Gravid – Uge 6

Gravid uge 6Gravid uge 6 – alting sker hurtigt i disse uger af dit første trimester.

Og uge 6 er ikke nogen undtagelse.

Din baby ligner stadig en haletudse, men hæng i et par uger mere, så begynder det at hjælpe på det.

 

Din baby i uge 6

Din baby er nu ca. 4 mm lang, og altså stadig en størrelse, hvor det vil være meget svært at få øje på ham eller hende.

Det er svært at forstå, at noget så småt kan have et hjerte, der slår helt selv, og med en puls på 100-160, samt allerede have udviklet en hjerne.

Det er rigtigt – i denne uge, kan det siges, at din baby også har en hjerne.

Andre vigtige organer, så som lever og nyrer, fortsætter også deres udvikling, og neuralrøret, som kobler hjernen med rygraden, lukker sig i denne uge.

Ører, næse og mund – som du kommer til at bruge så mange timer på at kysse senere, begynder at tage form her i uge 6. Hvis du kunne se ind i din livmoder, ville du kunne se klare markeringer af hvor ører, næse og mund kommer til at sidde, og du vil også kunne se små stumper, som senere bliver til arme og ben.

 

Din krop – gravid uge 6

Det er de færreste, der stadig er symptomfri i uge 6.

Ømme bryster, hyppige ture på toilettet og en indgående træthed er nu ganske normalt, og du vil sikkert opleve flere af disse symptomer.

Humørsvingninger kan også begynde at vise sig, og det kan være en forunderlig oplevelse for dig. Det kan næsten føles som om du har 2 personligheder. Glad og lykkelig det ene øjeblik, og grædefærdig og skrøbelig i det næste. det er helt normalt, og skyldes alle de homonelle forandringer, der sker inden i dig.

Endelig er uge 6, den uge hvor de fleste begynder at få morgenkvalme. Det er ikke spor rart – men husk på at det er godt for din baby. Morgenkvalme er nemlig et tegn på en sund graviditet.

 

Læs også:

Gravid – Uge 6
3.5 (70.83%) 24 Stemmer