Pregnogram: Ny mærkning for gravide

Industrien bruger efterhånden så mange kemiske stoffer at det, specielt for gravide, er helt umuligt at vide hvad der er OK, og hvad der måske kan skade ens ufødte barn.

Derfor har en gruppe fremsynede mennesker taget initiativ til »Pregnogrammet« som er en ny mærkning specielt for gravide og deres børn. Målet er at ordningen skal danne ny standard på området.

imgpregnogram.jpg
På visse områder får den gravide automatisk hjælp, for eksempel når hun skal købe produkter, der hører under lægemiddelloven, og der derfor er påført en pligttekst, som oplyser, hvordan man skal forholde sig ved graviditet og amning.

På de fleste andre er områder er der ingen hjælp at hente. Tænk f.eks. på produkter som kosttilskud og kosmetik. De hører ikke under lægemiddelloven og er derfor ikke underlagt krav om denne form for oplysning.

Med en uvildig visuel mærkningsordning kan forbrugere og de ansatte på landets apoteker, materialister, helsekostforretninger og kosmetikafdelinger nemmere overskue, om produktet på forsvarlig vis kan anvendes af gravide.

Se mere om Pregnogrammet på www.pregnogram.dk

Hvad mener du? Har du hørt om Pregnogrammet før? Synes du at det er en god idé? Skriv en kommentar…

Rate this post
Sine siger:

Hvor er det smart!!! Synes det er en jungle derude… Ville den anden dag købe fiskeolie.. Men på den ene slags stod der ingenting, på den anden stod der at gravide kun skulle tage det i samråd med lægen. Det er jo ikke til at finde ud af!! Og da jeg går og venter på at finde ud af om jeg er gravid eller ej, så vil jeg ikke tage nogle chancer!