder siden jeg stoppede med p piller og vi vil så endelig gerne have en lille meget snart 🙂 selvom vi begge er ryger og begge drikker kaffe kan vi vel stadig blive gravide ikke ?? For det er vi bange for vi ikke kan for det er ikke fordi vi ikke har sex sammen det har vi stort set hver dag også op til æggeløsningen 🙂 kan man tage noget får at man bliver lettere gravid ?? Håber i kan hjælpe os knus Michelle

Matilde siger:

Kim: Undrer mig lidt over de beskeder dig og din søster Har fået, hvem har bildt jer det ind? Mht stoffer, så ved jeg faktisk ik så meget om det kan forårsage fertilitets problemer, men jeg tvivler på du har været hardcore narkoman, og derfor mener jeg ikke du aldrig ville kunne få børn. Det samme med din søster med diabetes.. Jeg kender mange med diabetes der har fået børn, selve diabetes’en i sig selv gør ikke at man ikke kan få børn, men under graviditeten bliver man fulgt meget nøje af sygehuset da de børn har risiko for at blive føde med skavanker..

Kim siger:

Hej
Jeg har fået af vide jeg ikke kan blive gravid, da jeg har været på stoffer da jeg var yngre.
Tror i stadig det kan lade sig gøre?
-Min søster har diabetes og har også fået af vide det ikke kan lade sig gøre. Tror I hun har en chance alligevel så?
Hilsen Mig (:

Hmm... siger:

Hej Jon?

Man siger at har man prøvet i 1-2 år uden held, så har man ret til hjælp. Jeg ville kontakte lægen igen og få en henvisning til en af landets fertilitetsklinikker. Ved ikke om man kan kontakte en af fertilitetklinekkerne selv, men i kan jo prøve hvis lægen ikke vil hjælpe. Der kan i blive “udredt” og evt. starte i behandling.

Håber at det lykkes for jer.

Jon siger:

Hej Folkens, jeg har akut brug for jeres mening !
Min kæreste og jeg har prøvet i snart 2 år på at blive gravid ..
Jeg bruger hverken p-piller eller noget form for piller ..
Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor jeg ikke kan blive gravid ?
Jeg var forresten en smut forbi lægen og alt var fint og jeg squ så bar kaste mig ud i det ..
Håber jeg hører fra jer :i
Vh fra mig ..

Irene siger:

Hej Nanna
Jeg tror ikke på, du selv er skyld i aborten. Hat selv haft 3 aborter og min BMI er 25. Det skulle bare ikke være. Jeg har en svigermor, som tror man abortere, hvis man får et chok eller lignende…. Det skulle bare ikke være….
Jeg tror dog, at BMI har betydning for at blive gravid. Nu ved jeg ikke, hvad du vejer…. Men overvægtige OG undervægtige KAN have problemer med at blive gravid. Så det kan vel være selvforskyldt, hvis man ikke kan blive gravid…. Men ikke abort, det tror jeg ikke på. Og mht til det med pulsen…. det undrede også mig, da jeg læste det. Har læst maaaaange artikler, hvor det modsatte stod. Man skal ikke være eliteatlet, men god hård træning skulle altså fremme frugtbarheden både hos mænd og kvinder. Så jeg fortsætter mit zumba og styrketræning.
Held og lykke fremover.

Nanna siger:

Min kæreste og jeg har forsøgt at blive gravide siden september sidste år. I november fandt jeg ud af at jeg var gravid, men i februar fik jeg en missed abortion. Det blev først opdaget ved NF havde ingen symptomer på noget var galt, så det var en drøm der sluttede meget brat. Jeg er 27 år med en BMI på 29 så kan liige klemme mig ind under sætningen overfor ‘Kvinden er mest frugtbar med et Body Mass Index (BMI) mellem 24 og 30. Forskere anbefaler at stoppe motion der giver en puls over 110/min, hvis man har svært ved at blive gravid.’ Denne sætning betyder så utoligt meget for mig, da jeg for ganske nyligt fik en grim meddelelse fra min gynækolog i hillerød pr tlf; ” ja du skal jo regne med du selv skal arbejde for at beholde barnet, det er let nok at blive gravid. Men du skal formå kunsten i at beholde barnet, det kan du huske til næste gang”. Godt så, så det du siger er jeg har været selvforskyldt i aborten imed jeg er overvægtig? Og det afviste hun ikke lad mig sige det sådan. -Av den gjorde ondt! så igang med grimme diæter og løbeture. Nu er jeg godt klar over hvordan jeg selv ser ud, men jeg har aldrig haft det til hensigt at få en abort på grund af nogle kilo for meget. (Men str. L er tilsyneladene ikke acceptabelt i disse tider..) Ja her var min historie, og lidt vand blev hældt ud af ørene.. Men den sætning overfor har jeg tænkt mig at tage med næste gang, hvis jeg får en sådan meddelelse igen. Er der nogen der ved om det er skrevet af en læge, gynækolig eller?
Held og lykke til alle jer derude. Tro på det bedste, det vælger jeg/vi stadig at gøre!

karoline siger:

Lalania:

Rolig nu…
De fleste begynder allerede først at tænke på børn når de er 30 år.
Jeg tror sagtens at du kan få et barn.

