Kanel og fertilitet

Kanel og fertilitetDu ved sikkert godt, at der findes adskillige former for behandling, hvis du har svært ved at blive gravid, nogle af mere indgribende karakter and andre.

Men et eksperiment foretaget i USA konkluderer, at du måske ikke behøver at ty til mere drastiske metoder end et besøg på krydderihylden.

Det skriver vi lidt om her.

 

Hvad er sammenhængen mellem kanel og fertilitet?

Har du nogensinde hørt om Polycystisk Ovariesyndrom (PCOS)? Det er en hormonel forstyrrelse, der er ganske almindelig hos kvinder i den fødedygtige alder.

Faktisk har ikke færre end 15% af alle kvinder PCOS.

Navnet henviser til en forekomst af mange små (godartede) cyster på æggestokken, der forekommer hos hver femte kvinde.

Hos nogle kvinder kombineres disse cyster med f.eks. et forhøjet niveau af mandlige kønshormoner. Ofte resulterer det i få eller ingen ægløsninger – og det gør det jo svært at blive gravid.

Eftersom PCOS er så relativt almindeligt, er det en hyppigt forekommende årsag til infertilitet. Og PCOS kan ikke bare slås ihjel med en pille – cysterne skyldes et kompliceret sæt af faktorer, så behandling er lige så kompliceret.

Men nu har et amerikansk studie fundet ud af, at kanel kan være et godt middel til bekæmpelse af PCOS – og dermed at der er sammenhæng mellem kanel og fertilitet.

 

Hvad sagde undersøgelsen om kanel og fertilitet?

En læge ved Columbia University Medical Center, Daniel Kort, foretog et eksperiment på 45 kvinder, inspireret af den positive effekt, kanel har vist sig at have på diabetespatienter.

PCOS forårsager nemlig typisk insulinresistens, og mange kan ikke tåle den medicin, de får for at regulere det. Så hvis kanel kan hjælpe mennesker med diabetes, hvorfor så ikke prøve at give det til kvinder med PCOS, tænkte Kort.

Resultaterne var tydelige – de kvinder, der fik 1,5 g kanel om dagen, havde dobbelt så mange ægløsninger (fire i gennemsnit) over en seks måneder periode som de kvinder, der ikke fik kanel.

Det resultat anses som tilstrækkeligt til at mene, at der er en sammenhæng mellem kanel og fertilitet.

VI skal selvfølgelig huske på, at det er et meget lille eksperiment, så der er altså ikke nogen garanti for at det virker.

Men kanel smager jo dejligt, og hvis du har problemer med at blive gravid, er det vel forsøget værd?

4.5/5 - (2 votes)