Min mand har fået topmave, hvad gør jeg?

Min mand har fået topmave, hvad gør jeg?Spørgsmål til Sexolog Tanja Gluckstadt fra bruger på Graviditet.dk:

Hej Tanja.

Jeg kontakter dig, da jeg sørger et godt råd om, hvor vidt jeg skal være ærlig overfor min mand, mht. mit synspunkt til hans fint ny anlagte topmave.

Vi har været sammen i 8 år og har 2 børn sammen. Vi har et dejligt forhold og et skønt sexliv, og har altid været gode til at tale sammen om de seksuelle problemer der af og til opstår i et forhold.

Jeg har dog de sidste 2-3 måneder, følt en dalende tiltrækning til ham. Jeg er flov over at indrømme det, men jeg kan virkelig ikke forholde mig til hans nye store topmave. Han har altid været veltrænet, men har desværre fået en skade i foden, så han ikke kan løbe og spille håndbold mere. Selv om der er andre måder at holde sig i form på, lader han bare stå til.

Jeg gør selv en del for at gøre mig lækker i hans øjne, derfor skuffer det mig en del, at han bare lader stå til. Jeg ville virkelig ønske, at jeg kunne se bort fra hans top mave, da jeg jo elsker ham og ellers synes han er en skøn og lækker mand. Jeg er bare desværre blevet så fokuseret på hans mave, at jeg næsten ikke kan kigge på andet, når han tager tøjet af, og så ser han altså ikke særlig sexet ud!!

Spørgsmålet er så, om jeg skal konfrontere ham med mit problem eller arbejde på at acceptere ham, som han ser ud nu. Jeg ved, at han vil blive utrolig såret, men jeg har meget svært ved at se, hvordan jeg skal få lysten til ham igen.

Jeg vil se meget frem til at høre fra dig.

Kærlig hilsen
Mig

 


Kære dig. Det er et ømtåleligt emne, du er inde på, når det handler om hvordan ens partner ser ud. Som ægtefolk har man jo valgt at være sammen ”i medgang og modgang”, og lige nu er der modgang i forhold til, hvordan du helst ser din mand. Men ud over en topmave, har han så ændret sig – alt det andet du elsker ham for, er det også forandret?

Du kan prøve at vende den om – hvis nu det var dig, som havde anlagt topmave, og din mand skulle fortælle dig det, hvordan ville du så helst have, at han fik det sagt (og ville du overhovedet have det at vide)? Vil du så helst have det bliver sagt på en støttende, opmuntrende måde, eller på en nedladende eller spydig måde, for at du forstår budskabet?

Du må ikke gøre snakken personlig og sige, at ”hvis han ikke gør noget ved det, så kan du ikke tænde på ham mere”, men du kunne måske vælge at fortælle ham, at du kan se, at hans fodskade volder ham problemer, og om han savner at dyrke motion. Det væsentlige er, at du støtter og opmuntrer ham og prøver at fornemme, om det her er en tilstand, som han vil forblive i.

Nu siger du ikke noget om, hvornår han har fået sin skade. Men uanset hvornår det var, og hvis han ikke er begyndt at genoptræne foden (det formoder jeg er muligt), så kunne du støtte ham i at gøre det, så han så småt kommer i gang igen, og kan se, at selv om han ikke kan det samme som før, så kan han godt bruge sin fod til sportslige aktiviteter.

Jeg tolker det desuden som om, at han ikke mere kan dyrke håndbold eller løbe, som er den måde han hidtil har holdt sig i form. Hvis han ikke kan gøre det mere, så kunne du opmuntre ham til at begynde på anden sport, måske styrketræning af hele kroppen inkl. foden, måske cykling eller måske noget svømning kunne være en god ide, så han kan se, at der er andre ting, han sagtens kan rent sportsligt. Hvad angår svømning kan det jo blive en familiebegivenhed, så I alle kan være sammen i en hyggelig, og ikke mindst sportslig, stund.

Hvis han ikke virker til at ville gøre noget ved sig selv, og bare lader stå til og bliver større og større, så kunne du hjælpe og støtte ham med at lave sund kost, og du kan så sætte dig ned med ham, hvor du kærligt fortæller ham, at du er ked af, at han ikke kan dyrke håndbold eller kan løbe mere, men der er så mange andre ting, han kan gøre for at komme i form igen. Sig at du gerne vil dele et langt liv med ham, fordi I har det dejligt sammen, men at du kan være bekymret over, hvor det hele bærer hen.

Han har trods alt fået en skade, som afholder ham fra at dyrke motion – og forhåbentlig er skaden til at rette op på, så han kan gøre de ting for ham selv mht. sport, som han har lyst til – også selv om det dog ikke bliver håndbold eller at løbe mere – men der findes så mange andre ting – og så går der nok ikke lang tid, før topmaven forsvinder.

Jeg ønsker dig alt det bedste med at få talt med din mand.

Mange kærlige hilsner

Tanja Glückstadt
Sexolog og parterapeut

Hvad mener du? Kender du også til denne problemstilling i parforholdet? Enten hos din mand eller din kvinde? Skriv en kommentar…

Rate this post