Nu er jeg selv kun 19 og har nul erfaring, men længere oppe er der en kvinde
på 42 der fortæller at hun er gravid…

ps. min mor er 45 og hun og hun er ikke engang i overgangs alderen endnu, så easy easy..

Lalania siger:

Hej.

kan man godt blive gravid hvis man er i overgangsalderen? har fået to sunde børn på 6 og 7 år på egen hånd (altså naturligt og uden hjælp) meen vil såå gerne have et til! er muligheden der stadig hvis man er i overgangsalderen?? jeg er 30 år!!
på forhånd tak

Mathias siger:

Er det et nummer eller en email/hjemmeside til den akupunktør?
Mvh. Mathias

Pete Andersen siger:

Hej Mathias.

Prøv også at læse den her:http://www.graviditet.dk/foresight-pa-vej-med-livskraftige-born

Claudia siger:

Hej
Er så ulykkelig fik afvide i dag at mine odds
For at blive gravid er meget lille selv med behandling ..
Er fået i gang med homon behandling i dag.
Åhh kryds fingere for mig, vil så gerne være mor.
Kæmpe kram og gode tanker

diana siger:

Til kvinden fra grønland.

Jeg har været gravid 3 gange alle tre gange har det ikke gået godt, så kan godt forstå dig. Men tro mig, alle lægerne jeg har snakket med, og det er den del. Her forsikret mig om at det meget kommer an på det enkle barn og derfor skulle vi ikke stoppe med at prøve, håber du ved hvor lille chancen er for at det går galt flere gange er, den er meget lille. selv efter 3 gange bliver jeg ved. Ja det er mega hårdt at komme igennem, men lykken er lunefuld, og glæden stor. Jeg har ikke selv fået børn endnu, men giver aldrig op, og så længe der ikke er noget specifikt er galt med dig eller din mand, så bliv ved. Er sikker på det nok skal gå, jeg har håbet altid, for som man siger: håbet er drømmenes holde plads……….

Grønland siger:

Jeg prøver ellers også blive gravid, mig og min kæreste vi mødtes i 2006 vi har haft sex 3 år uden kondom eller jeg bruger ikke noget p -piller…. Men sidste år i oktober bliver jeg gravid men “barnets” hjerte slår ikke så jeg fik abort. Det jeg ville spørge om er, er det for tidligt at vi prøver igen ?

MVH. Kvinden fra grønland.

kira siger:

Heey jeg prøvee at blive gravid men der sker ikke noget kan man få hjælp til det hilsen kira

Trine siger:

Hej Naja og Jakob
Jeg er 6 uger henne efter et nervepirrende år hvor jeg bare ikke blev gravid. Jeg har også alderen imod mig. Jeg begyndte at gå til zoneterapi i januar, i april (tror jeg) begyndte jeg også på akupunktur. Jeg ønsker at tro på at dt var det som hjalp mig … jeg har ikke villet gå ind i IVF behandlinger osv, pga. både økonomi men også fordi jeg ikke vil tage alle de hormoner.
Min akupunktør blev som 19 årig erklæret fuldstændig ufrugtbar. Hun fik at vide at hun ikke skulle regne med at få børn. Hun er 34 i dag og har to børn. Da hun fik den besked som 19 årig besluttede hun at gøre noget ved det, og har læst kinesisk akupunktur og specialiseret sig i netop også graviditeter.
Jeg ved ikke om det er vejen for jer, og det kommer ikke med det samme … men det lykkes for os. Jeg er nu 42.

Held og lykke

Trine

Naja&Jacob siger:

Hej…
Min mand og jeg har nu prøvet at få børn i 2 år og der er endnu ikke sket noget..
Jeg har været til lægen og blive testet for PCO/PCOS, og den heldigvis negativ..
Jeg havde en abort da jeg var 15 år, kunne det ha noget at gøre med at jeg ikke er blevet gravid endnu?
Eller hvad kan det ellers være? Håber der er nogen der kommer med nogle gode råd til hvordan man kan øge chancen for at blive gravid..

Hilsen Naja & Jacob…

Sine Jensen siger:

Hej
Jeg er nu stoppet med p-piller og mig og min kæreste vi vil gerne se om jeg kan blive gravid til November. men har læst det er godt at stoppe med sine p-piller noget tid før? ( hvor lang tid) og så er der noget med man kan tage nogle piller inde man bliver gravid, men kan ikke huske hvad de heder?
HÅBER DU KAN?

Sanne siger:

Jeg er nu gravid og er 6+3 dage henne i dag… Jeg tog nogle kost-tilskuds piller der hedder “baby-me-now” Jeg ændrede også min tankegang og vupti en måned senere var jeg gravid… Så det med at tænke positivt og tænke “hvor er det dejligt for hende” når man ser en gravid kvinde istedet for “Hvorfor er det ikke mig?” Det hjælper åbenbart! Håber det lykkedes for alle de andre søde piger herinde der virkelig ønsker et barn 🙂

Sarah siger:

Hej Sanne!
Det er aldrig rart at få at vide at man fejler noget, men synes nu alligevel at du skal få tjekket om klamydiaen har gjort noget ved din fertilitet.
Ellers synes jeg du skal gå ind og kigge på Lene hanssons hjemmeside. Jeg har selv tabt mig 10 kg og er stoppet med at ryge ved at følge hendes kostprincipper.

