Positiv graviditetstest

Fertilitet - HormonbehandlingerDu står på badeværelset med bankende hjerte, mens du holder øje med det lille vindue i din nyindkøbte og –afprøvede graviditetstest. Du venter spændt på en positiv graviditetstest.

Og langsomt begynder der at ske noget.

Dit hjerte banker endnu hurtigere, mens den lille streg dukker op i ruden.

Testen er positiv! Du er gravid!

Men hvad nu?

Hvad gør jeg, når jeg står med en positiv graviditetstest?

De graviditetstests, du kan købe i håndkøb, er yderst pålidelige, hvis du bruger dem rigtigt.

Du bør vente, til der er gået nogle dage, efter din menstruation er udeblevet, før du tager testen, da dette øger sandsynligheden for et korrekt resultat. Det er en god idé at tage testen om morgenen, når din urin er mest koncentreret. Så kan testen bedst måle indholdet af graviditetshormon.

Har du gjort det, og testen er positiv, kan du begynde at glæde dig. De tests, der fås i håndkøb, er nemlig 99,9% sikre.

Så dans, grin, græd, skrig det ud – vær ikke bange for at lukke alle følelserne ud. Del det med din partner, så I er to om det.

Det er en god idé at sige det ansigt til ansigt. Det er nemlig en stor omstilling for jer begge – særligt hvis det er jeres første barn. Når I så har fejret færdigt, bør du aftale en tid hos din læge.

Fristelsen er stor for at dele den glædelige nyhed med alle, måske specielt din mor og dine bedste veninder.

Du kan overveje at vente til du har været hos lægen og fået bekræftet, at du venter et sundt og levedygtigt barn, før du deler det. Men det er selvfølgelig helt op til dig.

Det første lægebesøg efter en positiv graviditetstest

Oftest lægges det første lægebesøg et sted mellem uge 6 og 10. Din læge vil undersøge dig og tjekke slimhinden i skeden og livmoderens størrelse.

Hvis du er førstegangsfødende, kan lægen typisk ikke konstatere graviditeten ved at tjekke livmoderens størrelse, før du er omkring to måneder henne. Så bruges en urinprøve i stedet.

Hvis der er nogen som helst tvivl, kan lægen tage en test med en frisk urinprøve.

Lægen gennemgår dit helbred og undersøger dig ind- og udvendigt.

Lægen tager en samtale med dig (eller jer, hvis din partner er med) og udfylder det, der hedder en Svangerskabsjournal. Denne journal er en vandrejournal og bliver udfyldt i løbet af din graviditet, så dit fødested får alle de nødvendige informationer, når den tid kommer.

Efter dette første besøg ved du altså normalt, at du venter et barn, at alt ser fint ud.

3.8/5 - (12 votes)