Positiv graviditetstest

Fertilitet - HormonbehandlingerDu står på badeværelset med bankende hjerte, mens du holder øje med det lille vindue i din nyindkøbte og –afprøvede graviditetstest. Du venter spændt på en positiv graviditetstest.

Og langsomt begynder der at ske noget.

Dit hjerte banker endnu hurtigere, mens den lille streg dukker op i ruden.

Testen er positiv! Du er gravid!

Men hvad nu?

 

Hvad gør jeg, når jeg står med en positiv graviditetstest?

De graviditetstests, du kan købe i håndkøb, er yderst pålidelige, hvis du bruger dem rigtigt.

Du bør vente, til der er gået nogle dage, efter din menstruation er udeblevet, før du tager testen, da dette øger sandsynligheden for et korrekt resultat. Og det er en god idé at tage testen om morgenen, når din urin er mest koncentreret. Så kan testen bedst måle indholdet af graviditetshormon.

Har du gjort det, og testen er positiv, kan du begynde at glæde dig. De tests, der fås i håndkøb, er nemlig 99,9% sikre.

Så dans, grin, græd, skrig det ud – vær ikke bange for at lukke alle følelserne ud. Og del det med din mand eller partner, så I er to om det.

Det er en god idé at sige det ansigt til ansigt. Det er nemlig en stor omstilling for jer begge – særligt hvis det er jeres første barn. Og når I så har fejret færdigt, bør du aftale en tid hos din læge.

Fristelsen er stor for at dele den glædelige nyhed med alle, måske specielt din mor og dine bedste veninder.

Men det er en god idé at vente til du har været hos lægen og fået bekræftet, at du venter et sundt og levedygtigt barn, før du skriger det ud fra taget.

Perioden, inden alle ved, hvad der er på vej, er også en god tid at dele med barnets far, så I får tid til at bearbejde det sammen.

 

Det første lægebesøg efter en positiv graviditetstest

Oftest lægges det første lægebesøg et sted mellem uge 6 og 10. Din læge vil undersøge dig og tjekke slimhinden i skeden og livmoderens størrelse.

Hvis du er førstegangsfødende, kan lægen typisk ikke konstatere graviditeten ved at tjekke livmoderens størrelse, før du er omkring to måneder henne. Så bruges en urinprøve i stedet.

Hvis der er nogen som helst tvivl, kan lægen tage en test med en frisk urinprøve.

Lægen gennemgår dit helbred og undersøger dig ind- og udvendigt.

Hvis du er 8 uger henne, kan du samtidig få testet din baby for Downs syndrom med en såkaldt doubletest.

Lægen tager en samtale med dig (eller jer, hvis din mand er med) og udfylder det, der hedder en Svangerskabsjournal. Denne journal er en vandrejournal og bliver udfyldt i løbet af din graviditet, så dit fødested får alle de nødvendige informationer, når den tid kommer.

Ved brug af alle de informationer, lægen får af dig eller via undersøgelsen, fastlægger lægen din termin. Hvis det af en eller anden grund er svært at fastlægge terminen, kan lægen henvise dig til en gynækolog, som kan lave en scanning.

Efter dette første besøg ved du altså normalt, at du venter et barn, at alt ser fint ud, og hvornår terminen er.

Og så kan du jo begynde at overveje at fortælle det til de nærmeste…

Positiv graviditetstest
4 (80%) 10 Stemmer