Jeg tror også ens hjerne kan blokere for graviditet. Hvis man tænker for meget på det, sker det ikke, og især hvis du også er stresset. Jeg kender flere par der har prøvet i 3- 5 år og det er alligevel lykkedes til sidst.
Så held og lykke med det hele =)

Sanne siger:

Hej.

Jeg ved godt at jeg vejer for meget, at jeg drikker for meget kaffe, at jeg ryger for mange smøger og jeg er i en stresset periode af mit liv hvor jeg tager uddannelse som er fysisk og psykisk hård for min krop…. Men min kæreste og jeg har prøvet at få et barn i 1½ år nu og ingenting sker… Jeg har tidligere fået to aborter som jeg fortryder meget nu… Hvad nu hvis de to gange var de eneste chancer jeg fik for at blive mor? Det river og skærer i mit indre fordi jeg tænker på dette, hvad nu hvis jeg ikke kan få børn mere? De to gange jeg har været gravid skete faktisk ved et mirakel næsten. Den ene gang brugte vi kondom (ikke min nuværrende kæreste)men jeg var kun 17, så jeg havde ikke lyst til at have et barn. Anden gang var fyren ikke engang kommet oppe i mig… (Heller ikke min nuværrende kæreste) Og der blev jeg af ham “tvunget” til at få en abort ellers ville han ikke have noget med mig at gøre.. Vi havde kun været sammen i en måned og derfor valgte jeg som jeg gjorde. Nu sker der ingenting og før blev jeg næsten gravid når jeg så på en mands underbukser… Det er hårdt for mig og det går lidt ud over min kæreste fordi jeg er ked af det og derfor også mister lysten til at dyrke sex. Jeg tager kost-tilskud og prøver at styre mit kaffeforbrug. Jeg dyrker motion og prøver at spise med omtanke… Jeg har tidligere haft klamydia, hvilket jeg har hørt kan gøre kvinder sterile og jeg er derfor bange for at gå til lægen og finde ud af det måske er mig den er galt med, for jeg vil så gerne opleve det at have et barn i maven. Vi har snakket om adoption og dette har jeg altid gerne villet, men hvad nu hvis jeg ikke får mit eget barn? Hvad nu hvis jeg ikke får oplevelsen af at bære mit eget barn?

Jeg ved godt jeg tænker meget på at blive gravid og at jeg kun er 25, men 25 burde da ikke være sådan at mine æg bare lukker ned?
Dette emne berører mig meget og især nu hvor jeg lige er blevet faster og ser min lille nevø. Så kan jeg ikke lade være med at tænke på at det måske bliver noget jeg ikke kan få selv.

Min kæreste er meget forstående og er meget tålmodig, han er faktisk en engel i den her situation og jeg ved at han vil blive en vidunderlig far, derfor vil jeg have den chance at kunne få børn med ham…
Så er der noget ekstra jeg kan gøre i den her situation? Kan jeg gøre mere end bare at være tålmodig og vente på hvad der sker? For mit hovede kan ikke ikke stoppe med at tænke på det her hver dag. Skal jeg gå til lægen og få det undersøgt? Og vil dette koste mange penge?

Jeg håber på et godt svar fra alle der læser dette… 🙂

Kærligst en meget frustreret Sanne

Linda siger:

Vedr. graviditet og folinsyre
Der er altså nogle, der har misforstået noget.
Man tager ikke folinsyre for at øge sin chance for at blive gravid. Man tager det for at mindske risikoen for, at barnet får rygmarvsbrok. Man skal tage det allerede, når man går i gang med at forsøge at blive gravid.
Synes bare, at det var vigtigt at fortælle.

christina siger:

hej jeg er en ung pige på 19 år og har været sammen med min kæreste på 19 år i et år og 3 månneder vi har prøvet at blive gravide i over et år nu men der er stadig ikke sket noget så har vi været til en gynækolog som har fundet ud af min kæreste ikke har nok sæd sæller så det skulle være ham der var problemet vi håber på de hjælper os videre hos gynækologen da det er et meget stort ønske for os begge to at vi skal få børn men vente tiden er noget lang desværre

Naima.Abdulahi siger:

Hej jeg er en unge pige på 25 år, har forsøgt at blive gravid i 7 år, men har været på behandlinge nu siden sidst år,lægen mener at min chance er for lidt at blive normal gravid, så jeg har fået konstebefrugninge med min mands sæde,en gang men desvære lykkes det ikke. men er gang med anden forsøg jeg håber det vil lykkes denne gang

pernille siger:

Kære allesammen.
Jeg er en pige på 23 og gift med min mand på 34 min mand har børn fra et tidligere forhold en drens på 6 og tvillinger på 4år vi har nu snart prøvet at blive forældre i 1 år.. min man har fået taget en sædprøve og den var som den skulle være… Så nu er jeg blevet bange for at det er mig der er noget galt med:) hvad skal jeg dog gøre nogle der et godt råd til havd jeg kan gøre jeg har aldrig været på p-piler kun en p-stav og jeg fik fjernet for 3år siden.
hilsen pernille som ønsker at blive mor.

