Kosttilskud før graviditeten

Kosttilskud før graviditetenVi ved alle sammen, at der er en masse retningslinjer for, hvad man bør og ikke bør spise, når man er gravid.

De fleste gravide er meget opmærksomme på alle de gode råd, de får fra deres læge, familie eller andre omgivelser.

Men betyder det noget, hvad du spiser, inden du bliver gravid?

Ja, det gør det faktisk. Læs mere om det her.

 

Hvorfor det er godt med kosttilskud før graviditeten

Hvis du planlægger at blive gravid, bør du sikre, at det miljø, dit ufødte barn skal opholde sig i under graviditeten, er så sundt og nærende som muligt.

Det betyder andet og mere end kosttilskud. Du bør for eksempel holde op med at ryge, allerede inden du bliver gravid. Rygning udgør en helbredsmæssig risiko for dig selv, men særligt dit ufødte barn.

Derudover er det generelt en god ide at leve sundt, også når du forbereder kroppen på graviditet. Hvis du er rask og i god form, bliver det nemmere at håndtere graviditet og fødsel. Og dit barn har større chance for at være sundt.

Men selv, hvis du spiser sundt og motionerer, er der visse kosttilskud, der er rigtigt gode at tage, allerede inden du bliver gravid.

Så sikrer du nemlig, at de nødvendige stoffer er tilstede i din krop lige fra starten og ikke først, når du opdager, at du er gravid.

 

Hvilke kosttilskud er gode før graviditeten?

Du har sikkert hørt om folsyre, eller folinsyre, som det også kaldes.  Folsyre er et B-vitamin, der bruges ved f.eks. celledeling.

Hvis du tager folsyre allerede inden, du bliver gravid, er det med til at forebygge visse alvorlige fødselsdefekter i barnet. Så folsyre er nok nr. 1 på listen.

Jern er et andet vigtigt kosttilskud før graviditeten. Jern støtter dit barns vækst og udvikling og forebygger blodmangel.

Så er der Omega-3 fedtsyrer, som menes at hjælpe med at udvikle babyens hjernekapacitet.

Kalk og D-vitamin er også vigtige stoffer, særligt i tredje trimester, hvor babyens knogler vokser hurtigt.

Royal Jelly (bidronningegelé) menes at udbedre hormonelle ubalancer og forbedre æggene kvalitet – vigtigt, hvis du prøver at blive gravid.

Og hvis du fornemmer, du har brug for lidt ekstra hjælp, er B6 godt at tage fra ægløsning i små to uger. Det forlænger den frugtbare periode.

 

Hvordan får jeg sammensat de rigtigt kosttilskud før graviditeten?

Der findes en række prænatal vitaminprodukter på markedet, som du med fordel kan tage, også inden du bliver gravid.

I modsætning til normale vitaminprodukter indeholder prænatal vitaminer mere folsyre og jern end normalt, for eksempel.

Du bør sikre dig, at du dagligt får mellem 400 og 800 mg folsyre, 250 mg calcium og 30 mg jern, og så selvfølgelig C-, B6- og D-vitaminer.

Med de rigtige kosttilskud sikrer du, at dit barn får de allerbedste betingelser, lige fra undfangelsen.

Kosttilskud før graviditeten
2.5 (50%) 2 Stemmer