hCG

hCGForøgelse af niveauet af hormonet hCG i din krop er et af de tidligste tegn på graviditet.

Der er også dette hormon, som der testes for i graviditetstest, og det er dermed et hormon, der meget ofte kobles sammen med graviditet.

hCG står for Human Chorionic Gonadotropin.

Hvornår begynder produktionen af hCG?

Allerede ca. 9 dage efter befrugtningen, og mens det befrugtede æg er ved at sætte sig fast i din livmoder, begynder produktionen af hCG.

9 dage efter befrugtningen betyder også i gennemsnit 5 dage før din næste menstruation.

Dette er også forklaringen på, at flere og flere graviditetstests reklamerer med, at du kan opfange om du er gravid ned til 5 dage før din menstruation.

Problemet med dette er, at det tager ca. 13 dage for det befrugtede æg at sætte sig endeligt fast i din livmodervæg.

Under hele denne proces, kan det altså stadig gå galt, og jo tidligere du ved, at du er gravid, des større er sandsynligheden for at du kan opleve, at der går noget galt under implantationen (hvor ægget sætter sig fast).

Dette vil betyde, at du kan opleve en positiv graviditetstest, for 3 dage senere at opleve en negativ.

Om du ønsker at vide tidligt, er naturligvis op til dig – der er ikke noget der er hverken rigtigt eller forkert.

Læs mere om implantationen i artiklen Gravid – Uge 4.

Formået med hCG

Der er en rigtig god grund til at din krop begynder at producere hCG. Ellers faktisk er det ikke din krop, der producerer hormonet – det er fosteret, nærmere betegnet moderkagen.

Moderkagen ønsker at sende et signal til din hjerne, om ikke længere at menstruere, og dette gør den ved at producere hCG. Hormonet påvirker hypofysen i din hjerne, og menstruationscyklus stoppes. Hormonet har desuden til formål at hjælpe kroppen med at fastholde graviditeten.

Det menes  at niveauet af hCG-hormon i din krop hænger sammen med morgenkvalme. Jo mere af hormonet, des mere morgenkvalme. Men da hormonet er en god ting for din graviditet, betyder det også, at morgenkvalmen er en god ting for din graviditet.

Du ønsker altså at have høje niveauer af hCG, også selvom der er bivirkninger ved det.

4/5 - (7 votes)