Pete Andersen siger:

Hej Cassandra og alle I andre.

…der vil komme et tidspunkt hvor I kigger tilbage på tiden hvor I prøvede at få børn, mens I sidder og kigger på et par skønne unger. På det tidspunkt vil I måske spørge jer selv om hvad problemet egentlig var – lige pludselig skete det jo også for jer!

Indtil da, kan I jo læse nogle af de indlæg her på sitet der handler om hvad I selv kan gøre. Der er kosttilskud og madvarer der kan befordre graviditet og der er tilsætningsstoffer og andet (f.eks. rygning og overvægt) der nærmest kan forhindre det.

Læs mere her: http://www.graviditet.dk/category/barnsloeshed/

Og med mindre graviditeten udebliver på grund af en biologisk defekt, så lad være med at tro at jeres læge nødvendigvis kan gøre mere for det end I selv kan.

Positiv tænkning er noget man vælger, og vælger at øve sig på. Det forebygger ikke kun den stress der måske kan afholde nogen fra at blive gravid, det styrker også forholdet så man kan nyde ventetiden (livet) sammen.

Her er en fantastisk bog om positiv tænkning: http://www.personligpower.dk/product.asp?product=168

Mange hilsner
Graviditet.dk

Cassandra siger:

Hej.
Mig og min kæreste har prøvet at blive gravid i 1½ år. vi ryger begge to, og jeg er stoppet på p-piller for ca. en måned siden. har kun været på p-piller i ca, 3 måneder. jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke bliver gravid. hver gang vi har sex, er det eneste jeg tænker på at jeg skal blive gravid. hver gang jeg ser et lille barn, eller en gravid kvinde har jeg lyst til at græde, og jeg har sådan lst til at købe baby tøj ov. odet eneste der fylder mine tanker er at blive gravid, og det er virkelig ved at tage livet af mig at det ikke lykkes. hvad ska jeg gøre. for at lave positive tanker kan jeg virkelig ikke. ~Cassandra.

Sarah siger:

Hej min kæreste og jeg har været sammen i snart 7 år vi har en dejlig dreng på 4 1/2… Han er 28 jeg er 23 vi vil så gerne ha et barn mere vi har prøvet 2 1/2 år nu og hver gang mens kommer bliver vi begge skuffet jeg er snart nået dertil hvor jeg tænker om det overhovedet er det værd om vi bare skal “nøjes” med et barn, om det er mig den er galt med…
Sys det er lidt pinligt og skal ned og snakke med sin læge om det ved ikk hvordan jeg skal få det sagt… Jeg hverken ryger eller drikker han ryger en smule vi er ikk for tykke nogen af os, han er ikk så meget for når jeg nævner sædprøver men vel bare typisk mænd…

Camilla siger:

Jeg har ikke taget p piller i 7 måneder til et år jeg er dog en ung pige på 17, jeg ved det er en tidlig alder, men både mig og min kæreste er nu forberedt på at få et barn og det er det vi vil hvad end omverdenen siger til os, men uden p piller i så lang tid er jeg stadig ikke blevet gravide, vi er begge rygere. Godt nok er det først nu jeg sådan for alvor tænker på at få et barn, men kan det have noget at gøre med at førhen har jeg ik rigtig forsøgt på at få noget barn. Jeg ved bare nu at det er min drøm og hele dagen tænker jeg på den dag jeg kan sige yes, det lykkedes. Jeg får en dejlig fornemmelse igennem hele kroppen når jeg tænker på den dag jeg er gravid. Men det stresser mig! jeg går og ik ved hvorfor jeg aldrig er blevet det når jeg ik rigtig har tænkt over at blive gravid. Har min mens nu den startede igår. Hvornår skal jeg så ca. Have ægløsning. Håber i kan hjælpe på nogen metoder der gir skubbet. På forhånd mange tak.

Pia siger:

Hej.
Jeg er en ung pige på 18 år. Har nu været sammen med min kæreste i 8 måneder. I de sidste 3 måneder hvor jeg ikke har taget p-piller er der ikke sket noget, jeg er IKKE blevet gravid :(. Tidligere brugte jeg p-piller da lægen mente jeg skulle bruge dem for at størkne mit blod, da jeg har lave blodpladder (sygdom) .. Men nu har jeg stoppet dem for at få en baby. (inden jeg tog p-piller, snakkede jeg med min læge om det ville havde nogen betydning for hvis jeg skulle være gravid, min læge sagde at jeg normal vil blive gravid som alle andre mennesker, også selvom jeg har lave blodplader).. Jeg får normal menstration, har ingen symptomer på gravidetet. Men jeg kan have ondt i maven, jeg kan være træt, men når jeg lave en test viser den negativ, Har nu brugt mange penge på gravidtest, dog er de desværre negative. Jeg vil så gerne være gravid, da jeg gerne ville gøre min kæreste glad, så vi kan blive far og mor.
Jeg må sige vi går i seng hver dag, for at jeg kan blive gravid? men der sker ikke noget, kan det være fra mig eller ham?

Er der nogen der har gode råd?

Knus Pia ..
Håber i alle der ønsker at blive garvid, at blive gravid.

Lisa siger:

Hej allesammen, sikke en masse gode råd jeg er en pige på 20 år, og min kæreste og jeg har prøvet at blive gravid i næsten 3 år uden held desværre!:( har lige snakket med lægen efter at ha fået foretaget en gyn. og jeg fejler intet. Min kæreste har også fået taget et par tests, de viste heldigvis også negative:) og nu skal vi så til lægen d.20 hvor jeg vil ha en henvisning til en sædprøve. hva kan vi snart ellers gøre? jeg har taget gravitamin i et par mdr. og håber virkelig det sparker det hele lidt i gang! vi ryger begge og jeg har lidt for meget på sidebenene. (desværre)! jeg vil helt sikkert os gå ind og kigge på kanonkuren, det ku jo være det hjalp:) håber i har endnu flere gode fifs:) på forhånd tak Lisa.

lon9e siger:

maja
jeg har ikke selv PCO (så hvidt jeg ved) men en af mine venner fik afvide hun havde det og tabte sig 20 kg og bliv gravid og har idag to skønne unger.
så selvom du har pco kan du godt få børn det er måske bare lidt sværrer end gennemsnittet.
mvh lon9e

Maja siger:

Hej.
Jeg er en pige på 22 år som har PCO. Jeg har menstruation højst 4 gange om året, og jeg er ved at komme i den alder hvor jeg rigtig gerne vil begynde at forberede mig på at få børn!
Er der andre som mig der har PCO, (og har meget uregelmæssig menstruation) så vil jeg gerne høre om I er blevet gravide, om i får medicin for at blive gravide osv. osv.
Mvh

Maja

lon9e siger:

jeg og min mand har prøvet i 2½ år nu og jeg er ved at løbe tør for ideer, jeg har dog aldrig hørt om “kanonkuren” den må jeg lige undersøger…

jeg er meget overvægtig og ved det kan ha en stor betydning, men jeg kan ikke tabe mig mere end ti kg og så går jeg i stå i 4-5 måneder, lægen ville ikke give mig slanke piller hvis jeg har plander om at blive gravid i mens (øv men kan godt forstå det)

jeg tror grunden til at jeg ikke er blivet testet endnu er at jeg er bange for svaret, og få min mand testet tror jeg ikke jeg kan få ham til…

jeg kommer fra en meget baby glad familie og har en mor, far, søster osv der står tit og kigger på mig og spørg om jeg er gravid, det gør så ondt at få det spørgsmål når det er min største drøm, for noget tid siden sad vi alle på nær min mand og snakkede om den kat jeg lige havde fået (et forsøg på at få tankerne væk fra en baby) da en af mor of far venner siger “i skulle helre få et barn” der knækker filmen for mig og jeg begynder at stor tude (og det gør jeg igen) og bliver selvføgelig nød til at forklare hvorfor jeg tuder.
det var så svært at sige det til dem alle sammen, men nu er jeg glad for det, for de er holdt op med at spørge og kommer kun en sjælden gang imellem med et forslag…

undskyld at det blev lidt langt…

jeg ville lide google kanonkuren….

Louise siger:

Min kæreste og jeg har forsøgt at blive gravid i snart 10 mdr. Jeg smed mine p-piller i starten af februar, og har endnu ikke haft ægløsning (Har taget test i hver måned) Min menstrution kommer og går som den vil. Der går mellem 40 dage – og 2 mdr. hver gang, så hvordan min cyklus er ved jeg heller ikke. Jeg er 22 år, og min kæreste 24. Jeg ryger eller drikker ikke. Jeg har nogle kilo for meget på kroppen, men ellers skulle jeg være rimelig i toppen til at være blandt dem som ellers havde stor mulighed for graviditet. Har endnu ikke været ved lægen, da jeg ved der alligevel vil skulle gå 1 år uden held.
Mit spørgsmål er dog så om dette er normalt?? om det er normalt at gå i næsten 10 mdr uden endnu at have haft ægløsning??

Mina siger:

Hej..

Mig og min mand har længe prøvet at blive gravide.. men uden resultat.. Jeg tænker så meget på det hele tiden.. og når jeg ser andre gravide kvinder bliver jeg ked af det.. Vi er begge ryger.. og jeg har været i apoteket, fik købt æggeløsnings test og nogle vitaminer… Men jeg har fået taget 2 teste af æggeløsning. De er negative.. hvad betyder det? Får jeg aldrig æggeløsning eller hvad?

HJÆLP mig!! Jeg vil så gerne have en baby NU!!!

Kamille siger:

Hej alle jer der kæmper…

En lille historie fra det virkelige liv.
Da jeg var 16, fik jeg en infektion i mit underliv, den skulle behandles og det dannede ar-væv på mine æggeledere. Jeg blev undersøgt på kryds og tværs, og dommen lød, 9%…. det var den chance jeg havde tilbage for at blive gravid. Min ene øggeleder var helt lukket og den anden næsten lukket.
På grund af disse oplysninger, har jeg været meget dum til at bruge beskyttelse, men kærester, og er aldrig blevet gravid.

Jeg er nu 31, har kendt min mand i 3 år, er forældre til Kasandra på snart 2 år, jeg skal føde om 4½ uge og der i mellem har vi også mistet et lille foster i 11. uge, så gravid 3 gange på 3 år…
Meget godt klaret ik??

Så tro på jer selv, i skal nok klare det, der sker det der skal ske…

Siila siger:

Min forlovede og jeg har prøvet i 9 måneder nu, der er intet sket endnu. Min forlovede fik taget blodprøve, der skulle så ikke være problemer med hans sædkvalitet. Næste skridt må være at jeg går til læge og finde ud af om der er noget galt med fertilitet. Jeg vil med glæde prøve nogle af de ting der er blevet skrevet herinde.
Ønsker alt godt for alle os som prøver at blive gravide <3

Mvh Siila

Mira siger:

Min kæreste og jeg har prøvet i 7 måneder nu .. ?
der er intet sket .. Vi skal igang med at prøve nogle a de ting der er blevet skrevet herinde, når min “periode” er slut (:
Skal oss til gyn. til nov. for at se om der er noget galt med mig?!
Så nu må vi se.
Håber for alle at der vil ske noget positivt for jer .. (:

Camilla siger:

Hej
Min kæreste og jeg prøver også at blive gravide. Det er heller ikke lykkes for os, men er kommet til det punkt, at hvis det ikke kommer af sig selv, så må vi jo bare have hjælp, så bliver ikke ked af det mere selvom alle omkring os bliver gravide og når det månedlige dukker op gang på gang, og det er en lettelse ikke at være så depri over det mere.
Min kæreste er også håndværker og ville heller ikke gå til lægen. (Tror det har noget med mandigheden at gøre). Så da jeg var nede for at blive tjekket i starten af året, fik jeg et glas med hjem og en seddel der skulle udfyldes og hvor på der stod et nummer til sygehuset.
Der gik et halv års tid inden han tog sig sammen, med lidt skubben fra mig, til at få det gjort. Men jeg gav ham den tid han skulle have og hans små var helt i tip top.
Men tror man skal igennem lægen for at kunne få taget div. prøver og tests. Sådan har jeg i hvert fald forstået det.

Knus

Mette siger:

Hej Alle…

Super gode historier i alle har, jeg vil helt sikkert prøve nogle af dem. Jeg og min kæreste er midt og sidst i 20 erne, og det er heller ikke lykkes for os… Men han er håndværker og syns ikke man går til lægen, og får testet sædkvaliteten, men så tænker jeg kan man gå igennem sygehuset, eller skal der en henvisning til inden??

Mvh Mette

Joy siger:

Kære du,

Min kæreste og jeg har prøvet at få en baby i 1,5 år. Det er frustrerende det ikke kan lykkedes. Det er én ting her i livet man overhovedet ikke har styr over. Mine veninder (og jeg) er kommet i den alder hvor de selv gerne vil have børn, og det lykkedes for dem alle og endda også dem der ikke har et ønske om det. Jeg burde være glad på deres vegne, men kan ikke lade være med at få en irriterende følelse af misundelse. Det piner mig og jeg føler mig som en rigtig dårlig veninde.

Jeg sidder tit og græder over mine frustrationer og mangel på at kunne gøre min kæreste til far.

Jeg har virkelig prøvet alt. Talt i kalenderen, målt min temperatur om morgenen, taget ægløsningstest osv osv. Jeg tog også folinsyre for ca. 1 år siden, men gad ikke bruge flere penge på det, da det tydeligvis ikke hjalp. Det samme med ægløsningstesten. Den har jeg virkelig brugt mange penge på, og den viste aldrig noget som helst helt klart og tydeligt.

Jeg har talt med min læge, og han har vist mig en måde og tælle min cyklus på. Det hjælper dog heller ikke.

Jeg vil rigtig gerne høre om der er nogen der kan komme med nogle andre forslag til hvad jeg kan gøre. Lægen er ikke en mulighed for mig endnu. Jeg vil gerne have det sker naturligt og jeg vil gerne kunne overraske min kæreste med det.

Tak for hjælpen.

JOY

Lisa siger:

Til sandra
der er ikke noget galt med dig jeg har selv prøvet det, jeg stoppede på p-piller for over 1 år siden, og der havde jeg det røde, men så gik der først 9 måneder før jeg fik mit det røde igen, og har ikke haft det siden. og mit underliv er normalt det feljer intet

hilsen
lis

Hanne siger:

Hej Louise
Prøv at slå op på kanonkuren det en vitaminkur der har vist hurtig positive resultater, selv for par med meget ringe sædkvalitet.Som du selv ved kan rygning være medårsag men mest af alt lyder det til i bare skal nyde hinanden og lad vær at tænke over hvad stilling i gør det i. Motion spiller også en stor rolle, så måske i hver anden dag kan tage hinanden i hånden og gå en dejlig tur.God fornøjelse.

louise siger:

hej
mig og min kæreste har forsøgt i lidt over 3 år nu men stadig ingen ting.
tager folsyre 0,4 stærk nu har jeg gjort i ca 3 måneder men stadig intet.
ligger med en pude under mig hver gang og vi har samleje hver dag men ved ikke om det er godt at gøre det hver dag??
vi ryger begge to. ville det hjælpe hvis bare jeg stoppede med at ryge??
nogle forslag til hvad vi kan gøre??

Monica siger:

Alle gode ting til hver sin tid :o)

Tålmodighed er vist ordet her

/monica

Christina siger:

Heej.. jeg er en pige på snart 19 år..
mig og min kæreste har virkeligt prøvet at lave en baby i laaang tid nu.. jeg smed mine p-piller i august 2007 men i februar 2008 tog jeg igen p-piller i 2 måneder fordi jeg har meget uregelsmæssigt mensturation, men stoppede så igen.. og jeg er ikke blevet gravid.. jeg har fået taget en undersøgelse men den viste at der ikke skulle være nogen problemer for mig at blive gravid.. men jeg sys virkelig ikke der er sket noget 🙁 hvad kan jeg gøre ?? vi ryger godt nok begge to, men der er ikke sket noget som helst.. er træt af at tage teste der hele tiden viser negativ 🙁 hjææælp mig 🙁 hilsen den trætte og irriterede Christina 🙁

Louise siger:

Hej..

Jeg og min kæreste har prøvet i et halvt år nu og jeg var 6 uger henne men har desværre aborteret.. det var et rigtig stort nederlag men vi må prøve igen..

Jeg vil gerne gøre opmærksom på at man ka få en multitabs med folsyre så man slipper for den mange gange grimme smag og at huske 2 piller pr dg.. de hedder gravitamin og er til både før og under..

mia siger:

hej, min mand og jeg har nu prøvet i et halvt år på af få nr to, men intet endnu.jeg tager folsyre og en multivitamin, og min mand tager en multivitamin og fra i dag af zink. jeg tager noget antipsykotisk medicin ved navn trilafon, der ka gøre det svært at blive gravid. jeg kan ikke undvære den, men ønsket om en lille bror eller søster er meget stort. vi er begge sunde og raske, borset fra psykisk sygdom og manden ryger. vi er begge 22. vi har sex hver 2. dag og hver gang efter sex har jeg numsen opad for at hjælpe gutterne på vej. føler vi gør alt for at blive gravide. har i nogen råd til hva vi mere kan gøre?

ninna siger:

hej jeg ar æggeløsning i de dage her.. og jeg har aftsex med min kæreste viar prøvet blive gravide længe nu jeg har fået enabort pga der var noget galt bare ikke forståjeg ikker gravid igen nu så??

Sandra siger:

hej Jane… jeg har lavet en test idag som viste positiv, jeg har fået en tid hos lægen imorgen glæder mig til at høre hva svaret blir der:)))))

jane siger:

Til Lena.

Det er meget normalt, at der går noget tid inden man bliver gravid efter at have tager p-piller. Jeg ved ikke om du ser programmet Mission Baby på dr1 om tirsdagen? Du kan først få hjælp til en graviditet, når I har forsøget i mindst 1 år uden held. Det vil desuden være en idé at få tjekket din kærestes sædkvalitet. Men som du selv skriver, så burde du måske holde op med at ryge for at øge dine chancer for graviditet samtidig med, at du sørger for at spise en sund kost og tage folinsyre som tilskud.

Til Sandra.
Det er helt normalt, at ens mens ikke bliver regelmæssig med det samme efter stop med p.piller. Efter den første mens oplever mange, at der går op til 3 måneder, inden de får deres første rigtige mens efter p-piller. Hav tålmodighed, så skal det nok gå.
Ønsker man desuden at blive gravid er det bedst at have sex ca. hver 2. dag for at øge ens chancer for graviditet.

Sandra siger:

Hej… jeg er en ung pige på 21.. stoppede med p-piller for 4 måneder siden.. fik min første mens. efter jeg var stoppet.. men jeg har ikk fået det siden. og det er ca. 2 måneder.. jeg er meget bekymret….!!! jeg har lavet så mange tester indtil nu og de var alle sammen negative… er der en om vil hjælpe mig.??hvad kan jeg gøre for aT BLIVE GRAVID…??

venter på jeres svare:((((

Lena siger:

Hej.
Min kæreste og jeg, er først i 20’erne, vi har prøvet at få et barn i 9 måneder, og det er stadig ikke lykkedes os. Vi er begge rygere, hvilket ikke er så heldigt. På min side af familen, altså min mormor, mor og søster, er alle blevet gravide på p-piller, derfor er jeg meget bange for, der er noget i vejen med mit underliv. Kan ikke få taget mig sammen til en undersøgelse, da jeg er bange for, vi finder ud af der faktisk er noget galt.
– Nogle gode råd?
Hilsen Lena

Ditte siger:

Jeg har været gravid 4gange mens jeg var mellem 16 og 18 og nu hvor vi godt vil have et barn så kan vi ikke ?? vi har prøvet i 2år .. kan der være noget galt efter jeg har fået de 3 aborter og sidste gang tabte jeg det i 22uge, er det bare fordi vi har været uheldige eller kan der være noget med mig?

natasha siger:

hej jeg er en pige på 22år har en dreng på 2år mig og min kæreste har haft ubeskyttet sex lige siden vi fik vores søn men nu er vi begyndt at snakke om at få en mere men kan ikke forstå at der ikke sker noget de siger da ellers at man har nem ved at blive gravid efter man har født men det har jeg ikke mærket noget til kan der være noget galt føler det er mig der er noget galt med. har du nogen gode råd til hvad vi kan gøre ??

michaela siger:

hej ida
jeg vil bare lige fortælle dig at jeg virkelig føler med dig og at Inge har ret, min kæreste og jeg har prøvet i næsten 7 år, ja pu ha, det er længe, men det var sådan at min kæreste mente at han ikke fejlede noget, så han ville ikke lade sig teste,og min læge ville ikke starte med at teste mig, da det er meget nemmer at teste en mand,
men så for et år siden fik jeg ham endelig afsted,og det viste sig at den var desværre ikke alt for go så vi kom i behandling og ja det er somsagt et år siden vi har brugt 2 forsøg med reagensglads og nu er jeg gravid er dog kun 4 uger henne men det skal nok gå. det jeg vil sige er se at komme afsted det kommer bare til at gå dig mere på for det er skide hårdt at se gravide kvinder og især når det er ens veninder eller søskende og i dag er der så mange som får hjælp at det næsten er lige så normalt at få hjælp som at lave dem selv håber det ku hjælpe bare en lille smule held og lykke og gi ikke op 🙂

betina siger:

til jeanette..

tak for det gode råd med apoteket… jeg har lige været der igår og nu er jeg på det samme… vi har nu prøvet siden januar 2008.. håber snart der sker noget.. hehe

Inge siger:

Til Ida.
Hvis der er gået 2 år er det jo klart i ikke kan holde modet oppe og være konstant positive.
Et godt råd er at i begge går til lægen og bliver tjekket. Hvis han finder en årsag til at det ikke er lykkedes endnu, så må der tages stilling til evt behandling derfra. Hvis der ikke findes nogen årsag, vil kunstig insemination eller kunstig befrugtning være en mulighed. 10-15 procent af alle par opnår ikke graviditet af sig selv, og kun 1 procent opnår ikke graviditet med “hjælp”. Så der er håb forude!
Håber du kan bruge rådet og held og lykke med det 🙂
Vh Inge.

Jeanette siger:

Hejsa.

Min kæreste og jeg har nu prøvet i 2 måneder og jeg er ikke gravid endnu, har lige fået mine “sager” i dag… Det er sådan lidt øv, men måske nok fordi, jeg allerede for 2 måneder siden, da vi aftale ikke at beskytte os mere, talte jeg 9 måneder frem og tænkte: “ihhh hvor dejligt med et maj barn” og det bliver jo altså ikke et maj barn! Men jeg er ved god mod endnu og tænker at det nok skal lykkes. Jeg var på apoteket i dag og fik gode råd. Så fra i dag er jeg startet på: 0,4 mg. folsyre stærk og en daglig multi vitamin pille. Et godt råd, er at gå på apoteket, de ved altså mange ting;-)

Min pointe er, nyd hinanden og lad være med at tælle 9 måneder frem, fra den i beslutter at nu skal det være.

betina siger:

du skriver om nogle vitaminpræperater der skulle gøre det lettere at blive gravid. hvad er det for nogle??

medina siger:

Af sundhedsmæssige årsager bør BMI ligge på mellem 18-24 for kvinder, men kunne det tænkes at en BMI på mellem 24 -30 er at foretrække når man vil være gravid? Det er vel to forskellige ting man tager udgangspunkt i.

Vh, Medina.

Maja siger:

Hej – hmm, vi forstår ikke helt at du skriver at BMI skal ligge mellem 24 og 30.
En normal BMI bør ligge mellem 18 og 24?!

Håber du kan svare..
Mvh Maja

Ida siger:

Min kæreste og jeg har prøvet at få barn i næsten 2 år nu, desværre uden held. Som der står kan det hjælpe at være positiv, men jeg er desværre bange for jeg ikke kan være positiv over for det. Jeg kan ikke lade vær med at græde hver aften og det bliver ikke bedre når jeg ser en gravid kvinde. Det gør SÃ… ondt!! :0(

Hvilke andre muligheder er der? Er der ikke nogen der kan hjælpe mig…. :0(

Nannemat siger:

Med de 2 børn vi har hjalp det rigtig meget, at jeg lagde numsen op på noget højt, når manden lige er kommet i én, så man ligesom hjælper sæden til at finde vej. Med vores andet barn havde vi prøvet i 3 måneder indtil jeg begyndte at bruge den teknik, vi havde kun sex 3 gange hvor jeg gjorde det, så var jeg gravid…

jeg har også givet min veninde det råd, de havde prøvet i 2 år, og nu er hun gravid. så jeg tror det virker, men kan jo ikke love det virker for alle, men prøv! Vi er selv i gang med nr 3, og jeg vil da helt sikkert bruge det igen…

dodu siger:

Hm, jeg synes at det er ret vigtigt som I skrev her, at man skal være afslappet og ikke stresset. Jeg og min mand har prøvet i tre måneder nu, dog uden held. Men jeg er heller ikke særlig ked af det fordi vi er lige blevet gift så:-)
Ønsker jer held og lykke med den god hjemmeside.

Dodu